Oljor som förbättrar ditt utseende på 7 dagar

januari 24, 2019
Externt bruk av vissa vegetabiliska oljor kan hjälpa dig att ta hand om din hälsa naturligt, utan att behöva använda potentiellt farliga kemikalier.

Idag ska vi dela med oss av nio fantastiska oljor som förbättrar ditt utseende på naturlig väg.

Om du vill ha en drastisk förändring är det bäst att använda dem minst en gång per vecka. Du kan även lägga till dem i dina dagliga krämer, balsam och olika serum. Vissa av oljorna kan även tas oralt.

1. Sesamolja för dina tänder

Om du vill ha vita, friska tänder kan du använda sesamolja. Sesamfröolja består av många multivitaminsyror och spårämnen.

  • Tack vare det kan du få ett ljust, vitt leende om du sköljer tänderna med den.
  • Den hjälper även vävnaderna i tandkött, mun och tunga att regenerera snabbare.

2. Hibiskusolja för att snabba upp hårtillväxt

Hibiskusolja får håret att växa

För de med tunt hår är hibiskusolja perfekt. Tack vare innehållet av vitamin C kan den ge håret mer kollagen.

  • Den innehåller även aminosyror som hjälper till att nära och stärka rötterna.
  • Den ger helt enkelt dina hårsäckar nytt liv.

Oljan ger dessutom håret mer volym.

3. Ricinolja för ögonbryn och ögonfransar

Ricinolja är en av de oljor som förbättrar ditt utseende; den är speciellt bra för ögonbryn och fransar. Kontinuerlig användning är väldigt fördelaktigt då den förbättrar de metaboliska processerna i cellerna. Linol- och stearinsyra håller dessutom den värdefulla fukten inne, vilket skyddar stråna mot torrhet, värme, solen och mot att falla ur.

4. Linfröolja

Linfröolja är renande

Om det du letar efter är en renande substans är linfröolja ditt bästa alternativ. Oljan anses vara den bästa kuren för att bekämpa många skadliga substanser i kroppen. Den är kapabel att ge kroppen fettsyror, vitaminer och kalium, och den hjälper även till att rensa kroppen.

  • Om du får i dig oljan kontinuerligt i en vecka kommer du se märkbara förbättringar i dina metaboliska processer.
  • Tveka inte att inkludera den i kosten som en extra ingrediens.

5. Teträdolja

Teträdolja är en av de oljor som förbättrar ditt utseende eftersom den bekämpar akne. Den är känd för sina antiinflammatoriska, antibakteriella, svampmotverkande och antivirala egenskaper.

  • Den är dessutom bra om du vill att dina sår ska läka så snabbt som möjligt.
  • Det är normalt att inkludera den i aknebehandlingar och för att ta hand om fet, problematisk hy.

6. Olivolja för lena fötter

Få lena fötter med olivolja

Om du vill ha lena fötter kan du få dem med olivolja. Olivolja är utmärkt för din hud, både i ansiktet såväl som resten av kroppen, inklusive hår och naglar. Om du vill ta hand om dig själv kan du välja mellan två olika metoder: kombinera oljan med dina kosmetiska favoritprodukter eller använd den naturligt.

7. Mandelolja

Mandelolja är ett utmärkt alternativ för naglar och nagelband. Det är en olja som kan användas dagligen för att nära och regenerera huden. Den innehåller även svampmotverkande och läkande egenskaper.

8. Avokadoolja

Olja från avokado

Olja från avokado hjälper dig att motverka skadan som orsakas av fria radikaler. Den ger dig mer näring och mjukare hud med sitt höga innehåll av fytosteroler och vitamin E, D och A. Det gör den perfekt för att ta hand om torr hud och förebygga tidigt åldrande i ansiktet.

9. Naturlig ringblomsolja för dina ärr

Ringblomsolja är utmärkt för att behandla ärr på huden. Till att börja med är ringblomma rik på fytosteroler, saponiner och betakerotin, vilka ger den antiseptiska och läkande egenskaper. Den verkar även för att hjälpa till i syntesen av glykoproteiner och kollagen, vilket hjälper huden att läka utan att lämna märken.

Är du redo att prova dessa oljor som förbättrar ditt utseende?

Hsu, E., & Parthasarathy, S. (2017). Anti-inflammatory and Antioxidant Effects of Sesame Oil on Atherosclerosis: A Descriptive Literature Review. Cureus, 9(7), e1438. https://doi.org/10.7759/cureus.1438
Shanbhag, V. K. L. (2017). Oil pulling for maintaining oral hygiene – A review. Journal of Traditional and Complementary Medicine, 7(1), 106–109. https://doi.org/10.1016/j.jtcme.2016.05.004
Carretero, M. E., & Ortega, T. (2016). Propiedades terapeuticas del Hibisco, (aproximadamente 200), 9.
Basch, E., Bent, S., Collins, J., Dacey, C., Hammerness, P., Harrison, M., … Weissner, W. (2007). Flax and flaxseed oil (Linum usitatissimum): a review by the Natural Standard Research Collaboration. Journal of the Society for Integrative Oncology, 5(3), 92–105.
Crawford, G. H., Sciacca, J. R., & James, W. D. (2004). Tea tree oil: cutaneous effects of the extracted oil of Melaleuca alternifolia. Dermatitis : Contact, Atopic, Occupational, Drug, 15(2), 59–66.