Medicinalväxter för minskning av urinsyra

Urinsyra är ett mycket vanligt problem idag. Här är några medicinalväxter som du kan använda för att se en minskning av urinsyra.
Medicinalväxter för minskning av urinsyra
Valeria Sabater

Skriven och verifierad av psykolog Valeria Sabater.

Senaste uppdateringen: 17 januari, 2023

Urinsyra är ett mycket vanligt problem idag. Dåliga levnadsvanor och en dålig kost är utan tvekan de viktigaste orsakerna till att metaboliskt avfall visar sig i ditt blod. Vi kommer att förklara vad naturen kan göra för dig. Här är några medicinalväxter som du kan använda för minskning av urinsyra i kroppen.

Effektiva medicinalväxter för minskning av urinsyra

Urinsyra 2
Vi har alla en viss nivå av urinsyra i kroppen. Så länge den förblir i balans är den inte vara något problem. Men om du har en dålig kosthållning kommer du ackumulera så kallade puriner – det avfall som kommer från nedbrytningen av protein från animaliskt kött samt kaffe och i synnerhet alkoholhaltiga drycker.

Vad händer när det finns ett överskott av urinsyra i kroppen? Vanliga problem är gikt, ledvärk och inflammation. Det kan också leda till allvarliga tillstånd som njur- eller leversvikt. Detta är viktigt att ha i åtanke.

Ett annat faktum att tänka på är att urinsyra orsakar en förhöjning av blodets pH-värde, vilket kan slå ut olika organ, försämra immunförsvaret samt leda till trötthet, sjukdomar, benskörhet etc. Så vad kan man göra för att minska urinsyra och undvika dessa allvarliga problem? Sluta äta rött kött, animaliskt protein, fett, raffinerat mjöl, salt och socker. Undvik alkohol och kolsyrade drycker.

Å andra sidan bör du förbättra din kost genom att öka din konsumtion av grönsaker, frukt och spannmål. Det är allra bäst om du ökar mängden havre, jordgubbar och citrusfrukter, som till exempel citron, grapefrukt och apelsiner. Du bör också veta att det finns medicinalväxter som kan hjälpa dig. De kan naturligtvis inte ersätta några mediciner, men kommer att fungera som utmärkta komplement, till exempel i form av infusioner som du dricker varje dag för att rena ditt blod. Här är de medicinalväxter vi rekommenderar för minskning av urinsyra:

1. Diuretiska växter som avlägsnar puriner

Maskros te
Infusioner med åkerfräken, maskros eller kronärtskocka hjälper dig att eliminera överflödig vätska, rensa ut gifter, rena blodet och det lymfatiska systemet och ger dig en utmärkt urindrivande effekt. Ökad eliminering av urin kommer att hjälpa dig att bli av med alla puriner som dessa infusioner kommer att rensa ut ur i din kropp. De är till verklig nytta.

Det är allra bäst att dricka dem efter din första måltid varje dag. Du kan välja den sort du är sugen på för stunden. De är alla bra för minskning av urinsyra.

2. Den skyddande effekten av mariatistel

Mariatistel
Du känner förmodligen redan till de stora fördelarna hos mariatistel. Den är en stor beskyddare av levern och alla leverfunktioner tack vare dess renande effekt, bildande av proteiner och omvandling av ammoniak till urea. Mariatistel ger antioxidanter och bidrar till att rena kroppen (i synnerhet blodet) från puriner samt överskottet av proteiner som försämrar kroppsfunktionerna. Hur skulle det vara att börja dagen med en infusion med mariatistel? Du hittar den i naturbutiker som infusion liksom i tablettform. Den är fantastisk!

3. Harpagophytum (djävulsklo) för att minska inflammation

Infusion på djävulsklo
Den är inte särskilt välkänd men denna terapeutiska och kurativa rot är värd att lägga på minnet. Den är effektiv mot den här typen av sjukdom. Den verkar direkt på dina muskler och leder, vilket minskar effekten av inflammation från urinsyra. Om du redan har gikt kommer den hjälpa dig genom att lindra smärta och förbättra rörligheten i lederna. Du kan hitta den i naturbutiker. Den är perfekt att ta som ett naturligt smärtstillande medel när du känner smärta. Glöm inte att det är växtens rot du ska använda.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.