Om du faller sju gånger, res dig upp åtta

Efter en smärtsam upplevelse måste du ge dig själv tid att sörja, och du måste inse att det är normalt att inte må bra. Du måste dock även ställa dig upp igen och gå vidare.
Om du faller sju gånger, res dig upp åtta

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Om du faller till marken ska du ställa dig upp. Vi har alla hört det förut, men det är svårt att komma ihåg i en smärtsam situation! Du kommer att falla många gånger i ditt liv, men det är viktigt att resa dig igen – vägen är lång.

Ångest, depression, frustration, stress… Livet är fullt av saker som tar oss från toppen av världen till botten. Men vad kan man göra? Ska man ge upp? Även om allt kan verka förlorat måste du fortsätta. Livet går vidare, med eller utan dig.

Det finns alltid hopp, även om du faller

Allt kan verka hopplöst när man går igenom en tuff tid, men allt blir alltid bättre. Efter att du har tagit dig igenom svackan kommer du lätt att kunna ta dig upp igen. Det är vanligt att allt kan verka mörkt för stunden.

Om du faller måste du resa dig

Ett av de vanligaste problemen idag är depression – en sjukdom som helt omsluter oss och gör att vi känner oss hopplöst olyckliga. Till skillnad från vanlig nedstämdhet sitter depression i ganska länge. Hoppet upphör att existera.

Inför det måste vi göra allt vi kan för att depressionen inte helt ska sluka våra liv. Depression kan vara resultatet av en förlust, ett allvarligt problem eller en karriärförändring, mm. Även om det inte verkar som att det finns någon väg ut måste du tro på oss när vi säger att vägen finns. Det finns fortfarande hopp och du måste resa dig upp.

Du ser inte hoppet eftersom vi alla har en tendens att förstärka de negativa känslor vi finner i oss själva. Om vi mår dåligt gör vi allt vi kan för att förvärra det. Men d e som faller längst kan fortfarande resa sig upp och lyckas.

Du känner inte för att göra något

Det är normalt att inte känna för att göra något när man går igenom något tufft. Ibland går det så långt att man kanske inte ens går ut, utan låser in sig själv hemma och försummar sina vänskaper för att istället vältra sig i sin egen sorg.

Kvinna med fjärilar

Att lyssna och lära av smärtan kan vara fördelaktigt för att lära känna ditt inre jag. Att uppleva lidande är inte negativt. Vi måste uppleva det för att övervinna vad som sårar oss. Utan lidande skulle vi aldrig kommer över det.

Det är därför du inte kan ligga kvar efter att du har fallit. Även om du inte känner för att göra något, oavsett om det är att leva eller ta hand om dig själv, är du stark. Ja, du är stark och ditt innersta vet att du kommer att klara dig igenom det här.

Smärtan kommer att gå över. Genomlid den, känn den, så att du kan resa dig ur askan, återfödd som en fenix. Lär dig från dina mest smärtsamma stunder, för det är då du kan lära dig mest om världen och dig själv.

Det är dags att resa sig upp!

Nu när smärtan har passerat är tiden inne för att reflektera över dina handlingar. Du har fallit, det är normalt. Vi upplever alla hinder på vår väg, för världen är full av dem!

Flyga drake

Frågan är, när du faller… kommer du att ställa dig upp? Du kanske tycker att det är pinsamt, men du måste tvinga dig själv upp. Kom ihåg det nästa gång du går igenom en svår period.

Om du faller sju gånger ska du ställa dig upp åtta. Oavsett hur långt du har fallit kan du ställa dig upp igen. De mest negativa stunderna i våra liv låter oss lära känna oss själva och lär oss att oavsett hur mycket smärta vi upplever måste vi ställa oss upp igen.

Självklart är nedstämdhet för bara en dag annorlunda än depression, men slutresultatet är detsamma: du kommer över det.

Ge aldrig upp, för det kommer inte att vara sista gången du upplever problem. Lidande är en del av livet, men det viktiga är att alltid ställa sig upp. Det gör dig starkare och ger dig mod.

Om du faller sju gånger, res dig därför upp åtta.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.