Hur man gör en organiseringstavla för köket

Dagliga sysslor kan lätt samlas på hög och glömmas bort. Men med hjälp av en organiseringstavla i köket kan du och din familj äntligen få en plats att skriva ned dem på!
Hur man gör en organiseringstavla för köket

Senaste uppdateringen: 18 november, 2019

Vill du komma ihåg huruvida en av dina räkningar måste vara betald idag? Vill du ha en plats där du kan hålla barnens aktiviteter organiserade? Då är en organiseringstavla i köket vad du behöver.

En organiseringstavla är en plats där man kan skriva ned och schemalägga alla aktuella saker i familjen.

Generellt kommer du bli mer produktiv ju mer ordning du har. Det kommer i sin tur påverka ditt humör och din livskvalitet positivt. Av dessa anledningar kan du ta en titt på våra idéer och skapa en egen organiseringstavla i köket.

Hur man gör en organiseringstavla för köket

Det finns stunder när köket blir kaotiskt av alla aktiviteter som pågår och personer som går in och ut. Man kan ha många uppgifter att göra och lite tid att göra dem på. Tänk om man kunde organisera allt på en plats

Det kan man som tur är!

Vi vill föreslå en enkel, praktisk och billig lösning: bygg en organiseringstavla! Du har förmodligen sett dem tidigare.

Vi ska lära dig hur man gör sin egen och vilka fördelar de kommer med i det dagliga livet.

Gör det mesta av din tid och ditt utrymme

Håll koll på scheman och räkningar

Dina dagliga uppgifter kommer vara enklare att slutföra om du organiserar dem på en synlig, praktisk plats.

En av anledningarna till att skapa en organiseringstavla för köket är att det är en central del av hemmet.

Det ska vara ett dagligt, funktionellt och väldigt tillgängligt verktyg för hushållet. Dra nytta av hörnet i köket du aldrig använder eller använd det som en ursäkt för att ta bort den där fula tavlan du ärvde.

Organiseringstavlan måste inte vara stor och du måste inte viga din bästa vägg för den. Hitta en yta som uppfyller behoven du har och där tavlan kompletterar inredningen.

Vad är en organiseringstavla?

Innan vi går in i mer detalj på hur man gör den så kanske vi ska nämna vad en organiseringstavla är.

I grund och botten är det en trätavla där man kan skriva och/eller hänga anteckningar och papper, som en anslagstavla.

För att göra en behöver man inte investera mycket pengar på att köpa en; man kan bygga en själv som är perfekt för dig och ditt utrymme.

En idé är att välja ett område och täcka den med griffelfärg. Du kan även täcka en del av det med korkskiva so man kan fästa saker vid. Det är även vanligt att lägga till en hylla med krokar för nycklar, koppel, etc.

Det finns inga gränser för vad du kan göra med dessa tavlor, så skräddarsy den efter dina egna behov. Du behöver inte en snickare – alla kan göra en sån här tavla.

En organiseringstavla för köket kan vara snygg

En tavla i köket

Skapa ett unikt utrymme som ger värde åt köket och din familj.

En organiseringstavla behöver inte bara tjäna ett praktiskt syfte; den kan även vara ett rent konstverk!

Du kan skapa en originell skapelse med hjälp av lite kreativitet (ja, du är kreativ!).

Dessa tavlor kan göras till en plats präglad av skoj och kreativitet. Hela familjen kan bidra med teckningar, citat, skämt och till och med varningar och påminnelser – “glöm inte att mata hunden”, “plocka ur diskmaskinen”.

Kom ihåg att alltid radera och uppdatera information som inte är aktuell längre, så att tavlan inte blir överbelastad med saker som inte spelar roll. Rensa den då och då.

Lämna heller inte saker som är väldigt viktiga på tavlan. Det är lätt hänt att någon flyttar eller tar bort saker.

Om du har barn ska du ha dem i åtanke när du designar tavlan, så att den är användbar för dem. Det är ett bra sätt att bjuda in dem att delta i dagliga uppgifter och ansvar.

Ett rent, organiserat hem med väl definierade ansvar kommer låta er vara mer effektiva och ge er mer fritid. Det är ett utmärkt verktyg för att organisera era liv!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.