5 fantastiska fördelar med havre till frukost

På vår sida har vi ofta pratat om fördelarna med att äta havre. Idag kommer vi dock att prata om varför alla i familjen bör äta det till frukost.

Det finns många som äter havre till middag för att de vill kontrollera sin vikt. I det fallet rekommenderar vi att du håller din middag varierad och balanserad; det går att äta havre på kvällen – men inte alltid.

Till kvällarna rekommenderas en annan typ av mat, men på morgonen är havren din bästa vän. Vill du veta varför?

1. Havre – den bästa energikällan

Havre anses vara ett av de bästa livsmedlen som finns; en grundläggande resurs som ger maximalt med energi. Om du ofta arbetar utomhus måste du kunna koncentrera dig både mentalt och fysiskt, och tveka då inte att äta havre till frukost.

Utöver att vara rik på vitamin B innehåller det kalcium, fosfor, järn, magnesium, koppar, kalium, natrium och fibrer; ämnen som erbjuder maximal energi under de där första timmarna på dagen.

Havre är också väldigt bra för att behandla ångest, då detta magiska tillskott kan ge dig kraften att uppnå inre balans.

2. Havre – ett renande livsmedel

Jordgubbsdryck

Att börja dagen med ett livsmedel som låter dig rena kroppen är utan tvekan ett bra val. Det hjälper dig att rena tarmarna från gifter och dina artärer från överskottsfett som kan orsaka arterioskleros.

Havre är perfekt för att kontrollera hypertoni, högt kolesterol och för att hjälpa levern… Är du en av de som börjar dagen med en vitamindos? Varför inte börja dagen med lite havre?

3. Kontrollera blodsockernivån

Frukter

Det finns inget bättre än havre för att kontrollera det glykemiska indexet i kroppen. På det sättet uppnår du inre balans och kan på lång sikt motverka diabetes.

4. Havre för en aktiv hjärna

Hjärna

Är du student? Arbetar du under mycket press? Vill du förbättra ditt minne eller din koncentration under de första timmarna på dagen? Tveka då inte att äta havre till frukost.

Nedan listar vi hur det håller din hjärna frisk och aktiv:

  • Det är mycket rikt på kisel, en viktig mineral för att stärka våra hjärnceller.
  • De kolhydrater som finns i havre ger oss en daglig dos av energi för hjärnan. Visste du att hjärnan behöver 20% av kroppens totala energi?
  • Det är väldigt rikt på vitamin B1, som är perfekt för att stärka blodcirkulationen i hjärnan samt för att förbättra dess anslutningar och själva minnet.
  • Det innehåller stora mängder fosfor och är därför väldigt bra att ge dina barn varje dag. Det hjälper deras hjärna att växa, ger kraft och energi samt förbättrar deras nervsystem.

5. Havre för att bibehålla vikten

Havre

Vill du gå ner i vikt och få bättre hälsa? Börja då dagen med havre.

Nedan listar vi hur det hjälper dig att gå ner i vikt:

  • Det innehåller väldigt få kalorier, som kompenseras av ett stort antal mineraler och vitaminer, samt aminosyror som tar hand om din lever.
  • Det är ett mättande livsmedel.
  • Det är rikt på fibrer, som motverkar förstoppning och renar din kropp.
  • Det är vätskedrivande.
  • Det begränsar även nivån av glukos i blodet och hindrar skadliga fetter från att orsaka viktuppgång.
MER FÖR DIG