Lär dig mer om trenden med glasnaglar

Glasnaglar är en nageltrend som varit populär bland de flesta. Vi berättar mer om trenden med glasnaglar som kom redan 2015.
Lär dig mer om trenden med glasnaglar

Skriven av Ana Luzardo

Senaste uppdateringen: 29 juni, 2023

Nagelkonstens värld har utvecklats de senaste åren. Till den grad att vi kan hitta många trender och stilar. Trenden med glasnaglar är en av de mest populära, eftersom den är ganska innovativ och attraktiv.

Här förklarar vi vad tekniken består av, vilka material som används, vad slutresultatet blir och hur man skapar dessa små konstverk. Fortsätt läsa för att ta reda på det!

Vad är trenden med glasnaglar?

Glasnaglar är en teknik som dök upp 2015.

Den har sitt ursprung i Sydkorea, skapad av den berömda manikyristen Park Eun-Kyung. Det handlar om naglar med glänsande och tredimensionella effekter. Tanken är att simulera att du har små glasbitar på naglarna.

Vilka material behöver du?

För att skapa denna effekt behöver du tre medel:

  1. Bas
  2. Färg
  3. Topplack

Dessa är transparenta lack som verkar för att ge en glansig eller matt finish. De förhindrar att manikyren lossnar på grund av stötar, och gör att den torkar snabbare och håller längre.

Utöver det behöver du en fil, träpinnar, aluminiumfolie, bomullstops och nagellim. Dessa lim är vad man också använder i nail art.

Du behöver också sax och pincett.

Hur skapar man glasnaglar?

Om du är nyfiken på hur man gör glasnaglar ska vi nu gå igenom detta steg för steg. I vilket fall som helst får du alltid ett mer tillförlitligt resultat genom att anlita en specialiserad stylist.

1. Förbered nageln

Innan du börjar måste du förbereda nageln du vill jobba på. För att göra detta, rengör den med vatten och forma sedan dess kanter.

Tryck sedan tillbaka nagelbanden med en träpinne. Ta bort för stora nagelband med en nagelbandsklippare.

Kör sedan polerfilen försiktigt över hela nageln och torka bort dammet. När du är klar, applicera ett lager syrafritt baslack.

Steget för borttagning av nagelbanden bör göras mycket noggrant. Nagelbandet är den del av nageln som skyddar den från infektion. Fukta med en speciell olja och skada dem inte.

Om du redan har nagellack på din nagel måste du ta bort det innan du börjar.

Ta reda på mer: 7 trendiga nageltekniker

2. Ställ fram allt material

I föregående punkt gav vi dig det material du behöver. Du kan köpa stenarna i specialaffärer eller använda lackmuspapper. Detta kallas också folie. När du har allt kan du börja.

3. Skapa kristallerna

Klipp en bit lackmuscellofanpapper. Klipp ut små trianglar av papper, som ska fästa på nageln. När du har tillräckligt, lägg dem i en hög i ett hörn av bordet för att förhindra att de blåser bort.

4. Måla nageln

Nästa steg är att applicera det första lagret av klar topplack. Applicera sedan det nagellack du valt ut.

För att få kristallerna att lysa rekommenderas en mörk bakgrund. Det behöver inte vara svart; det kan också vara en stark, djärv färg. Låt det torka ordentligt och applicera sedan det andra lagret av färgat polish.

5. Placera kristallerna

Applicera ett lager klar topplack. Innan det torkar, placera trianglarna å varje nagel med en pincett.

Gör det ojämnt och utan struktur. Fixera väl med en bomullstuss.

6. Försegling

När designen är klar, applicera ett sista skikt av klar topplack för att försegla den. På så sätt kommer din design att hålla längre och blir inte lika lätt skadad.

När är det dags för en annan design?

Hur länge din manikyr kommer att hålla beror på vad du har applicerat. Semi-permanenta naglar håller i två veckor, beroende på nagelns tillväxt.

Naglar växer långsamt. Faktum är att de gör det med en hastighet av 2,5 millimeter per månad, vilket boken The Nail in Health and Disease berättar. De börjar växa från roten, som är gömd under nagelbandet. Detta är den del som förenar huden med nageln och, som vi sa, skyddar mot infektion.

Så när nageln börjar växa, kommer den att se slät ut och nageldesignen kommer att löpa uppåt från nagelbandet. Då vet du att det är dags att ta bort det eller göra en ny design.

Las glass nails pueden hacerse por profesionales
Även om du kan följa trenden och göra dina egna glasnaglar bekvämt i ditt hem, skadar det aldrig att få professionell hjälp.

Hur tar man bort produkten utan att skada nageln?

För att ta bort naglarna, fila nagelytorna försiktigt. Applicera sedan lite vaselin på nagelbanden.

Lägg sedan en bomullsrondell fuktad med aceton runt nageln. Linda varje finger med bitar av aluminiumfolie. Låt det verka i 15 minuter, under vilket du kommer att känna en lätt sveda.

När tiden har gått, ta bort allt och du kommer känna att det semipermanenta nagellacket mjuknat. Du kan nu ta bort det med en nagelbandspinne.

Gör detta med konstanta rörelser, utan kraft och från topp till botten, för att säkerställa att du inte skadar nageln.

När du tagit bort de största bitarna av nagellack, fila lätt med en nagelfil över nageln för att bli av med resterna. Du bör sedan låta naglarna vila i två veckor innan du applicerar kemikalier eller utsätter dem för UV-ljus.

Glasnaglar: den iögonfallande trenden

Om du letar efter ett nytt sätt att dekorera dina naglar på kan trenden med glasnaglar vara ett trevligt alternativ. De är lätta att göra, vackra att se på och lätta att underhålla.

Du kan bära dem vid alla speciella tillfällen. Vi kan försäkra dig om att du kommer att vara i centrum för uppmärksamheten!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.