Ingefära mot ledvärk - en effektiv huskur

Honung och kanel är båda inflammationsdämpande, och när de kombineras med ingefära för att lindra smärta gör de ett riktigt bra jobb.
Ingefära mot ledvärk -  en effektiv huskur

Senaste uppdateringen: 18 december, 2018

Många lider av ledvärk eftersom det vanligen är en smärta som du mer eller mindre måste lära dig att hantera. Det finns dock vissa huskurer som kan bidra till att lindra smärtan och förbättra ditt liv. Visste du att man kan använda ingefära mot ledvärk? Vi ska berätta hur du gör en huskur på denna rot. Läs vidare för att ta reda på hur den fungerar och hur bereder den.

Ledvärk

Kan ledvärk botas? Tyvärr finns det ännu inget botemedel mot ledvärk, men det kan behandlas så att du kan uppnå en bättre livskvalitet. Artrit, artros och reumatism är alla vanliga tillstånd som tvingar dig att ta antiinflammatoriska läkemedel eller avslappnande medel som kan ha vissa negativa effekter på lång sikt, särskilt på njurarna och levern.

Som du förmodligen redan vet förbinder lederna benen, vilket gör rörelser och flexibilitet möjligt. De är också täckta av brosk, en vävnad som kan byggas upp med rätt kost. Men varför är det så att en del av oss lider av ledvärk? I vissa fall är det ärftligt, men det kan också vara en följdeffekt av att vi sliter ned lederna med tiden, för lite kollagen, infektioner, skador, eller även okända orsaker.

Vi rekommenderar att du i första hand träffar en läkare om du drabbas av besvär med ledvärk. Men i vissa fall kan du prova följande enkla huskur. Låt oss ta en titt på hur du kan använda ingefära mot ledvärk.

Huskur med ingefära mot ledvärk

Gör ett te på ingefära mot ledvärk

Ingefära är en växt med flera kraftfulla medicinska egenskaper. Den har använts i evigheter och är särskilt känd för sina goda egenskaper för matsmältningen och förmågan att minska smärta och inflammation som orsakas av artrit. Vad är dess hemlighet? Den innehåller ett ämne som kallas gingerol. Det har blivit en så vanlig kur för att behandla smärta att många studier har rekommenderat den för att behandla artritsmärta.

Till exempel hittade University of Arizona år 2007 ett kraftfullt antiinflammatoriskt medel i ingefära. Studien visade att den kemiska produktionen av gingerol lindrar inflammation.

Och denna studie är inte den enda. Det prestigefyllda John Hopkins University har också genomfört en studie vilken fann att ingefärans föreningar undertrycker inflammatoriska kemiska ämnen i så hög grad att man inte ens behöver traditionell medicin. Så den är definitivt värd ett försök.

Hur du bereder denna huskur med ingefära mot ledvärk

Gingerol lindrar inflammation
Du behöver följande ingredienser:
  • En sked färsk strimlad ingefära
  • Ett glas vatten
  • Två teskedar honung
  • Lite kanel

I några av våra andra artiklar har vi redan gått igenom de underbara egenskaperna som kanel och honung kan erbjuda för att bekämpa ledvärk. Om du kombinerar dessa ingredienser får du en kraftfull antiinflammatorisk kur som är avsedd att tas på morgonen.

Tillsätt lite ingefära i blandningen, och du kommer att minska ner och dämpa smärtan. Det är värt att ta detta en eller två gånger när du känner smärta, särskilt eftersom det kan fungera som ett substitut för traditionell medicin, vilket vi redan nämnt. Det är alltid bättre för din hälsa att dra nytta av dessa naturliga alternativ.

Gör bara ett ingefärste; tillsätt lite honung och strö på lite kanel. Om du vill kan du använda en kanelstång istället eftersom detta har ännu fler fördelar. Det är det perfekta sättet att börja dagen, och även ett bra komplement till din eftermiddag. Varför inte ge det ett försök?


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.