Livsmedel som hjälper dig att bränna bort bukfett

Livsmedel som hjälper dig att bränna bort bukfett
Elisa Morales Lupayante

Granskad och godkänd av idrottspedagog och nutritionist Elisa Morales Lupayante.

Skriven av Equipo Editorial

Senaste uppdateringen: 04 januari, 2023

Förutom att bränna bort bukfett, ger dessa livsmedel dig extra näringsämnen som är bra för din allmänna hälsa. Därför är det bra att äta dem ofta.

Det finns inga magiska livsmedel eller mirakeldieter. Det finns dock livsmedel som påskyndar din ämnesomsättning och hjälper till att bränna bort bukfett.

Du behöver inga extrema dieter för att hålla dig i form. Titta istället närmare på följande livsmedel!

Så enkelt är det att bränna bort bukfett med rätt matval

1. Olivolja

Olivolja är en hälsosam fettkälla som är perfekt för att bli av med dåliga fetter. Det bidrar också till att kontrollera ditt kortisol, som också kallas stresshormonet och kan medföra viktökning.

Ät olivolja regelbundet, helst utan att laga mat med det. Du kan äta en matsked dagligen till frukost. Du kan också använda det i dina sallader, bröd eller soppor. Det är dock bättre att äta det precis som det är.

2. Äpplen

Äpplen

Äpplen är rika på vitaminer och antioxidanter. Därför hjälper de dig att bränna bort bukfett. Det bästa är att äta minst ett per dag. Det bästa är att äta ett äpple till frukost, då kommer effekterna att bli så stora som möjligt.

3. Fet fisk

Fet fisk är rik på omega 3-fettsyror. Detta är ett ämne som hjälper till att göra av med överskott av lipider. Det tar också bort fettuppbyggnader i kroppen.

Om du inte vet vilken typ av fisk som är fet, se nedan. Här är några:

 • Lax
 • Makrill
 • Sill
 • Tonfisk
 • Sardin
 • Ansjovis
 • Svärdfisk

4. Banan

Bananer

Bananer är rika på kalium. De innehåller också stora mängder kalcium, magnesium och vitaminer. Om du äter denna frukt varje dag så kommer du märka hur mycket lagrat kroppsfett du kan bli av med.

5. Citrus

Citrusfrukter

Citrusfrukter är rika på C-vitamin. De hjälper också din kropp att bearbeta fetter mycket snabbare. Sammantaget hjälper detta din kropp att bli av med insulin.

Kom ihåg att din kost bör innehålla:

 • Apelsiner
 • Limejuice
 • Grapefrukt

6. Fisk och skaldjur

Fisk och skaldjur är rika på enkelomättade fetter. Därför är det också livsmedel som hjälper dig att förhindra ackumulering av fett. Dessutom innehåller de mycket omega 3.

7. Melon och vattenmelon

Melonsoppa

Meloner och vattenmeloner har flera saker gemensamt.

 • De är tillgängliga under sommaren.
 • De är rika på vatten och kalium, vilket motverkar svullen mage.

8. Kastanjer och mandlar

Kastanjer och mandlar är två typer av nötter som är rika på omega 3-fettsyror. Mandlar hjälper till att kontrollera ditt socker och får igång din ämnesomsättning. De är också rika på protein.

9. Avokado

Avokado smakar inte bara bra. De är också rika på oljesyra. Detta hjälper dig att bli av med känslan av hunger. Det här är mat med stora mängder fibrer och enkelomättade fetter.

10. Quinoa

Quinoa är perfekt mat eftersom det innehåller stora mängder fiber och få kalorier. Detta är mat som dämpar din hunger. Samtidigt påskyndar quinoa din ämnesomsättning. Det får din kropp att bränna fett.

Quinoa är rikt på protein, antioxidanter och andra näringsämnen som järn, zink, selen och vitamin E. Du kan äta det istället för ris.

11. Tomater

Tomater

Tomater är mycket bra för att minska fettuppbyggnaden i ditt blod. Detta beror på att tomater är renande mat. Dessutom ger de dig lykopen, vilket är en kraftfull antioxidant. Det rekommenderas att du inkluderar tomater i din kost dagligen.

12. Kaffe

Kaffe är en dryck som är rik på klorogensyra. Denna syra arbetar för att minska absorptionen av socker i din tarmkanal. Detta är perfekt för att bränna fett. Kaffe ökar också leverns metabolism. Det bidrar till att bränna mer fett.

13. Röda bär

Röda bär

Röda bär är mycket mättande. Detta beror på att de innehåller antocyanin. Det kan hjälpa dig att bränna bort bukfett.

Försök att inkludera följande i din kost:

 • Körsbär
 • Jordgubbar
 • Hallon
 • Björnbär
 • Blåbär

När det gäller körsbär hjälper de till att minska kolesterol och urinsyra.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.