Medicinalväxter för att behandla ledsmärta
Ledsmärta är en av de vanligaste verkligheterna för folk. Det försämrar din rörlighet och livskvalitet. Ett sätt att lindra och behandla ledsmärta är med medicinalväxter – en ekonomisk och enkel resurs som är till stor hjälp.
Fördelarna med att använda medicinalväxter för att behandla ledsmärta
Kan medicinalväxter verkligen hjälpa dig om du vill behandla ledsmärta? Ja, det kan de, även om många är vanare vid att använda antiinflammatoriska piller eller läkemedel som är användbara men skadar levern i det långa loppet. Därför kan medicinalväxter ibland användas som ett komplement till medicinsk behandling.
Ibland kan ledsmärta föregå ledgångsreumatism, vilket är anledningen till att du bör genomföra regelbundna undersökningar. Men låt oss ta en titt på hur medicinalväxter kan hjälpa dig:
- Örter hjälper dig att rensa avfall från ämnesomsättningen samt gifter från din kropp.
- De förbättrar din cirkulation och höjer lymfsystemets rensande effekt. Allt detta betyder mindre gifter i kroppen som orsakar inflammation och smärta.
- Många växter har antiinflammatoriska egenskaper.
- De gör dig avslappnad, lugnar dig och tar bort spänningar från muskler, vilket sätter mindre tryck på dina leder.
Medicinalväxter som lindrar ledsmärta
1. Gurkmeja
Gurkmeja är en kur du alltid bör ha i ditt kök och hem. Det är ett väldigt effektivt sätt att lindra inflammation i kroppen; det gör dig även avslappnad och är utmärkt för allt som har med muskler, ben och leder att göra. Tack vare dess antiinflammatoriska egenskaper är det perfekt i dessa fall, men det finns ännu fler fördelar. Gurkmeja är en antioxidant och ett antiinflammatoriskt samt anticancerogent medel.
2. Kardborrerot
Ett av de bästa sätten att behandla och bekämpa ledsmärta är att öka din konsumtion av essentiella fettsyror. Utöver valnötter, blå fisk, makrill eller lax kan kardborrerot vara utmärkt att inkludera i din diet.
Den är kraftfullt antiinflammatorisk och perfekt att ta två gånger per dag. Du kan hitta den tärnad och torkad i alla hälsokostbutiker. Ta bara en matsked i ett glas kokande vatten. Låt det dra i fem minuter och drick lite i taget.
3. Ingefära
Vi talar ofta om de stora fördelarna med ingefära. Det är en av de växter som har bäst antiinflammatoriska och antireumatiska egenskaper. Allt detta kan tillskrivas två grundläggande komponenter: en COX-2-hämmare och TNF, som helt enkelt stoppar inflammationen av prostaglandinet E2.
Det finns även många studier som garanterar dess effektivitet för ledgångsreumatism och osteoartrit. Det lindrar smärta, inflammation och svullnad – utan bieffekter.
4. Linfrön för att behandla ledsmärta
Linfrön är en naturlig källa av vegetabiliskt omega-3. Tack vare detta stärks ditt immunförsvar och du får mindre gifter i din kropp som kan samlas i leder och orsaka smärta.
Det är bäst att äta dessa frön strödda på sallader eller i andra rätter. I detta fall gör vi inte ett avkok. Varför? Eftersom när du hettar upp dem förlorar deras komponenter omega-3 styrka, och det vill vi inte. Två matskedar om dagen är rätt mängd.
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
- Daily JW, Yang M, Park S. Efficacy of turmeric extracts and curcumin for alleviating the symptoms of joint arthritis: a systematic review and meta-analysis of randomized clinical trials. J Med Food 2016; 19: 717-29.
- Lin CC, Lu JM, Yang JJ, Chuang SC, Ujiie T. Anti-inflammatory and radical scavenge effects of Arctium lappa. Am J Chin Med 1996; 24: 127-37.
- Maroon JC, Bost JW. Omega-3 fatty acids (fish oil) as an anti-inflammatory: an alternative to nonsteroidal anti-inflammatory drugs for discogenic pain. Surg Neurol 2006; 65: 326-31.
- Ramadan G, El-Menshawy O. Protective effects of ginger-turmeric rhizomes mixture on joint inflammation, atherogenesis, kidney dysfunction and other complications in a rat model of human rheumatoid arthritis. Int J Rheum Dis 2013; 16: 219-29.