Minska eller dölj åldersfläckar och fräknar på händerna

Fläckar som uppstår på händerna är ett säkert tecken på åldrande. Om du vill minska eller dölja dessa fläckar hittar du här några naturliga tips på hur du kan göra just det.

Åldersfläckar: Vad du behöver veta

Huden blir missfärgad när vi åldras på grund av en obalans i melatoninet, vilket är en del av läderhuden (dermis). Det är därför äldre ofta har fräknar eller mörka fläckar på olika delar av kroppen, som på händerna, halsen, axlarna, armarna och ansiktet.

En del faktorer kan också snabba upp processen, såsom mycket solning, att man inte använt hudkrämer, ärftlighet och genetik, kost (nyttig eller fettrik), vattenintag, alkohol, tobak, smink, användning av vissa rengöringsprodukter, klimakteriet, graviditet, vissa mediciner och mycket mer.

händer

Vi kan ta vissa förebyggande åtgärder för att undvika att få dessa åldersfläckar, men när de väl har uppstått kan vi också ta steg för att minska eller dölja dem.

Åtgärder du kan ta för att förhindra åldersfläckar:

  • Var försiktig i solen, framförallt på sommaren. Använd solskydd med en hög faktor om du har ljus hy (du kan även använda produkter för barn eftersom de alltid har en hög SPF). Glöm inte att applicera generöst på händerna för att undvika åldersfläckar.
  • Se till att dina händer alltid är återfuktade för att hindra fläckarna från att uppstå eller förvärras.
  • Se till att hålla dig hydrerad inifrån genom att dricka mycket vatten. Det hjälper dig också att göra dig av med gifter och att sakta ner kroppens och hudcellernas åldrande.
  • Ät en balanserad kost rik på antioxidanter. Det hjälper dig att hålla din händer-2

    Andra knep för att ta bort åldersfläckar:

    • Skapa upp gelen från ett mjuka händer