Babyboomer-naglar: Vad innebär denna manikyrtrend?

Babyboomer-naglar är en modern manikyrtrend som är en uppdatering av en klassisk manikyrstil. Vi berättar trenden handlar om och hur du skapar dessa vackra naglar.
Babyboomer-naglar: Vad innebär denna manikyrtrend?

Senaste uppdateringen: 07 juni, 2023

Modernismen och elegansen hos babyboomer-naglar gör dem till en av favoritmanikyrtrenderna. Denna stil är baserad på den klassiska metoden med fransk manikyr men med ett uppfräschat utseende med övergången mellan två färger.

Tekniken gränsar till det diskreta genom mjuka pigment, dock är detta inte en begränsning, eftersom du också kan kombinera starkare toner och fortfarande få en babyboomer-look, så länge du följer övergången mellan färgerna. Låt oss ta en närmare titt på denna manikyrstil.

Babyboomer-naglar och deras återupplivande av den franska manikyren

Termen babyboomer är mer känd för sitt sociala koncept än för sitt intrång i skönhetens värld. Economipedia beskriver att babyboomers är  människor födda mellan 1946 och 1964; namnet beror på att födelsetalet ökade kraftigt under denna period.

Kopplingen till manikyr svarar på det faktum att de mest efterfrågade färgerna under den perioden var ljusrosa och vita. Idag är den här nagelstilen en förnyad version av den franska manikyren, det vill säga pigmenteringarna som framhäver en vit linje på en hudfärgad bas .

Vad är då innovationen? Tekniken går ut på att sudda ut övergången mellan två färger istället för att visa dem med den markanta avgränsningen som vi ser i den traditionella franska stilen. Vitt är tonen par excellence för att uppnå övergången, vilket vanligtvis görs med rosa.

Men denna manikyrstil införlivar även färger som gult, blått, lila, och i övrigt ett brett färgutbud så länge dessa ligger inom en pastellpalett. Kärnan i manikyren är att toppa spetsen på naglarna med vitt och från detta nå den andra tonen genom att sprida den med en svamp tills effekten är synlig.

Las uñas "baby boomer" y su renovation de la manicura francesa
Rosa toner i en övergång från vitt är vanliga när man tillämpar baby boomer-tekniken i manikyr.

Vi tror att du kan vara intresserad av att läsa det här också: 7 trendiga nageltekniker

Hur skapar du dina babyboomer-naglar enligt denna manikyrtrend?

Babyboomer-naglar kan vara både långa och korta naglar. På samma sätt finns det ingen regel som begränsar stilen för ovala eller raka naglar, och inte heller om du bär naturliga eller akrylnaglar.

Vad innebär det? Oavsett hur dina anglar ser ut, finns det plats för en denna uppdaterade franska manikyr. Dessutom har denna stil i sig ingen försvagande effekt på naglarna.

Enligt den spanska akademin för dermatologi och venerologi är nagelskörhet orsakad av manikyr en av de vanligaste anledningarna till konsultation. Med babyboomer-trenden minskar du risken för de skador som andra procedurer kan orsaka.

Hur du ger dig själv babyboomer-naglar

Denna manikyr är inte svårt att göra. Att boka tid på en salong är dock ett utmärkt alternativ eftersom specialisterna behärskar teknikerna och kan anpassa finishen.

Tips: om du går till en skönhetssalong är det bäst att ta med egna instrument för att minimera risken för nagelinfektioner. Om nagelteknikerna använder verktygen som finns på plats, se till att de är steriliserade.

The Hemophilia and Bleeding Disorders Magazine rapporterar i en studie att återanvändning av redskap utan att rengöra dem ökar risken för infektion från sekret och rester från tidigare kunder på filar, nagelsaxar och penslar, till exempel.

Om du i föredrar att göra babyboomer-naglar själv hemma, notera och följ stegen nedan.

1. Förberedelser

Rengör naglarna tills det inte finns några rester av tidigare nagellack eller akryl om du tidigare haft detta. En del av förberedelsen är att fila naglarna för att få den form som du föredrar. Tryck också tillbaka nagelbandet och polera nagelytorna.

2. Använd en primer

Börja manikyren genom att grunda med ett avfettningsmedel. Denna fas är viktig, eftersom den säkerställer att efterföljande ämnen fäster bra. Hur du applicerar produkten kan du läsa på etiketten på produkten.

3. Lägg på ett baslack

Applicera ett baslack och placera naglarna under en torklampa i ett par minuter.

4. Lägg på färger

Detta är läget då du målar naglarna rosa, om det är den valda nyansen. Använd permanent lack och placera naglarna under lampan igen, i 2 minuter. Därefter kan du applicera ett nytt lager baslack.

5. Blandning

Applicera sedan vit gel på spetsen av nageln. Blanda med en svamp för att skapa övergången mellan färgerna.

6. Torka och polera naglarna

De sista stegen är att torka igen i UV-LED-lampan och applicera ett topplack, för att förlänga livslängden på manikyren.

Applicación de la manicura 'baby boomer'
För att få babyboomer-finishen på dina naglar måste du blanda ihop färgerna efter att ha applicerat dem.

Gillar du den här artikeln? Du kanske också vill läsa: 7 trendiga nageltekniker

Stilens kompatibilitet med andra nagelkonsttrender

En pluspunkt för babyboom-naglar är att denna manikyrtrend är kompatibel med andra nagelkonstmetoder, eftersom du med fördel kan lägga till element som glitter, stenar eller klistermärken. Eller ännu mer konstnärliga detaljer såsom vissa mönster som du skapar med frihand.

Slutligen är det viktigt att komma ihåg att baby boomer-naglar inte är begränsade till en enda stil eftersom denna manikyrtrend tillåter en mångsidighet med olika variationer, så länge du respekterar den suddiga övergången utifrån det franska manikyrkonceptet.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.