Några enkla hudvårdstips för slapp hy
Många investerar massor med pengar på skönhetsbehandlingar för att strama åt slapp hy, men vi kan försäkra dig om att det finns enklare saker du kan göra för att bevara din skönhet.
Temperaturens betydelse för slapp hy
Temperatur ligger många gånger bortom ens kontroll. Det är inget man kan hjälpa, men man kan ändå vidta vissa åtgärder. Den optimala temperaturen för att huden inte ska bli torr och förlora sin elasticitet ligger på mellan 20 och 21 °C, medan den optimala relativa luftfuktigheten ligger på mellan 40 till 70%.
Vilka åtgärder kan man vidta så att temperaturen inte gör ansiktet slappt?
- Försök att alltid ha en temperatur som ligger på mellan 20 och 21 °C i hemmet.
- Vet du något annat som också är en stor fiende för ansiktet? Det kallas vinden. Vatten avdunstar då från huden och man förlorar sin naturliga fukt. I vintertider är det därför viktigt att man använder en bra fuktighetskräm så att huden blir ordentligt återfuktad.
- Var även försiktig när du duschar eller tar varma bad, eftersom det torkar ut huden. Det stämmer att det är bra att öppna porerna och rengöra ansiktet, men inte alla gånger.
- Drick två liter vatten per dag!
Kurer för att motverka slappa bröst
Våra bröst bär på en hel del vikt och det gör att huden kan förlora sin fasthet. Vill du ha fasta bröst är det därför bra att göra följande:
- Träna 15 minuter om dagen. Ett enda träningspass stramar åt bröstmusklerna och ger dem styrka. Du kan exempelvis använda ett par hantlar och lyfta dem flera gånger till axelhöjd framför bröstet. Du kan också sträcka ut armarna över huvudet eller göra små armhävningar mot väggen som du ser på bilden ovan.
- För att tona huden och musklerna kan du också massera brösten med isbitar i en minut.
- Du kan även göra en mask med äggula, gurka och olivolja.
- Ingredienser
- 1 äggula
- 1/2 gurka
- 40 ml olivolja
- Ingredienser
Tillredning
Blanda bara allt i en mixer tills du får en jämn blandning. Applicera på dina bröst i 20 minuter och skölj sedan som vanligt. Gör det två gånger i veckan.
“Åtstramande” mat för slapp hy
Det kan också vara viktigt att veta vilka livsmedel som kan strama åt huden på ansiktet och kroppen. Vet du vilka livsmedel som kan hjälpa?
Lax, tonfisk och sardiner
Om du gillar fisk kan du börja äta det 3 gånger i veckan. De är rika på omega 3 och innehåller även B-vitamin, som är perfekt för att stärka huden, håret, ansiktet och naglarna.
Ägg
Äggvitan är rik på aminosyror och perfekt för att ta hand om huden på kroppen och i ansiktet, och gulan är en bra källa till protein.
Kalkon
Ät gärna kalkon eftersom det innehåller ytterst lite fett jämfört med rött kött. Det är rikt på proteiner och därför perfekt för att stärka musklerna.
Citrusfrukter
Citroner, apelsiner samt grapefrukt är bra källor till vitamin C, och perfekt för att omvandla fett till energi. Drick gärna naturliga juicer på morgonen och ha i lite citronjuice i din vattenflaska varje dag.
Daglig djuprengöring
Även om du inte använder smink är det viktigt att rengöra ansiktet ordentligt. De föroreningar som finns i luften och alla bakterier som finns omkring dig kan påverka huden, och det är därför bra med djuprengöring.
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
- Popkin, B. M., D’Anci, K. E., & Rosenberg, I. H. (2010). Water, hydration, and health. Nutrition reviews, 68(8), 439-458. https://academic.oup.com/nutritionreviews/article/68/8/439/1841926
- Izquierdo Hernández, A., Armenteros Borrell, M., Lancés Cotilla, L., & Martín González, I. (2004). Alimentación saludable. Revista cubana de enfermería, 20(1), 1-1. http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-03192004000100012
- Waymel, T., & Choque, J. (2007). Doscientos 50 Ejercicios de Estiramiento y Tonificación Muscular. Editorial Paidotribo.
- Imedio Cerezo, B. (2017). Nuevas tendencias en dermofarmacia: el agua micelar, análisis de composición y consumo. https://eprints.ucm.es/56413/