Hur man tappar vikt med hjälp av citron

· mars 29, 2015

Trots att det inte finns många studier om de exakta fördelarna med citron, så är denna citrusfrukt ett välkänt hjälpmedel för både viktminskning och hälsa, särskilt bland kvinnor. Egenskaperna hos citron åtnjuts bäst om de konsumeras varje dag, vilket enkelt kan göras genom att pressa dem i drycker så som te eller vatten, eller ha dem till rätter så som sallad eller fisk.

Citron har ett antal hälsosamma fördelar. Inte bara för viktminskning, utan även som ett antiseptikum, luftrenare, desinfektionsmedel och ett aktivt medel för hudvård.

Citronens egenskaper för viktminskning

Citrons Hälsoegenskaper

  • 1. Citron är känt som en flavonoid, vilket avlägsnar fett från blod. Detta kommer definitivt utgöra en viktigt förändring när den läggs till i din diet.
  • 2. Citron är en naturlig diuretika, vilket hjälper till att eliminera gifter från kroppen. Inte bara genom matsmältningssystemet utan även genom urinblåsan och njurarna genom att öka mängden urin.
  • 3. Eftersom citronsaft har en sammansättning som liknar den i vårt saliv genererar den produktion av mer magsyra i magsäcken. Detta hjälper till att bryta ner maten mycket snabbare.
  • 4. Dess citrusinnehåll (citronsyra) verkar genom att hjälpa till att maximera enzymfunktionerna som stimulerar levern. Närvaron av C-vitamin är också mycket viktigt och grundläggande för hälsan, med dess förmåga att stärka immunförsvaret.
  • 5. Citron är mycket rik på en speciell fiber som kallas Pektin” (lösliga fibrer) som verkar starkt i kampen mot matsug. Detta kommer att vara en av de mest användbara komponenterna i din kost. Det alkaliserar även kroppen, vilket är en annan anledning till att den kommer att minska hungern under hela dagen.
  • 6. Om du är en av de personer som inte vill träna särskilt mycket så är citronsaft väldigt användbart för dig, eftersom den tillhandahåller din kropp med mer energi och kommer förändra ditt humör när du dricker den. Den bekämpar även dagliga irritationsmoment, ångest och depression.
  • 7. Citrondieten kommer inte bara tillhandahålla dig med en obetydlig mängd kalorier utan även ge dig en rad näringsämnen och hälsofördelar.
  • 8. Tillsammans med denna lista av fördelar så vill vi även lista dess bidrag till att eliminera matsmältningsbesvär, halsbränna, gaser och svullnad. Den minskar och dämpar vätskeobehag och oönskade material i kroppen. Citron främjar effektiv matsmältning, stimulerar levern och producerar galla, som är en nödvändig syra för matsmältningen.

Vad bör du göra?

Att göra ”citronte” är en väldigt enkel process. Allt du behöver göra är att pressa saften från en citron i ett glas varmt vatten. Den mest effektiva processen för att konsumera detta ”te” är att dricka det varje morgon innan frukost.

Vattnet bör vara färskt och ska inte vara för kallt eller varmt (eller med is) eftersom detta gör matsmältningen svårare. Det kommer få din kropp att anstränga sig för att smälta det, vilket gör att det inte fyller sin funktion. För att summera: drick ditt vatten med en temperatur som är njutbar att dricka. Tänk på kroppens funktioner, vilket betyder att du ska dricka varmt vatten.

En annan väldigt effektiv metod är att använda färska och organiska citroner om det är möjligt. En halv citron bör räcka för din diet.

Vi rekommenderar…

Citron5

För bättre resultat vid användning av citroner så ska du dricka varm citron innan frukost och lägga till lite riven ingefära i den. Detta kommer ge väldigt bra hälsofördelar och imponerande naturliga egenskaper.

*Notering: Det har visat sig att personer som följer en mer alkalisk diet tappar vikt snabbare. Det skulle även vara väldigt effektivt om du lade till en komplett motionsrutin till din citrondiet, tillsammans med en balanserad diet. Om tanken på sport inte gör dig upprymd så ska du komma ihåg att citron ger dig energin att komma igång. Med din diet i åtanke så kommer citronen att börja reglera ditt matsmältningssystem, men du skulle kunna underlätta även denna process.