Kycklingvingar i BBQ-sås – vi har receptet!

Här ska vi visa dig hur du kan tillaga läckra kycklingvingar i BBQ-sås. Du kommer älska dem!
Kycklingvingar i BBQ-sås – vi har receptet!

Skriven av Jose Popoff

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Kycklingvingar i BBQ-sås får oss alltid att slicka fingrarna efteråt. De är nästintill ett krav vid firanden och evenemang, så varför inte lära dig att göra dem? Det är en väldigt populär måltid, en favorit för de flesta. Den goda BBQ-såsen är nästintill beroendeframkallande.

Vanligtvis är det lättast att gå till en restaurang eller beställa dem när man är sugen. Men varför inte göra dem hemma? På så sätt kan du sätta lite personlig prägel på receptet. Utöver det är de lättare att göra än du kanske tror. Följ våra steg för att göra kycklingvingar i BBQ-sås – dina gäster kommer slicka fingrarna rena inom kort!

Ingredienser för att göra läckra kycklingvingar i BBQ-sås

Kyckling med sås
 • 5 vitlöksklyftor
 • 1 kg kycklingvingar
 • 1 vit lök
 • Salt och peppar efter smak
 • 60 ml vatten
 • Olivolja efter smak
 • 60 ml honung
 • 2 matskedar senap
 • 1 matsked smör
 • 125 g tomatsås
 • 2 matskedar brunt socker

Hur du tillagar kycklingvingar i BBQ-sås

När du har alla ingredienser tar det bara 15 minuter att göra BBQ-såsen. Kom ihåg att tvätta vingarna ordentligt och spreja dem med citronsaft för att rengöra dem.

Här kommer de enkla stegen:

 1. Hacka löken och vitlöken fint.
 2. I en panna lägger du smör och lite olivolja om du vill. Häll i den hackade löken och vitlöken, och sautera över medelhög värme.
 3. När löken och vitlöken är bruna lägger du till de andra ingredienserna, förutom kycklingvingarna, salt och peppar. Rör om konstant.
 4. Smaksätt med salt och peppar tills du är nöjd.
 5. Tillaga i 20 minuter tills såsen reduceras och tjocknar.
 6. Förbered en ugnsplåt och lägg kycklingvingarna på den. Tillsätt lite salt och peppar på båda sidor.
 7. Med hjälp av en borste penslar du BBQ-sås på varje kycklingvinge. Se till att inte använda all sås, eftersom du kommer använda den senare.
 8. Sätt in i en ugn förvärmd till 180ºC i runt 20 minuter.
 9. Tillsätt därefter BBQ-sås på ena sidan och vänd på kycklingvingarna för att tillsätta mer sås, varpå du låter dem stå ytterligare tio minuter i ugnen.
 10. Vänd på dem och lägg till ytterligare ett lager BBQ-sås.
 11. Ställ in i ugnen igen i fem minuter, och sedan är det klart!

En alternativ tillredning

Utsökta kycklingvingar

Ibland har man inte en ugn tillgänglig eller så vill man bara hoppa över att ugnsbaka. Kycklingvingar i BBQ-sås kan faktiskt tillagas utan ugn, och smaken blir nästan densamma.

Här ger vi dig de enkla stegen, ifall du inte har en ugn hemma.

 1. Värm smöret i olivoljan på låg värme.
 2. Tillsätt kycklingvingar och krydda med salt och peppar. Låt ligga i några minuter tills de börjar få färg.
 3. Vi rekommenderar att du tillreder BBQ-såsen i en annan panna. När alla ingredienserna är blandade häller du såsen i pannan med kycklingvingarna.
 4. Låt sjuda tills såsen tjocknar och fastnar på dina utsökta vingar.

Och så enkelt är det (ännu enklare än i ugnen, eller hur?). Att ugnsbaka dem ger dem dock en något annorlunda smak. Det här alternativet är bäst om du inte har mycket tid och dina gäster kommer anlända närsomhelst.

Några förslag för att njuta av kycklingvingar i BBQ-sås

Kycklingvingar i BBQ-sås är en klassisk amerikansk rätt som nästan alltid serveras med pommes frites. Det finns dock givetvis andra tillbehör man kan välja. Du kan göra egen klyftpotatis, men även potatismos eller lite vitt ris. Om du vill ha ett ännu nyttigare alternativ kan du till och med slänga ihop en sallad eller lite ångade grönsaker.

Njut av dina läckra kycklingvingar närsomhelst på året och när du vill.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.