17 intressanta alternativa användningar för nagellack

Om du har en lös knapp på din tröja och inte har en nål för att förstärka sömnaden kan du applicera lite transparent nagellack.
17 intressanta alternativa användningar för nagellack

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Nagellack uppfanns 1924 som en slags färgad lack. Sedan dess har det blivit en skönhetstrend. Nu för tiden har man bättre formler. Dag efter dag dyker det upp fler manikyrkombinationer att välja bland. Men vad många inte vet är att denna skönhetsprodukt även har många alternativa användningar som kan vara väldigt användbara hemma.

Även om det kan verka som att det bara kan användas till att färga och dekorera kan man dra nytta av sammansättningen och konsistensen på många olika sätt.

1. Undvik revor i strumpbyxor

strumpbyxor

Strumpbyxornagellack vid slutet av revan och vänta på att det ska torka.

2. Förstärk knappar

försegla knappar

För att aldrig förlora knappar till dina favorittröjor igen kan du måla ett tunt lager transparent nagellack på dem för att förstärka dem.

3. Gör smycken ljusare

måla smycken

För att undvika ogenomskinliga fläckar på dina billigare smycken kan du applicera ett tunt lager transparent nagellack. De håller sig då ljusa och skinande.

4. Alternativt lim

nagellack som lim

Nagellack är ett utmärkt alternativ för att limma små föremål. Många använder det faktiskt som ett fullgott lim.

5. Fixa märken och hål i skor

laga skor

För att de externa sömmarna på dina skor inte ska bli värre och värre kan du applicera lite nagellack på skadade områden. Låt det torka och gnugga med en borste. Det hjälper till att minimera märken.

6. Ta bort rostfläckar

undvik rost

Om du vill undvika rostfläckar på dina metallobjekt kan du täcka dem i transparent nagellack och se vad som händer. Det skapar en skyddande barriär mot fukt och förebygger att mögel bildas.

7. Justera skruvar

skruvar

För att se till att skruvar hålls på plats kan du sätta lite av denna produkt i gängorna och låta det torka.

8. Se till att skosnören inte fransar sig

mala skosnören

Skosnören kan enkelt skadas när de börjar fransa sig. Täck änden med ett fint lager nagellack, låt torka och upprepa tills änden blir hård.

9. Dekorera hårspännen

dekorera hårspännen

Med färgat nagellack, glitter och små dekorationsstenar kan du personifiera dina favoritsmycken.

10. Identifiera nycklar

märk nycklar

För att identifiera nycklar kan du måla den stora delen av basen med färgat nagellack. Undvik att måla ned till tänderna på nycklarna eftersom det kan bli ett problem när du försöker använda nyckeln.

11. Försegla kuvert

försegla kuvert

Ibland har kuverten inget klister, och om så är fallet kan du ta lite transparent nagellack och använda det för att försegla det.

12. Dekorera muggar

dekorera muggar

Häll lite nagellack i en stor skål full med vatten. Rör om dropparna med en tandpetare och skapa en marmorliknande effekt på muggar som saknar dekoration.

13. Skräddarsy ditt mobilfodral

telefonfodral

Skaffa ett mobilfodral som bara har en färg och ge det en personlig stil med hjälp av nagellack i olika färger.

14. Dekorera dina hörlurskablar

måla hörlurskablar

För att få skräddarsydda hörlurar kan du måla olika färgringar längsmed kabeln. Det gör dina hörlurar snyggare, och det blir även lättare att hitta dem.

15. Täck små sprickor

Ett tjockt lager transparent nagellack kan tjäna som en försegling av sprickor i fönster. Genom att göra detta kan du hålla småkryp ute, och du förebygger även mer skada på fönstren.

16. Få dina saker att lysa

fjärrkontroll

Genom att måla knapparna på din fjärrkontroll blir det lättare att hitta dem när lamporna är släckta.

17. Trä en nål med nagellack

trä en tråd

Att få en tråd genom ögat på en nål är inte alltid lätt, och det kan ibland ta lång tid. Istället för att försöka tvinga fram resultat kan du måla lite på tråden. När det torkar passerar den lätt genom nålsögat.

Detta kanske intresserar dig
Majsstärkelse: 5 alternativa användningar
Steg för Hälsa
Läs det Steg för Hälsa
Majsstärkelse: 5 alternativa användningar

Majsstärkelse är en typ av mjöl som brukar användas i matlagning. Det finns dock många andra användningar för denna intressanta ingrediens.

Spara  • De Garcillán, M. (2005). Marketing y Cosmética. España: Esic Editorial.
  • Nail Manufacturers Council of the Professional Beauty Association. (2015). Datos acerca de los esmaltes de uñas para uso en salones de belleza para los consumidores. Fecha de acceso5, 12.
  • Toedt, J., Koza, D., & Cleef-Toedt, K. V. (2005). Chemical Composition of Everyday Products. Greenwood.

Innehållet i denna publikation är endast i informationssyfte. Det kan inte under några omständigheter tjäna till att underlätta eller ersätta diagnoser, behandlingar eller rekommendationer från en fackman. Konsultera din betrodda specialist om du har några tvivel och sök dennes godkännande innan du påbörjar några procedurer.