10 otroliga livsmedel för dina njurar

Utöver att vara ett utmärkt vätskedrivande medel är ananas fulla av vitamin C, kalium och bromelain, vilka hjälper oss bekämpa infektioner och sänker risken för att råka ut för njurstenar.

Njurarna är två av kroppens viktigaste organ. De ansvarar för att förebygga många sjukdomar och är livsviktiga för kroppens allmänna hälsa. En av njurarnas viktigaste funktioner är att rensa kroppen på gifter och avfall från blodet. Så låt oss ta en titt på 10 otroliga livsmedel för dina njurar.

Många faktorer försvagar våra njurar och resulterar i att vi börjar känna av njurproblem som så småningom kan bli något allvarligt. Det är väldigt viktigt att upprätta hälsosamma vanor för att hålla njurarna friska så att de kan göra sitt jobb.

Vår kost är en av de största faktorerna när det gäller våra njurars hälsa. Lyckligtvis kan viss mat förbättra njurarnas hälsa på ett naturligt sätt. I denna artikel kommer vi visa dig 1o livsmedel för dina njurar för att hålla dessa organ starka och friska.

Betor

Betor har avgiftande och vätskedrivande egenskaper som gör dem ett utmärkt val för att förbättra dina njurars hälsa. Betor är rika på kalium och rekommenderas för att stärka och rensa njurarna, levern och gallblåsan. 

För att kunna njuta av dess fördelar rekommenderar vi att du dricker dem som juice tillsammans med några morötter eller att du har några i en sallad eller annan mat.

Blåbär

blueberriessve

Blåbär avgiftar inte bara njurarna utan de kan även rensa blåsan. De förbättrar njurarnas funktion och förebygger infektioner genom att motverka bakterieväxt.

Blåbärsjuice borde drickas på tom mage.

Fullkorn

Fullkorn är kända för att de är en utmärkt källa av fiber, vilket hjälper kroppen att eliminera gifter och avfall. Korn hjälper till att minska vätskeretention, vilket rensar njurarna på samma gång.

Selleri

pineapplessve

watercresssve

Källfräne, även känd som vattenkrasse, har vätskedrivande egenskaper som gör det till en utmärkt behandling för att rensa njurarna. Denna växt förebygger och bekämpar bildningen av stenar i njurarna och urinblåsan, samt bekämpar vätskeretention och hjälper till med att avgifta kroppen.

Det enda du behöver göra för att ta del av dessa fördelar är helt enkelt att utvinna dess juice och dricka det osötat.