10 fantastiska livsmedel för njurarna

januari 2, 2019
Utöver att vara ett utmärkt vätskedrivande medel är ananas full av vitamin C, kalium och bromelain, vilka hjälper kroppen att bekämpa infektioner och sänker risken för att råka ut för njurstenar.

Dina njurar är två av kroppens viktigaste organ. De ansvarar för att förebygga många sjukdomar och är livsviktiga för kroppens övergripande hälsa. En av njurarnas viktigaste funktioner är att rensa kroppen på gifter och avfall från blodet. Så låt oss ta en titt på 10 fantastiska livsmedel för njurarna.

Det finns många faktorer som kan bidra till att försvaga dina njurar. Dessa kan leda till att vi börjar känna av njurproblem som så småningom med tiden blir mer allvarliga. Det är väldigt viktigt att upprätta hälsosamma vanor för att hålla njurarna friska så att de kan göra sitt jobb.

Kosten är en av de största faktorerna när det gäller njurarnas hälsa. Lyckligtvis kan viss mat förbättra njurarnas hälsa på ett naturligt sätt. I denna artikel ska vi berätta om 10 livsmedel för njurarna som hjälper oss hålla dessa organ starka och friska.

10 goda livsmedel livsmedel för njurarna som tar hand om dem

Rödbetor

Rödbetor har avgiftande och vätskedrivande egenskaper som gör detta till en utmärkt rotfrukt för att förbättra njurarnas hälsa. De är rika på kalium och hjälper till att stärka och rensa njurarna, levern och gallblåsan. 

För att få ut det mesta av rödbetornas goda egenskaper, drick dem som juice tillsammans med några morötter. Du kan även äta dem i en sallad eller tillsätta dem i andra maträtter.

Blåbär

Blåbär är ett bra livsmedel för njurarna

Blåbär avgiftar inte bara njurarna utan bidrar också till att skydda urinblåsan. De förbättrar njurarnas funktion och förebygger infektioner genom att motverka bakterieväxt.

Blåbärsjuice bör drickas på tom mage.

Fullkorn

Fullkorn är som bekant en utmärkt källa till fiber, vilket hjälper kroppen att avlägsna gifter och avfall. Fullkorn hjälper även till att minska vätskeretention, vilket på samma gång rensar njurarna.

Selleri

Selleri

Selleri består mestadels av vatten, men även en del viktiga vitaminer och mineraler. Bland annat innehåller de alfatokoferol (E-vitamin), beta-karoten (A-vitamin), C-vitamin  och folsyra, för att bara nämna några. Tack vare dess mineralinnehåll och vätskedrivande egenskaper kan selleri på ett naturligt sätt rensa njurarna och underlätta elimineringen av avfall. Drick som juice, ha i en gryta, eller lägg några i en sallad och avnjut denna goda grönsak.

Lök

Lök är rikt på flavonoider, speciellt quercetin, en stark antioxidant som stärker organens hälsa. Lök hjälper även till att reglera matsmältningen och eliminerar gifter och rester från kroppen.

Jordgubbar

Jordgubbar

Jordgubbar innehåller kraftiga antioxidanter som hjälper till att skydda cellkropparnas struktur och förebygger oxidativ stress. Om du äter jordgubbar på regelbunden basis, hjälper du kroppen att förbättra hälsan för dina njurar. Detta förebygger även inflammation och underlättar kroppens naturliga rensning.

Vattenmelon

Vattenmelon är ett av de bästa livsmedlen du kan äta för att stärka njurarna och bekämpa urinvägsinfektioner. Vattenmelon är inte bara gott, de innehåller 93% vatten vilket gör att de bara innehåller 20 kalorier per 100 gram. De innehåller även mycket antioxidanter och är en rik källa på viktiga mineraler som kalium och magnesium. Denna supermat rekommenderas för att behandla och förebygga åkommor som cystit, njursten, urinvägsinfektion och vätskeretention.

Ananas

Ananas

Ananas har otroliga vätskedrivande egenskaper som gör den till ett utmärkt hjälpmedel för att förbättra hälsan på njurarna. Denna exotiska frukt är rik på C-vitamin, kalium och bromelainenzymer. Dessa bekämpar tillsammans infektioner, lindrar inflammationer, stimulerar matsmältningen och minskar risken för njurstenar.

Potatis

Potatis är fullt av vitaminer och mineraler som hjälper till att behandla och förebygga njurstenar. De är en otrolig källa till stärkelse, kalium, magnesium, kalcium, fosfor, B-vitaminer och C-vitamin. Dessa viktiga vitaminer och mineraler arbetar tillsammans för att stärka och rensa viktiga organ och bryta ner njurstenar.

För att få ut dessa goda näringsämnen rekommenderar vi att du kokar potatisarna med skalet på. Du kan också gärna göra en dryck på bara skalet, antingen rått eller kokt. (Se bara till att tvätta det ordentligt först).

Vattenkrasse

Vattenkrasse

Källfräne, även känd som vattenkrasse, har vätskedrivande egenskaper vilket gör det utmärkt för att rensa njurarna. För det första förebygger och motverkar det bildningen av stenar i njurarna och urinblåsan. Dessutom bekämpar det även vätskeretention och hjälper till med att avgifta kroppen.

Det enda du behöver göra för att ta del av dessa fördelar är helt enkelt att pressa ut juicen och dricka det direkt.

Välj dina favoriter bland dessa underbara livsmedel för njurarna och börja åtnjuta fördelarna redan idag.