15 manikyrdesigner för korta, halvlånga och långa naglar

Det finns snygga manikyrer för alla nagellängder. Vi listar 15 manikyrdesigner för korta, halvlånga och långa naglar!
15 manikyrdesigner för korta, halvlånga och långa naglar

Senaste uppdateringen: 14 augusti, 2023

Vi vet att varje kvinna har sin egen stil, som inkluderar specifika manikyrdesigner beroende på nagellängden de föredrar: korta, halvlånga eller långa naglar. Därför vill vi idag visa dig 15 moderna, eleganta och lätta manikyrer för varje nagellängd.

Kom ihåg att oavsett förlängning, manikyr eller naturell stil, är det viktiga alltid att ta väl hand om dina händer. Det är detta som gör att dina naglar ser fantastiska ut, även om de är omålade.

Manikyrdesigner för korta, halvlånga eller långa naglar: Vilken längd ser bäst ut med manikyr?

Korta, halvlånga eller långa naglar kan se eleganta och vackra ut,så länge manikyren ser snygg och välvårdad ut. I allmänhet tror man att de bästa designerna är exklusiva för medellånga eller långa naglar eftersom det finns mer längd att arbeta med.

Men i verkligheten finns det en mängd olika tekniker som garanterar otrolig design oavsett längden på dina naglar. Och även om det finns variationer finns det aldrig några begränsningar.

Upptäck manikyrdesigner för korta, halvlånga och långa naglar

Oavsett om du har korta, halvlånga eller långa naglar kan du bära en modern, elegant och trendig design. Här är några av alternativen som kan inspirera dig, beroende på vilken typ av naglar du har.

5 snygga manikyrdesigner för korta naglar

I en enda ton, kombinerat, med kromfinish, vågor, blommor, prickar, mönster eller graderad nyans – dessa är några av designerna som du kan göra på korta naglar. När det gäller färgerna beror det bara på din personliga smak.

Bland de mest vågade tonerna är rött, svart, fuchsia och metalliskt blått. I det mer diskreta sortimentet sticker pastell- och nakentoner ut. Låt oss ta en titt på några fler alternativ!

Vi tror att du också kan vilja läsa den här artikeln: Babyboomer-naglar: Vad innebär denna manikyrtrend?

1. Fransk manikyr med färg

Prova olika manikyrdesigner för korta, halvlånga och långa naglar
Pastellfärger i en enda ton är en stor variation av denna look.

Den franska manikyren är en av de mest klassiska nageldesignerna som passar väldigt bra i alla längder: kort, halvlång och lång. I det speciella fallet med korta naglar bör linjerna vara tunnare, så att nageln ser så estetisk ut som möjligt.

Men trenden är att gå utanför komfortzonen och även inkludera färger i dessa linjer. Här kan du till exempel välja finns pastellfärger i en enda ton (som bilden ovan), eller andra som svart och guld, som skiljer sig från det traditionella vita. Ett annat alternativ är att dekorera en linje i motsatt riktning mot horisontallinjen.

2. Minimalistiska vågor

Entre los diseños de manicura para uñas cortas, medianas y largas, resaltan los diseños minimalistas.
Vågiga linjer med en mörkare ton är ett bra sätt att visa upp denna look.

Eftersom korta naglar har mindre yta, är minimalistisk design den mest eleganta. Därför måste vi inkludera en manikyr med minimalistiska vågor i den här listan, där du kan lägga till en touch som framhäver färger.

Till exempel fokuserar modellen på bilden på att framhäva de vågiga linjerna med en mörkare ton än basen. Du kan även göra tvärtom, som till exempel en pastellton för basen och vit för vågorna.

3. Mjölkaktig i en enda ton

Det finns många manikyrdesigner för korta, halvlånga och långa naglar
Denna design är enkel och ser väldigt bra ut på solbruna händer.

Om du gillar eleganta naglar med en väldigt naturlig effekt är en manikyr med mjölkaktig ton ett alternativ att överväga. Även om den här designen är enkel och kan bäras av alla kvinnor, kommer den att sticka ut mycket mer på solbruna händer, eftersom detta skapar en mycket slående kontrast.

4. Bladguldsdekoration

El pan de oro añade brillo, textura y dimensión a las uñas cortas.
Bladguld i manikyren ger glans, färg, struktur och dimension till dina naglar.

Bladguld är en trend som är här för att stanna och som aldrig kommer att försvinna, vilket är underbart! Denna detalj passar utmärkt på korta naglar eftersom det skapar glans, färg, struktur och dimension. Denna produkt appliceras ovanpå en bas som kan vara i valfri nyans beroende på din smak.

I bilden ovan använder modellen en bas i porslinseffekt i en pastelllila nyans med bladguld endast på två naglar. Detta är tverklöst en mycket elegant och modern design.

5. Naglar med prickar

Los puntos son una manicura sencilla, men muy llamativa que luce muy bien en las uñas.
Prickar kan kombineras med naglar i en enda nyans så att prickarna är den del som sticker ut mest.

Gillar du den här artikeln? Du kanske också vill läsa: Manikyr med gelnaglar: allt du behöver veta

En annan manikyr som ser bra ut på korta naglar är prickar, och dessa kan du dekorera med på olika sätt. Som du kan se i vår referens kan de kombineras med naglar i en enda nyans så att prickarna är den detalj som sticker ut mest. För att göra detta bör prickarna också göras i ljusare nyanser.

Prickar ser också snyggt ut på alla naglar målade i en lätt basfärg, vilket gör att färgerna på prickarna sticker ut ännu mer. Du väljer själv om prickarna ska vara i samma storlek eller i olika storlekar för att få dem att se mer dynamiska ut.

5 snygga manikyrdesigner för halvlånga naglar

Medellånga naglar är lika snyggt som långa och har den perfekta längden för en massa tjusiga mönster. Från det grundläggande och klassiska, till de mest moderna och originella mönstren. Detta inkluderar alla typer av nyanser, såsom pasteller, neutrala, mörka och även neon.

För att identifiera dessa trender tog vi en rundtur på Pinterest, där vi hittade några otroliga mönster som vi valde ut till dig.

1. Kromeffekt

Prova olika manikyrdesigner för korta, halvlånga och långa naglar
Denna manikyr inkluderar ett baslack och ett krompulver som du polerar efter applicering.

Naglar med kromeffekt eller metallisk finish är en av de trendiga manikyrerna som ser snyggt ut på medellånga naglar, men passar utmärkt även på korta och långa naglar.

Arbetet bakom denna finish är en konst eftersom det inkluderar användningen av ett baslack och ett krompulver som du polerar efter applicering, med mycket noggrannhet. Beroende på smak kan du välja antingen nya eller traditionella finishar.

2. Flerfärgad manikyr

Lleva las uñas multicolor en tonos brillantes eller pasteller.
Denna manikyr kan du göra med mycket ljusa färger, eller mer neutrala nyanser.

Flerfärgade naglar ger en dynamisk look när du föredrar en manikyr utan design, eftersom var och en har en enhetlig nyans, men alla naglar är olika. Men om du föredrar det kan du även lägga till väldigt minimalistiska figurer som exempelvis tunna linjer.

I bilden ovan har modellen väldigt distinkta färger, men du kan också välja samma stil fast med ljusare pastellfärger.

3. Inverterad fransk manikyr

El francés invertido añade extensión a las uñas cortas y medianas.
De färgade linjerna på en fransk manikyr behöver inte alltid vara vita, men det här är den mest traditionella versionen.

Den franska manikyren går aldrig ur modet och har utvecklats för att anpassa sig till de mest moderna och roliga stilarna. För korta och medelstora naglar, lägg till lite mer förlängning genom att rita linjer vid nagelbasen. Beroende på din speciella smak kan du också lägga till den traditionella linjen överst, som visas i exemplet ovan.

Å andra sidan behöver de färgade linjerna inte alltid vara vita – de kan vara någon annan färg som du tycker om, och som står i kontrast till den bas du vill använda.

4. Klistermärken

Los klistermärken se pueden colocar en pocos pasos y dejan un efecto prolijo.
Klistermärken låter dig anpassa olika mönster till medelstora naglar samtidigt som de lämnar en perfekt finish.

Åh, alla klistermärken man kan välja mellan! De gör inte bara manikyren lättare, utan också exceptionell, med bara några få steg. Med dessa figurer kan du ge olika mönster till dina medellånga naglar, och skapa en perfekt finish.

Användningen är väldigt enkel och även om det beror på vilken typ av klistermärken som används behöver du bara placera dem på nageln och det är allt! Sedan återstår bara att ta bort det som blir över med en speciell produkt.

5. Designer i neon

Los tonos neón son tendencia en uñas medianas, cortas y largas.
På dagtid sticker neonnyanser ut på grund av sin slående, fluorescerande färg.

Neonmanikyren kan blanda klassisk design som den du ser på bilden ovan, eller mycket mer slående designer, beroende på din smak. Dess magi ligger i effekten som blir synlig i mörker eller när dina händer utsätts för blått ljus.

På dagtid framträder nyanserna i sin mest fluorescerande färg. Detta är en typ av manikyr som passar väldigt bra på medellånga naglar, men även på långa naglar.

5 snygga manikyrdesigner för långa naglar

Vi avslutar listan över manikyrdesigner för korta, halvlånga och långa naglar med fem trendiga designerna för de längsta naglarna. Det är många som föredrar den här längden på naglarna på grund av att det är lättare att skapa unika mönster.

Vi ska titta närmare på några av dessa.

1. Degradé eller skuggade naglar

Uno de los diseños de manicura para uñas cortas largas más divertidos es el degradé
Längre naglar gör att området där den starkaste tonen smälter samman med den ljusare blir mer tydligt.

Gradéeffekten på långa naglar är något särskilt unikt. Genom att ha tillräckligt med utrymme blir området där den starkaste tonen smälter samman med den ljusare blir mer tydligt.

Detta kan du göra på olika sätt och genom att mixa de färger du vill ha. Denna skuggteknik kan du göra i en enda färg, i olika nyanser eller välja flera nyanser som får smälta ihop.

2. Barbierosa nyans

El färg osa Barbie está en tendencia.
Rosa är en färg som du bör ha med i din manikyr om du vill ha en rolig, feminin Barbie-look.

Länge leve Barbie! Nu är denna rosa nyans trendigare än någonsin, och den är särskilt framträdande när du har långa naglar.

Det här är en färg som du bör inkludera i din manikyr och visa upp med stolthet. Du kan bära den som en enda solid nyans, som du ser på bilden ovan, eller lägga till lite textur med några vita eller ljusare rosa linjer.

3. Abstrakta naglar

Los diseños abstractos suelen ser minimalistas, men mycket llamativos.
Abstrakt grafik är en väldigt trendig design som ser bra ut på långa naglar.

Abstrakt grafik är en trendig design som ser bra ut på långa naglar. Detta är diskret, minimalistiskt och väldigt iögonfallande. Du skapar denna genom att först applicera en bas i en färg som du föredrar och sedan några abstrakta linjer i svart färg som ovanpå, vanligtvis kombinerar man dessa med andra, tjockare linjer.

När det gäller illustrationen som du ser här, har vissa naglar en egen, unik design, och vissa naglar har enbart en marmorerad bas. Vad tycker du skulle passa dig bäst?

4. Lösnaglar med blommor

När du trycker på har du blivit en stor del av världen.
Detta är en vacker design där du kan leka med många olika färger på blommorna.

Lösnaglar är en mycket praktisk teknik. Som ett exempel på denna teknik vill vi lyfta fram en blommig design där basen är genomskinlig med små, lila blommor som framhäver skönheten i dina händer och dina långa naglar på ett subtilt sätt.

5. Naglar med relief

Högrelief är populära manikyrdesigner för korta, halvlånga och långa naglar
En hög relief kan appliceras på alla tre typer av nagellängder, men ser särskilt snyggt ut på långa naglar.

Vi skulle vilja avsluta denna artikel om nagelmanikyr med relieftekniken. Denna kan du använda på alla nagellängder, men det ser särskilt snyggt ut på långa naglar, eftersom dessa har mer längd för designen.

Denna texturerade nagelkonst blandar vanligtvis ljusa toner i basen och ogenomskinliga i höga reliefmönster så att kontrasten kan blir mer synlig.

Vilken av dessa manikyrdesigner för korta, halvlånga och långa naglar gillar du mest?

I den här artikeln har vi delat 15 manikyrdesigner för korta, halvlånga och långa naglar som du kan välja mellan, beroende på längden på dina naglar. Dessa sträcker sig från minimalistisk, diskret och naturlig design till mer vågad och flashig. Så välj efter din stil och smak för att visa upp trendigt vackra händer!

Så vilken ska du prova först?


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.