Läckert recept med kyckling och grönsaker

Det här är ett otroligt lättlättagat kyckling- och grönsaksrecept. Det är mycket hälsosamt eftersom det innehåller protein, fibrer och olika mineraler.
Läckert recept med kyckling och grönsaker

Skriven av Jose Popoff

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Det här läckra receptet med kyckling och grönsaker är bra för dig eftersom kycklingen har protein och grönsakerna har ett högt näringsvärde. Det är också mycket lätt att tillaga eftersom ingredienserna är billiga och lätta att hitta. Du kan få tag i dem i din favoritaffär eller på torgmarknaden.

Kyckling är det mest eftertraktade köttet tack vare dess låga pris, enkelhet och användbarhet i olika rätter. Beroende på varifrån du får den kan kyckling variera i storlek, struktur och färg.

Grönsakerna ger å sin sida denna maträtt en mängd vitaminer, mineraler och fibrer. Så om du inte har mycket tid till att äta lunch, ge det här receptet ett försök! Det tar inte lång tid och är väldigt gott.

Allt du behöver göra är att skära grönsakerna, sautera dem, tillsätta kycklingen och du är klar. Nedan följer en beskrivning för att göra denna läckra rätt med kyckling och grönsaker.

Det bästa receptet med kyckling och grönsaker

Färska kycklingfiléer

Troligtvis har du redan många av (eller alla) ingredienserna i ditt kylskåp och skafferi, och du kan tillaga rätten med kycklingfiléer från antingen kycklingbröst eller kycklinglår. Det beror helt på din smak.

Receptet är baserat på en måltid för två.

Ingredienser

 • Salt efter smak
 • 1 morot (10 g)
 • 1 persiljekvist
 • 1 stor potatis (30 g)
 • 1 medelstor lök (40 g)
 • Vegetabilisk olja (efter smak)
 • 2 ½ dl kycklingbuljong
 • 1 dl vitt vin
 • 2 filéer av kycklingbröst/lår (300 g)
 • 2 paprikor, en röd och en grön (30 g)

Gör så här

 1. Skölj och skär alla grönsaker (röd och grön paprika, morot och lök) i små bitar. Skölj, skala och skär potatisen i bitar. Strimla kycklingfiléerna.
 2. När du har skurit alla grönsakerna tillsätter du saltet så att de tappar vätska när du tillagar. Det gör det lättare att tillaga dem eftersom de släpper ut vatten under tiden.
 3. Häll oljan i en panna och sautera grönsakerna med lite salt (efter smak).
 4. När allt är sauterat tillsätter du kycklingbuljong och vitt vin.
 5. Lägg i kycklingen och tillsätt ytterligare en nypa salt.
 6. Tillaga i 20 minuter tills kycklingen är helt genomstekt och buljongen har avdunstat. Grönsakerna bör omvandlas till en sås runt kycklingen.

Ytterligare alternativ för att göra en god maträtt med kyckling och grönsaker

Kyckling och grönsaker

Ibland kan du använda saltvatten i stället för kycklingbuljong för att tillaga alla ingredienser. Men om du inte vill riskera att förlora smaken, lägg till krossade tomater till grönsakerna.

Genom att göra det får du en mer intensiv smak. Om du vill kan du lägga till ännu fler grönsaker. Du kan också garnera med hackad persilja.

Receptet är mycket flexibelt eftersom du kan ta bort eller lägga till grönsaker precis som du vill. Självklart beror det helt på den smak du vill få fram. När du har provat det på några olika sätt ser du vilket som bäst passar dig.

Notera grönsakerna och mängden av dem du använder. Naturligtvis kan du ändra både mängden och typen av grönsaker du använder. I vissa fall kan du till och med tillaga kyckling och grönsaker i ugn. Tillsätt helt enkelt krossade tomater och en tesked italienska kryddor till ingredienslistan.

Istället för att lägga allt i en panna, lägg alla ingredienserna ihop med kycklingen i en smord form och ugnsbaka vid 180 °C i ca 15 minuter.

Om du gillar ris kan du också lägga till det. Koka det separat och lägg sedan till det till de sauterade grönsakerna. För att ge kycklingen mer smak kan du också tillsätta en sötsur sås. I det fallet bör du skära kycklingen i mindre bitar.

Njut av din läckra rätt med kyckling och grönsaker med olika garneringar, eller till och med som en wrap.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.