Hur du tar bort påsar under ögonen

Cirklar eller påsar under ögonen är ett tydligt tecken på trötthet, stress och utmattning. De kan även få ditt ansikte att se äldre ut, vilket är varför du försöker täcka denna del av ögat med smink när du upptäcker dem. Att använda en concealer är dock inte den enda lösningen. Det finns naturliga metoder som är väldigt effektiva och som kan vara väldigt användbara för att förbättra utseendet på denna del av ditt ansikte.

Här följer några rekommendationer på huskurer som du kan använda för att ta bort påsar under ögonen. De hjälper dig även att se mindre trött och mer livlig ut.

Potatis

sötpotatis_WallyHartshorn

Potatis är en välkänd, naturlig kur för att behandla och bli av med påsar. För att göra denna kur skivar du en rå potatis, lägger skivorna i kylskåpet och placerar dem sedan över dina ögon. Håll ögonen stängda och se till att potatisskivorna täcker påsarna helt. Låt dem sitta i 15 minuter. Denna behandling hjälper till att ta bort dessa jobbiga cirklar helt och hållet.

Gurka

Gurka är ytterligare en huskur som är varmt rekommenderad för påsar under ögonen.

För att genomföra denna gurkbaserade behandling skivar du gurkan precis som med potatisen. Skivorna bör vara välkylda innan du lägger dem över dina ögon i 25 minuter. Du kan ta en liten tupplur under denna period, vilket gör denna kur ännu effektivare.

Gurka är väldigt effektivt för att minska påsar under ögonen eftersom de har starka antiinflammatoriska egenskaper.

Skedar och kallt vatten

Josué-kallt-vatten

För denna huskur tar du ett glas iskallt vatten och placerar fyra skedar i det i några minuter. Placera sedan omedelbart två av skedarna över dina ögon. Låt de andra två skedarna ligga kvar i vattnet och byt när de du använder har blivit varma. Fortsätt göra detta i runt 20 minuter.

Inflammationen försvinner snabbt eftersom det kalla vattnet hjälper till att vidga blodkärlen.

Grönt te

Bered två gröna teer. När påsarna har nått rumstemperatur lägger du dem över dina ögon i 15 minuter. De medicinska egenskaperna hos grönt te får påsarna under ögonen att försvinna väldigt snabbt.

Vitamin E

För att genomföra denna behandling häller du några droppar vitamin E-olja i en skål med kallt vatten. Rör om så att den blandas väl och doppa sedan en bomullstuss i blandningen, varpå du lägger den över dina ögon i runt 20 minuter. Du kommer omedelbart märka skillnaden i huden eftersom den utöver att minska inflammation och tar bort påsarna även tillför näring till huden och gör den lenare.

MER FÖR DIG