10 otroliga livsmedel för dina njurar

Utöver att vara ett utmärkt vätskedrivande medel är ananas fulla av vitamin C, kalium och bromelain, vilka hjälper oss bekämpa infektioner och sänker risken för att råka ut för njurstenar.

Njurarna är två av kroppens viktigaste organ. De ansvarar för att förebygga många sjukdomar och är livsviktiga för kroppens allmänna hälsa. En av njurarnas viktigaste funktioner är att rensa kroppen på gifter och avfall från blodet. Så låt oss ta en titt på 10 otroliga livsmedel för dina njurar.

Många faktorer försvagar våra njurar och resulterar i att vi börjar känna av njurproblem som så småningom kan bli något allvarligt. Det är väldigt viktigt att upprätta hälsosamma vanor för att hålla njurarna friska så att de kan göra sitt jobb.

Vår kost är en av de största faktorerna när det gäller våra njurars hälsa. Lyckligtvis kan viss mat förbättra njurarnas hälsa på ett naturligt sätt. I denna artikel kommer vi visa dig 1o livsmedel för dina njurar för att hålla dessa organ starka och friska.

Betor

Betor har avgiftande och vätskedrivande egenskaper som gör dem ett utmärkt val för att förbättra dina njurars hälsa. Betor är rika på kalium och rekommenderas för att stärka och rensa njurarna, levern och gallblåsan. 

För att kunna njuta av dess fördelar rekommenderar vi att du dricker dem som juice tillsammans med några morötter eller att du har några i en sallad eller annan mat.

Blåbär

blueberriessve

Blåbär avgiftar inte bara njurarna utan de kan även rensa blåsan. De förbättrar njurarnas funktion och förebygger infektioner genom att motverka bakterieväxt.

Blåbärsjuice borde drickas på tom mage.

Fullkorn

Fullkorn är kända för att de är en utmärkt källa av fiber, vilket hjälper kroppen att eliminera gifter och avfall. Korn hjälper till att minska vätskeretention, vilket rensar njurarna på samma gång.

Selleri

celerysve

Selleri består mestadels av vatten, men det innehåller viktiga vitaminer och mineraler så som alfatokoferol eller vitamin E, beta-karoten eller vitamin A, vitamin C,  och folsyra, för att bara nämna några. Tack vare dess mineralinnehåll och vätskedrivande egenskaper är selleri rekommenderat för att det kan på ett naturligt sätt rensa njurarna och hjälpa till att eliminera avfall. Drick som juice, ha i en gryta, eller lägg några i en sallad som du kan njuta av.

Lökar

Lökar är rika på flavonoider, speciellt quercetin, en stark antioxidant som stärker hälsan på organ. Lökar hjälper även till att reglera matsmältningen och eliminerar gifter och rester från kroppen.

Jordgubbar

strawberriessve

Jordgubbar innehåller starka antioxidanter som hjälper till att skydda strukturen på cellkroppar och förebygger oxidativ stress. Att inkludera mer jordgubbar i din kost förbättrar njurarnas hälsa, förebygger inflammation och hjälper till att rensa kroppen på ett naturligt sätt.

Vattenmelon

Vattenmelon är en av de bästa ingredienserna du kan äta för att stärka njurarna och bekämpa urinvägsinfektioner. Vattenmeloner är inte bara goda, de innehåller 93% vatten vilket gör att de bara ger 20 kalorier per 100 gram. De innehåller även starka antioxidanter och är en rik källa för viktiga mineraler som kalium och magnesium. Denna supermat rekommenderas för att behandla och förebygga åkommor som cystit, njurstenar, urinvägsinfektioner, och vätskeretention.

Ananas

pineapplessve

Ananas har otroliga vätskedrivande egenskaper som gör den till en utmärkt kompanjon för att förbättra hälsan på njurarna. Denna exotiska frukt är rik på vitamin C-, kalium- och bromelainenzymer som tillsammans bekämpar infektioner, lindrar inflammationer, stimulerar matsmältningen, och sänker risken för njurstenar.

Potatis

Potatisar är fulla av vitaminer och mineraler som hjälper till att behandla och förebygga njurstenar. De är en otrolig källa av stärkelse, kalium, magnesium, kalcium, fosfor, B-vitaminer, och vitamin C. Dessa viktiga vitaminer och mineraler arbetar tillsammans för att stärka och rensa viktiga organ och bryta ner stenar.

För att tillreda rekommenderar vi att du kokar potatisarna med skinnet på eller att du gör en dryck på skinnet, vilket kan ätas rått eller kokat (så länge som de blivit grundligt tvättade).

Vattenkrasse

watercresssve

Källfräne, även känd som vattenkrasse, har vätskedrivande egenskaper som gör det till en utmärkt behandling för att rensa njurarna. Denna växt förebygger och bekämpar bildningen av stenar i njurarna och urinblåsan, samt bekämpar vätskeretention och hjälper till med att avgifta kroppen.

Det enda du behöver göra för att ta del av dessa fördelar är helt enkelt att utvinna dess juice och dricka det osötat.

MER FÖR DIG