Medicinalväxter för minskning av urinsyra

Urinsyra är ett mycket vanligt problem idag. Här är några medicinalväxter som du kan använda för att se en minskning av urinsyra.
Medicinalväxter för minskning av urinsyra
Valeria Sabater

Skriven och verifierad av psykolog Valeria Sabater.

Senaste uppdateringen: 17 januari, 2023

Urinsyra är ett mycket vanligt problem idag. Dåliga levnadsvanor och en dålig kost är utan tvekan de viktigaste orsakerna till att metaboliskt avfall visar sig i ditt blod. Vi kommer att förklara vad naturen kan göra för dig. Här är några medicinalväxter som du kan använda för minskning av urinsyra i kroppen.

Effektiva medicinalväxter för minskning av urinsyra

Urinsyra 2
kaffe

Vad händer när det finns ett överskott av urinsyra i kroppen? Vanliga problem är gikt, ledvärk och inflammation. Det kan också leda till allvarliga tillstånd som njur- eller leversvikt. Detta är viktigt att ha i åtanke.

Ett annat faktum att tänka på är att urinsyra orsakar en förhöjning av blodets pH-värde, vilket kan slå ut olika organ, försämra immunförsvaret samt leda till trötthet, sjukdomar, benskörhet etc. Så vad kan man göra för att minska urinsyra och undvika dessa allvarliga problem? Sluta äta rött kött, animaliskt protein, fett, raffinerat mjöl, salt och socker. Undvik alkohol och kolsyrade drycker.

Å andra sidan bör du förbättra din kost genom att öka din konsumtion av grönsaker, frukt och spannmål. Det är allra bäst om du ökar mängden havre, jordgubbar och citrusfrukter, som till exempel citron, grapefrukt och apelsiner. Du bör också veta att det finns medicinalväxter som kan hjälpa dig. De kan naturligtvis inte ersätta några mediciner, men kommer att fungera som utmärkta komplement, till exempel i form av infusioner som du dricker varje dag för att rena ditt blod. Här är de medicinalväxter vi rekommenderar för minskning av urinsyra:

1. Diuretiska växter som avlägsnar puriner

Maskros te
kronärtskockager dig en utmärkt urindrivande effekt.

Det är allra bäst att dricka dem efter din första måltid varje dag. Du kan välja den sort du är sugen på för stunden. De är alla bra för minskning av urinsyra.

2. Den skyddande effekten av mariatistel

Mariatistel
mariatistelDen är en stor beskyddare av levern och alla leverfunktioner tack vare dess renande effekt, bildande av proteiner och omvandling av ammoniak till urea.

3. Harpagophytum (djävulsklo) för att minska inflammation

Infusion på djävulsklo
vilket minskar effekten av inflammation från urinsyra. Om du redan har gikt kommer den hjälpa dig genom att lindra smärta och förbättra rörligheten i lederna.naturligt smärtstillande medelDetta kanske intresserar dig
Fem vanliga orsaker till hög urinsyra
Steg för Hälsa
Läs det Steg för Hälsa
Fem vanliga orsaker till hög urinsyra

Hög urinsyra i blodet kallas för hyperurikemi. För att bibehålla normala nivåer måste du minska ditt intag av vissa livsmedel som är rika i puriner...
Innehållet i denna publikation är endast i informationssyfte. Det kan inte under några omständigheter tjäna till att underlätta eller ersätta diagnoser, behandlingar eller rekommendationer från en fackman. Konsultera din betrodda specialist om du har några tvivel och sök dennes godkännande innan du påbörjar några procedurer.