Nattkräm som bekämpar rynkor med druvkärneolja

Druvkärneolja är en naturlig produkt som du kan använda för att göra en nattkräm mot rynkor. Denna produkt är lätt att hitta och ännu enklare att använda.
Nattkräm som bekämpar rynkor med druvkärneolja

Skriven av Edith Sánchez

Senaste uppdateringen: 09 augusti, 2022

Druvkärneolja är en fantastisk naturlig hudvårdsprodukt. En av dess mest attraktiva egenskaper är att den hjälper till att minska och förebygga rynkor. Det mest slående är att effekterna av detta ämne vanligtvis syns efter bara en kort tids användning. Det är många som har insett att de kan bekämpa rynkor med druvkärneolja.

En annan viktig fördel med denna naturliga ingrediens är hur anpassningsbar den är. Det kommer med andra ord att vara väldigt lätt för dig att hitta den i affärer och hälsokostbutiker och du kan också kombinera den med många olika ämnen för att få olika resultat.

Du kommer inte att tro hur lätt det är att tillverka en nattkräm som motverkar rynkor med druvkärneolja. Det här är en nattkräm eftersom det är bäst att lämna den i ansiktet över natten för att få mer synliga resultat. I själva verket kan du till och med njuta av fördelarna med denna olja genom att direkt applicera den på ditt ansikte. Låt oss gå lite djupare in på det här ämnet.

Varför åldras huden?

Åldrande av huden är en normal process som kommer med åren. När åren går, genomgår huden många förändringar som leder till förlust av fasthet, fukt, lyster och släthet. Det är då de fruktade rynkorna blir synliga.

Genetiska, metaboliska och hormonella faktorer är också någonting som påverkar också detta. Även yttre faktorer kan påverka, som solens strålar, föroreningar, bristande hygien, brist på sömn och konsumtionen av vissa ämnen som alkohol eller tobak.

Läs vidare för att lära dig mer: Fem tips för att rengöra huden ordentligt

Även om rynkor är oundvikliga, kan du försena eller minska dem om du tar hand om din hud. Det viktigaste steget är att ta hand om din hud varje dag. Nedan följer vår nattkräm mot rynkor med druvkärneolja!

kvinnoansikte halva ungt och halva åldrat
Den naturliga processen för åldrande av huden leder till uppkomsten av rynkor i ansiktet. Dessa återspeglar i sin tur förlusten av fasthet och elasticitet i huden.

Fördelarna med att bekämpa rynkor med druvkärneolja

Druvkärneolja är en av dessa naturliga produkter som erbjuder snabba och effektiva resultat för att fördröja åldrandet av huden. Det hjälper främst till att återfukta och ger fasthet och mjukhet. Detta beror på att det innehåller en hel del antioxidanter, såväl som vitamin C, D, E och betakaroten.

Många produkter inom kosmetikaindustrin använder druvkärneolja och druvkärneextrakt som en viktig komponent. En av de stora fördelarna är att dessa ingredienser är lämpliga för alla hudtyper eftersom de har en uppfriskande funktion utan att täppa till porerna. Dessutom absorberar huden den mycket lätt eftersom den innehåller effektiva mjukgörare.

Å andra sidan innehåller den också en betydande mängd linolsyra. Således är det inte bara utmärkt för att bekämpa rynkor utan också för att behandla ärr. Det är en utmärkt produkt att använda mot märken efter bristningar och ärr och även som en lotion att applicera efter att man solat.

Gör en nattkräm som bekämpar rynkor med druvkärneolja

Hemmagjorda skönhetsprodukter har visat sig vara ett bra alternativ för kommersiella hälso- och skönhetsbehandlingar. Därför behöver du inte köpa dyra skönhetsprodukter, eftersom du kan dra nytta av alla deras fördelar med naturliga produkter istället. Att göra en nattkräm som bekämpar rynkor med druvkärneolja är mycket enkelt och billigt.

Det första du behöver veta är att det inte är lätt att utvinna druvkärneolja hemma. Även om det inte är omöjligt att göra, kanske du inte får de bästa resultaten. Därför är det bästa rådet att köpa druvkärneolja i affären eller hälsokostbutiken.

Kräm på druvkärneolja
På grund av dess höga koncentration av antioxidanter återställer druvkärneoljan huden och hjälper till att minska tecken på åldrande.

Hur man tillverkar krämen

I princip är allt du behöver göra att tillsätta 5 till 10 droppar druvkärneolja till din vanliga fuktighetsgivande kräm. Detta kommer att förbättra dess effekt på överraskande sätt.

  1. Massera in krämen i ansiktet varje kväll.
  2. Låt det vara kvar till morgonen.

Huvudeffekten av denna nattkräm med druvkärneolja mot rynkor är att den är fuktighetsgivande. Detta kommer att återspeglas i ditt ansikte som kommer att få ny fräschhet och fasthet. Din hud kommer också att se ljusare och renare ut.

Andra sätt att använda druvkärneolja

Druvkärneolja finns i själva frukten, vilket innebär att du inte nödvändigtvis behöver köpa den färdiga produkten för att dra nytta av dess effekter. Du kan helt enkelt använda färska vindruvor för att göra flera ansiktsmasker för olika ändamål.

För att göra en utmärkt ansiktsmask mot rynkor, följ dessa steg:

  • Välj ut tio stora, ekologiska gröna druvor och mosa dem tillsammans med innehållet från en kapsel med vitamin E och en matsked olivolja.
  • Ta sedan blandningen och massera försiktigt in den i ansiktet. Låt den verka i cirka 20 minuter.
  • Tvätta bort ansiktsmasken med varmt vatten tills huden är ordentligt ren.

Vårt sista alternativ är det lättaste av dem alla:

  • Halvera två ekologiskt odlade vindruvor och gnid dem försiktigt i ansiktet och på halsen.
  • Låt verka i 20 minuter och tvätta sedan ansiktet med varmt vatten.

Har du redan införlivat den här underbara ingrediensen i din dagliga skönhetsrutin? Om du inte själv har provat egenskaperna för denna olja kan du testa den som en nattkräm. Du kommer älska det!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Jurado, J. A., & Muñoz, L. (2009). Caracterización del aceite de las semillas de Solanum quitoense L variedad la selva y evaluación de su actividad antioxidante (Doctoral dissertation, Universidad Tecnológica de Pereira. Facultad de Tecnologías. Especialización en Logística Empresarial).
  • Ndiaye M, Philippe C, Mukhtar H, Ahmad N. The grape antioxidant resveratrol for skin disorders: promise, prospects, and challenges. Arch Biochem Biophys. 2011;508(2):164–170. doi:10.1016/j.abb.2010.12.030
  • Binic I, Lazarevic V, Ljubenovic M, Mojsa J, Sokolovic D. Skin ageing: natural weapons and strategies. Evid Based Complement Alternat Med. 2013;2013:827248. doi:10.1155/2013/827248

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.