7 trendiga nageltekniker

7 trendiga nageltekniker

Senaste uppdateringen: 06 april, 2023

Det första intrycket av en persons händer säger mycket om dem. Det är därför manikyr är så populärt. Faktum är att det finns många trendiga nageltekniker och stilar som ger en persons utseende en dos extra originalitet.

Sedan en tid tillbaka har menyn för att försköna naglarna gått utöver gränserna för den traditionella “franska manikyren”; idag finns ett brett utbud med dekorationer, design och imponerande finish.

Vad man ska tänka på för att ha trendiga naglar

Oavsett vilken manikyr du väljer är det viktigt att ta hänsyn till vissa grundläggande aspekter. Formen du vill ge dina naglar är också av största vikt; vissa kvinnor föredrar extra långa, andra vill ha dem korta på grund av komfort, funktionalitet och enkelt underhåll.

För långa naglar är runda eller mandelformade spetsar populära, men också mer raka kanter som skapar en mer diskret look. Färgerna sträcker sig från naturliga toner till djärva och även hudfärgade naglar. För designen är det din personliga smak som bestämmer utformning, strass eller enkelhet.

Således är försköningen av naglarna personlig. Det som gör skillnaden är tekniken du använder.

7 trendiga nageltekniker

Procedurerna för att dekorera naglar är avsedda att ge en upplevelse för ögat och beröring, sammansmältning av texturer, reliefer, glans och en oändlighet av material. Dessutom är följande tekniker trendiga idag:

1. Akryl

Denna metod anses vara en förlängning av naturliga naglar. Akryl ger ett imponerande och vågat utseende. Systemet går ut på att fila den ursprungliga basen, lägga till akrylpulver och lite specialvätska.

De konstgjorda naglarna formas sedan med pastan, som måste vara slät för att tillgodogöra sig det vanliga eller gellacket. Akryleffekten varar upp till 1 månad och gör det möjligt att leka med nagelkonst. Dessa naglar är resistenta och kan vara av valfri längd.

2. Trendiga nageltekniker: Gelnaglar

Gelnaglar har tre lager. Det första lagret är ett baslack, det andra är en polerad färg och det sista är ett skydd. Varje beläggning torkas en i taget av en lampa med ultraviolett ljus.

Gelen ser mer naturlig ut än akrylmanikyren, men kan inte bli lika lång. Resultatet blir alltså flexibelt, fräscht och glänsande.

De tenderar inte att flisas som akrylförlängningar kan. Dessutom torkar de relativt snabbt och processen är fri från skadliga ångor.

Dessutom är de naglar som håller i 3 till 5 veckor, förutsatt att de appliceras väl. Annars lossnar de lätt.

Nagelgeler ger en långvarig manikyr.
Nagelgeler ger en långvarig manikyr.

3. Mjuk gel

Mjuka gelnaglar är en variant av lösnaglar. Tekniken är snabb och smidig; grunden är att man fäster gelnaglar på naglarna. Limmet är ett permanent baslack härdat med LED-ljus.

Finishen är lätt, flexibel och något tjock. Längden på naglar med mjuk gel är anpassningsbar och sitter upp till 4 veckor, bestämt av tillväxten av de naturliga naglarna.

4 . Polygel

Denna manikyrvariant innefattar också en kombination med gel- och akrylnaglar. Den går ut på att lägga akrylpulver på en gelbas, vilket öppnar möjligheten att forma naglarna. Dessa naglar torkar också med LED- eller ultraviolett ljus och är inte så stela.

Dessa är bekväma naglar, och de sitter i minst 2 veckor. Sedan, för att ta bort det, poleras lacket bort. Om det fortfarande finns rester efter poleringen så blötlägger du nageln i lite aceton.

5. Gelnaglar

Transparenta färger är målet för gelnaglar. För att uppnå detta, blanda valfri nyans med klarlack, en ingrediens som ger den kristallina effekten. Tekniken utförs på lösnaglar som ligger ovanpå dina riktiga.

6 . Trendiga nageltekniker: Nail art

Överdrivet lång eller minimalistisk, denna nagelkonst omfattar alla idéer som du kan komma på. Till exempel innefattar nail art följande:

  • Glitter
  • Strass
  • Stämplar
  • Triangulära kanter
  • Designer med visuell effekt
  • Neon, nude, matta eller kombinerade färger

Magin kommer från den som utför manikyren. Hans eller hennes färdigheter ger originalitet åt verket.

Nagel konst.
Nail art känner inga gränser. Fantasi ordnar färger och design.

7. Semi-permanent nagellack

Naglar målade med semipermanent nagellack sticker ut för sin elegans och naturlighet. Det är en smidig teknik och perfekt att bära i formella miljöer.

Appliceringen är inte svår. Du behöver bara fila för att ge naglarna den form du gillar och applicera flera lager av transparent eller nude lack .

Hemligheten är också att färgerna är gelbaserade och fixeras med en lampa. Fixeringen håller i minst ett par veckor och du tar bort den med nagellacksborttagningsmedel.

Försiktighetsåtgärder

Amerikanska livs- och läkemedelsverket (FDA) uppmanar att läsa etiketterna på manikyr kosmetika för att kontrollera sammansättningen och förhindra allergiska reaktioner.

Den amerikanska Mayo-kliniken rekommenderar också att endast gå till skönhetssalonger med aktuell licens och certifierade tekniker. Vidare föreslår institutionen att man är uppmärksam under proceduren, för att undvika felbehandling av nagelbanden och att alla instrument är rena.

Nagelvård efter applicering av trendiga nageltekniker

För underhåll av manikyrtekniker är det också viktigt att rengöra naglarna. Kom också alltid ihåg att torka händerna, eftersom du annars kan drabbas av onykomykos. Dessutom, undvik att trycka och bita på naglarna. När det är dags att ta bort dem, låt en expert göra det.

När det gäller den allmänna skötseln av naglarna behöver du applicera ämnen som främjar deras skydd och näring. Applicera fuktgivande krämer, serum eller härdande oljor och inkludera livsmedel i din kost som gröna grönsaker, mandel och röda frukter, eftersom de är fördelaktiga för naglarnas hälsa.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.