Mat som förbättrar humöret och gör dig gladare

Mat som förbättrar humöret och gör dig gladare

Senaste uppdateringen: 19 mars, 2019

Viss typ av mat kan vara användbar för att förbättra hälsan, antingen genom att motverka eller lindra sjukdomar, men det finns även mat som förbättrar humöret och ger dig ett klart sinne, med mycket energi och en kontrollerad stressnivå.

Du bör tänka på att hjärnans välmående är väldigt viktigt, för att undvika depression, stress och andra smärtor som uppkommer i livet. Därför är det viktigt att man försöker utöva bra fysiska aktiviteter, som avger endorfiner och förbättrar humöret. Dessa substanser producerar en fantastisk sensation av lycka, vilket gör att vi ser lite enklare på livet och blir mer positiva.

För att du ska kunna förbättra humöret måste du frekvent utöva fysiska aktiviteter. Lova dig själv att du kommer att skapa en aktivitetsrutin full av saker som du tycker om, för att att du ska kunna fortsätta med detta utan att bli uttråkad.

Du bör även vara konsekvent med den typ av mat som du väljer. Det är bra att veta vilka substanser som går in i kroppen, eftersom din kost inte bara ger näring åt din fysiska hälsa, utan även den mentala. En kost rik på fetter men utan mycket vitaminer och näringsämnen kommer att påverka ditt humör. Detta skapar en känsla av svaghet och brist på motivation att göra normala aktiviteter varje dag; i de flesta fall påverkas den mentala kapaciteten eftersom våra reflexer börjar att bli långsammare, samt hur snabbt vi tänker.

Därför kommer vi här att prata om speciell mat som naturligt förbättrar humöret och håller dig glad under hela dagen.

Mandlar förbättrar humöret

Daglig mandelkonsumtion på morgonen gör att du förbättrar humöret och bibehåller det under hela dagen. De har förmågan att kontrollera blodets sockernivåer. Du bör konsumera minst sju hela mandlar för att få den önskade effekten av att kontrollera ditt humör.

Valnötter i skål

Mandlar innehåller mycket omega-3 fettsyror, som hjälper till att stärka de delar av hjärnan som är relaterade till humöret.

Mjölkprodukter med låg fetthalt

Laktos med låg fetthalt, som hittas i mjölk och dess biprodukter, ger omedelbar energi. De skapar även en sensation av tillfredsställelse som varar under flera timmar under dagen.

För att du ska kunna dra nytta av dessa fördelar, lägg mandlarna i ett halvt glas yoghurt, tillsammans med tre matskedar valsad havre, och blanda sedan allt ordentligt. Konsumera det för sig själv eller tillsammans med en mogen banan, tärnad i små bitar. Detta kommer att ge dig en bra matsmältning och kommer att förhindra magproblem. Du förbättrar humöret under flera timmar.

Om du kombinerar denna mat med bra fysisk aktivitet, leder detta till att du förbättrar humöret. Detta kommer utan tvekan att förbättra hur du interagerar med folk.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.