Isterapi för en friskare hy

Det är väldigt viktigt att man inte applicerar isen direkt på huden, för annars kan man bränna sig. Efter behandlingen är det bra att alltid applicera en fuktgivande kräm.

För att få fräsch, ungdomlig och fläckfri hy behöver du inte investera i dyra behandlingar eller gå till skönhetssalonger. Naturen har gett oss det vi behöver och vi kan därför dra nytta av fördelarna till 100% utan att oroa oss för biverkningar.

En av dessa alternativa behandlingar är att använda is för att minska orenheter och förändringar i huden.

Isterapi, som det brukar kallas, är väldigt populärt i asiatiska längder där det är en del av den dagliga rutinen och föryngringsprocessen.

Tekniken har nu börjat användas över hela världen för att behålla hudens elasticitet och fasthet. Vill du veta mer?

Isterapi för strålande hy

is

Att använda is på huden är en skönhetsritual som är värd att testa. Den stora fördelen med det är att du kan göra det varje dag, det tar bara några minuter och det kostar nästan ingenting.

Is har visat sig vara bra mot inflammation och på att stänga porerna och tona ansiktets olika områden. Men det är också bra för huden eftersom:

Läs: 8 livsmedel för att ta bort orenheter på huden

Det slätar ut huden

Isterapi minskar förstorade porer och tar bort pormaskar som kan ha bildas av smuts och talg. Resultatet blir en frisk hy som är fri från överflödigt fett.

Det fungerar som en tonic

is

En tonic är en skönhetsprodukt som kan kyla ner huden och bättre förbereda den för smink.

Det förbättrar cirkulationen

Genom att tillämpa isterapi på huden förbättrar du blodcirkulationen, vilket minskar inflammation och motverkar estetiska problem som celluliter och åderbråck.

Du får ett fräschare och yngre ansikte

Huden är den perfekta platsen för ansamlingar av fett, men genom att utnyttja isterapi får du en jämnare och yngre hy, då behandlingen har antiinflammatoriska fördelar som minskar svullnader och ringar runt ögonen.

Du får jämnare hy

hud

Is kan hjälpa dig att minska svullnader och akne då behandlingen har en antiinflammatorisk verkan. Den motverkar även fläckar som kan bildas i ansiktet p.g.a. utsättning för solen.

Hur gör man?

Det finns flera sätt att applicera is på huden. Du kan använda gelförpackningar eller göra din egen kylklamp med iskuber. Kom bara ihåg att aldrig lägga isen direkt på huden!

Innan du börjar är det viktigt att du rengör huden från all typ av smuts och smink.

När isen har börjat smälta kan du applicera behandlingen över hela ansiktet med en lätt massage. Ha kvar isen lite längre på de områden du vill fokusera på tills du känner att området har domnat lite från kylan.

Rör isen i cirklar längs hakan, käken, kinderna, pannan och näsan.

Till sist använder du en fuktkräm eller ansiktskräm.

Omedelbara resultat med isterapi!

De som har använt behandlingen säger att resultaten är omedelbara. Det beror på att du får en omedelbart stramande effekt som rengör huden på djupet.

Använd dock inte isen för länge då det kan få huden att rodna.

Spara

Spara

Kategorier: Skönhet Tags:
MER FÖR DIG