Läk blåsor snabbt med naturliga kurer

Blåsor som dyker upp på hälen bör inte klämmas, eftersom de då kan infekteras. Vätskan kan dock dräneras om det behövs.

Har du någonsin gått in ett par nya skor? Då har du säkerligen upplevt de klassiska blåsorna på hälar och tår. De är otroligt smärtsamma! Men vad kan vi göra? Vi ska ge dig några enkla tips.

1. Hjälp, jag har en blåsa!

Blåsa på fot

Smala och tajta skor kommer nästan alltid att orsaka problem, framförallt om de är nya och du bär dem under långa perioder. Ett misstag som många gör att är klämma blåsor så fort de tar av sig skorna.

Varför är detta ett misstag? Eftersom det kan leda till infektion. När du tar av dig skorna och du ser att Aloe-vera

Bakpulver

Vill du veta hur du läker blåsor? Skriv då ned dessa tips:

  • Tvätta varsamt dina fötter i en balja eller ett badkar med varmt vatten, och tillsätt sedan fem kvistar färsk rosmarin – den har utmärkta antiinflammatoriska effekter som hjälper till att eliminera orenheter och bakterier på blåsan.
  • Torka dina fötter.
  • Ta 200 ml vatten, och tillsätt 20 gram bikarbonat och 40 ml väteperoxid. Blanda väl.
  • Applicera generöst lösningen på det drabbade området med en bomullstuss. Fortsätt applicera tills allt bikarbonat och väteperoxid är använt.
  • Om du gör detta två gånger kommer blåsorna följande dag att vara nästan helt läkta och skrubbsåren kommer knappt märkas.

4. En enkel kur med vitlök

Vitlök

För denna kur behöver du bara tre vitlöksklyftor och 100 gram timjan. Vill du veta hur du lindrar blåsor och skrapsår på fötterna? Skriv ned följande:

  • Värm upp fem liter vatten och lägg till 100 gram timjan. Denna medicinalväxt är utmärkt för att desinfektera och minska inflammationen, och det är nödvändigt att ta bort orenheter från blåsor och skrapsår.
  • Sänk ner dina fötter i det varma vattnet och slappna av i minst 20 minuter. Torka dem sedan noggrant.
  • Se över dina blåsor och kom ihåg att det är bäst att inte sticka hål på dem om det inte är stora. Detta för att förhindra att de inte infekteras.
  • Applicera denna kur på området med blåsor eller skrapsår. Vitlök är en fantastisk antibiotika som kan behandla alla sår.
  • Låt det verka i 15 minuter och ta sedan bort det. Du behöver inte skölja. Låt vitlöken göra sitt jobb.

För att behandla blåsor och skrapsår bör ska du välja den behandling som passar bäst för dig. Det är viktigt att du först tvättar fötterna och sedan applicerar den behandling du valt, oavsett om det är aloe vera eller bikarbonat. Dessa enkla kurer kommer vara väldigt användbara.