Naturliga kurer för att få bort vårtor

Lök är väldigt användbart för att bli av med vårtor, men tänk på att inte applicera det på känsliga områden eftersom det kan irritera huden.
Naturliga kurer för att få bort vårtor
Maricela Jiménez López

Granskad och godkänd av läkare Maricela Jiménez López.

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Vårtor uppkommer ofta hos både barn och vuxna. De är små utväxter som kan bildas på vilken del av kroppen som helst utan någon uppenbar anledning. I de flesta fallen medför vårtor inte några vidare komplikationer, men du bör alltid försöka göra dig av med dem så att de inte sprider sig till andra delar av kroppen eller ökar i storlek. I denna artikel kommer vi berätta om de naturliga produkter som finns för att enkelt och snabbt få bort vårtor, utan att du orsakar något obehag för kroppen.

Ricinolja

Ricinolja är en av de många naturliga kurer som används för att eliminera vårtor. För att få den önskade effekten behöver du bara bre lite av oljan på de drabbade områdena varje kväll.

Fikon för att få bort vårtor

eliminera vårtor med fikon

Gröna och färska fikon har en mjölkig vätska som går att pressa direkt på de drabbade zonerna flera gånger om dagen för att få bort vårtor.

Potatis

Rå potatis är fantastiskt bra som huskur för att få bort vårtor. För att använda den tar du en bit potatis och lägger den direkt på det drabbade området. Det bästa vore att göra det på kvällen och hålla fast den med en handduk. Dagen efter sköljer du med kallt vatten. Om du gör det varje kväll kan du till slut helt få bort dina vårtor.

Lök

eliminera vårtor med lök

Lök är en annan mycket effektiv huskur för att få bort vårtor på ett säkert sätt. För att använda lök pressar du fram juicen från en färsk lök direkt på vårtan och låter juicen torka. Det bästa vore att applicera den på kvällen så att den hinner verka i några timmar medan du sover. Skölj av på morgonen.

Det bör nämnas att behandlingen passar bäst på händer och fötter, då den kan irritera huden på ansiktet.

Banan

En speciell rekommendation för den som vill få bort vårtor är att äta en banan precis innan sängdags och sedan använda skalet för att täcka det drabbade området. För att skalet inte ska falla av under natten kan du använda ett band eller tejp för att hålla fast den. På det sättet kan du sakta men säkert få bort dina vårtor.

Vitlök

eliminera vårtor med vitlök

Det första du bör göra är att tvätta det drabbade området ordentligt med tvål och vatten. Torka sedan ordentligt så det inte finns något spår kvar av tvålen.

Efter att området har torkat lindar du in en tunn skiva vitlök på området med ett förband och låter det verka under natten. Gör det i 10-15 dagar. Vitlökens komponenter gör att du kan få bort vårtorna lite i taget, tills huden inte längre har något spår av dem.

Kom ihåg…

Tänk på att om du ofta upplever vårtor på huden, och har svårt att få bort dem, kan du behöva uppsöka en läkare för att genomgå en specialistundersökning och få professionell vård.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.