Naturlig energidryck för att stärka benen

För att förebygga benskada och trötthet är det viktigt att hålla en balanserad diet och träna så mycket som möjligt, i enlighet med vad din läkare rekommenderar.
Naturlig energidryck för att stärka benen

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Antalet människor som har drabbats av bensjukdomar har ökat på senare år och kan bland annat kopplas till en stillasittande livsstil, dålig diet och ohälsosamma vanor såsom rökning eller ett stort alkoholintag. För att stödja dessa goda vanor borde du även överväga att prova en naturlig energidryck som hjälper till att stärka benen och ger dig energin du behöver för att ta dig igenom dagen.

Kvinnor som har nått klimakteriet löper större risk att utveckla problem med skelettet eftersom deras kroppar producerar mindre östrogen, ett av de hormon som begränsar förmågan att absorbera kalcium – ett mineral som är viktigt för att upprätthålla bendensiteten.

I de flesta fall är de som har problem med skelettet även ovanligt trötta eller utmattade.

Det bästa sättet att förebygga benskada och trötthet är att anamma en hälsosam livsstil som inkluderar gott om träning och en diet som möter alla kroppens näringskrav.

Naturlig energidryck för att stärka ben & ge kroppen energi

Bendensitet

Eftersom god benhälsa beror på hur många näringsämnen du får i dig via mat är den här juicen packad med de nödvändiga komponenterna för att vara till stor hjälp.

Kombinationen av spenat och äpple gör drycken till en utmärkt källa till vitamin A och C, kalcium och andra antioxidanter som kan förebygga förlust av bendensitet.

Om du känner smärta i ben och leder eller har andra relaterade problem rekommenderar vi att du ger vårt recept en chans. Det är dock en bra idé att först prata med din läkare eftersom problem kopplade till skelettet kan kräva speciell vård för att förebygga allvarligare problem.

Vi rekommenderar att du läser: 10 budord för en ung och skarp hjärna

Vilka näringsämnen finns i vår naturliga energidryck?

Tveka inte: börja dricka den regelbundet för att dra nytta av varje ingrediens.

Spenat

Spenat

Spenatblad består mestadels av vatten och är en av de mest proteinrika grönsakerna som finns. De innehåller väldigt lite fett och kolhydrater samtidigt som de har gott om fibrer, vitamin A, C, E, K B (B6, B2, B1) och folsyra (vitamin B9).

Bland de många mineralerna i spenat hittar vi kalcium, järn, kalium, magnesium, mangan och fosfor. De tillhandahåller även antioxidanter såsom flavonoider och karotenoider.

Grapefrukt

Denna citrusfrukt består till 90% av vatten och 100 g har bara 32 kalorier, 7 g kolhydrater, 0,6 g protein och 0 fett… och den är ändå rik på vitamin C, fibrer, kalcium, magnesium och kalium.

Selleri

Selleri består av nästan 95% vatten men har fortfarande många näringsämnen, inklusive vitamin B1 (tiamin), B2, B6, B9 (folsyra), betakaroten, vitamin E och C såväl som mineraler såsom kalcium, zink, magnesium, järn, svavel, fosfor, mangan, koppar, aluminium och silikon.

Grönt äpple

Gröna-äpplen

Denna frukt är en utmärkt källa till fytonäringsämnen. Inklusive flavonoider och fenolsyra, såväl som vitamin A, B och C, pektin, magnesium, kalium, fosfor och zink.

Ingefära

Ingefära innehåller essentiella aminosyror, fibrer, vitamin C och mineraler som zink, aluminium och mangan.

Det är även rikt på antioxidanter, inklusive quercetin och capsaicin, såväl som essentiella oljor.

Hur gör man den här naturliga energidrycken?

naturlig energidryck

Recept vi ska ge dig fungerar utmärkt för att förbättra benhälsan och hälsan rent generellt. Men det får inte användas för att ersätta medicinska behandlingar som har skrivits ut av läkare.

Ingredienser

Beredning

Du behöver i stort sett bara mixa allt för att få en naturlig energidryck!

  • Tvätta allt väl och lägg i mixern. Bearbeta i några minuter tills du får en jämn blandning. Om du vill kan du ha i lite vatten för att göra det lättare att mixa.
  • Servera vid rumstemperatur eller ha i några isbitar.
  • Drick den på en gång för att dra nytta av alla fördelarna för din kropp.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Christodoulides S., Dimidi E., Fragkos KC., Farmer AD., et al., Systematic review with meta analysis: effect of fibre supplementation on chronic idiopathic constipation in adults. Aliment Pharmacol Ther, 2016. 44 (2): 103-16.
  • Pullar JM., Carr AC., Vissers MCM., The roles of vitamin C in skin health. Nutrients, 2017.
  • Henriques BJ., Lucas TG., Gomes CM., Therapeutic approaches using riboflavin in mitochondrial energý metabolism disorders. Curr Drug Targets, 2016. 17 (13): 1527-34.
  • Zheng J., Zheng S., Feng Q., Zhang Q., Xiao X., Dietary capsaicin and its anti obesity potency: from mechanism to clinical implications. Biosci Rep, 2017.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.