Naturliga sätt att bekämpa påsar under ögonen

Påsar under ögonen bildas när vätska byggs upp där. Kom ihåg att blinka ofta för att hålla dina ögon vätskesatta och möjliggöra för de naturliga vätskorna att försvinna.
Naturliga sätt att bekämpa påsar under ögonen

Senaste uppdateringen: 14 november, 2018

Letar du efter effektiva sätta att bekämpa påsar under ögonen? Dessa naturliga knep kan vara lösningen för dig!

Att ha påsar under ögonen är ett tecken på utmattning. De bildas när vätskor samlas i området. Detta kan orsakas av brist på sömn, stress, allergier eller annat.

Om svullna, puffiga ögon är en del av ditt dagliga liv är det första du bör göra att ta reda på orsaken. Påsar under ögonen är ett av kroppens sätt att säga åt dig att ändra något och få mer vila. För att lättare bekämpa påsar under ögonen kan du prova nedanstående naturliga kurer.

Äggvitor

Äggvitor är inte bara till för en hälsosam frukost, utan även för att bekämpa påsar under ögonen. Allt du behöver är vitan från ett ägg och en liten borste.

Med hjälp av borsten applicerar du äggvitan på huden och låter den torka (runt 20 minuter). Du tar bort äggvitan när den är helt torr och har en något vit färg. Skölj med varmt vatten och njut av din mer återfuktade och tonade hud.

Gurkskivor för att minska inflammation

En klassisk skönhetsteknik är att lägga en skiva gurka på vardera öga. Det tillhandahåller inte bara en fräsch och behaglig känsla, utan kan även hjälpa till att eliminera påsar under ögonen.

Gurka hjälper till att bekämpa vätskeretention tack vare sitt innehåll av vitamin C och kiseldioxid. Ta bara två skivor av denna grönsak, lägg dem i frysen i några minuter tills de är kalla och placera dem ovanför vardera öga i tio minuter.

Undvik salt om du vill bekämpa påsar under ögonen

Salt får kroppen att behålla mer vatten än normalt. Detta gör att du känner dig uppsvälld och det gäller alla delar av kroppen – inklusive ögonen. Att göra sig av med saltet i sin diet är inte enkelt för alla, men det kommer med oändliga fördelar för hälsa såväl som skönhet.

Glöm inte att titta på näringsinformationen på matförpackningar du köper. Försök att undvika produkter som innehåller stora mängder salt.

Upprepade blinkningar

Se till att blinka ordentligt

Under de djupaste sömnstadierna blinkar dina ögon mer än normalt. Dessa blinkningar är designade för att hålla ögonen återfuktade medan du drömmer. Men om du inte får tillräckligt med sömn eller inte blinkar tillräckligt under dagen sprids de naturliga vätskorna i ögonen inte ordentligt.

Detta är en vanlig men okänd orsak till påsar under ögonen. Försök att medvetet blinka mer under dagen.

Kamomill eller grönt te

Kamomill och grönt te är väldigt lugnande drycker. Den effekten gagnar dock inte bara ditt humör, utan även ditt ansikte. Efter att du druckit teet kan du spara tepåsarna och lägga dem i frysen. När de är kalla placerar du dem över ögonen och låter dem sitta i 10-15 minuter. Det är en snabb fix och ger dig en uppfriskande känsla.

Bibehåll vätskebalansen

Drick ordentligt

Om du inte dricker tillräckligt med vatten får du påsar under ögonen såväl som torr hud. Försök att dricka två liter vatten om dagen. Med det kan du bibehålla vacker och hälsosam hy, samt förbättra din kropps generella funktion.

Om du lägger märke till att de där jobbiga påsarna håller på att bildas kan du fundera över hur mycket vatten du dricker. Kom ihåg att bearbetade juicer och kaffe inte räknas som vatten.

Potatis

Om du inte har gurka tillgängligt kan du byta ut den mot en rå potatis. Gör exakt samma sak som med gurkskivorna. Den aktiva ingrediensen i denna grönsak är stärkelse, vilket är fördelaktigt för huden.

Mjölk

Mjölk kan appliceras externt

Mjölk är ytterligare en användbar hushållssubstans du kan använda för att bekämpa påsar under ögonen. Doppa bara två bomullstussar eller en trasa i lite varm mjölk. Applicera på huden under ögonen, men se till att mjölken inte kommer i ögonen. Låt det sitta i 15-20 minuter för att lindra stress och spänningar. Skölj sedan väl med varmt vatten.

Använd två kalla skedar

Om du fortfarande har problem kan du prova detta häftiga trick med skedar. Du behöver två rena metallskedar som du lägger i frysen. Låt dem ligga över natten eller i minst fem timmar.

Sätt en sked över vardera öga när påsarna har bildats och håll kvar dem tills de värmts upp. Om du gör detta varannan vecka kommer du definitivt se resultat.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.