Fyra naturliga kurer för blodcirkulationen

Det finns naturliga kurer för blodcirkulationen som kan vara hjälpsamma om du lider av problem. Få reda på hur du kan göra dem i dagens artikel.
Fyra naturliga kurer för blodcirkulationen

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Om du tenderar att känna smärta i ben på grund av trötthet så ska du ta en titt på dessa hjälpsamma och naturliga kurer för blodcirkulationen.

På så sätt kan du stimulera blodflödet, lindra smärta och obehag samt förbättra välmåendet.

Ofta kan dålig blodcirkulation orsakas av ärftliga aspekter. Det finns dock andra orsaker till detta problem, och en av dem är att stå för länge. Att sitta för länge kan dock också vara skadligt.

Som tur är finns det läkemedel och krämer du kan använda för att lindra obehaget. Om du letar efter något mer naturligt kanske dessa kurer för blodcirkulationen dock passar bättre.

1. Skäm bort fötterna

Avslappnande fotbad

Den första av dessa kurer för blodcirkulationen kommer få dina fötter att må toppen. Om du har ett jobb som kräver att du står under långa perioder så är denna kur för dig.

Ibland är det svårt att undvika konsekvenserna av att vara på benen för länge. Obehaget ökar om du bär högklackade skor eller om du står relativt stilla.

En stillasittande livsstil är givetvis ytterligare en aspekt som inte direkt hjälper benen.

För att inte skada din cirkulation ska du så snart du kommer hem koka lite vatten med salvia och malabarspenat. Dessa växter har vätskedrivande egenskaper.

När vattnet kokar stänger du av värmen och låter det stå i några minuter. Efter att du silat det häller du vattnet i en balja och sänker ned fötterna. Om det är sommar kan du lägga till is.

2. Infusioner mot dålig cirkulation

Infusioner är ytterligare en uppsättning naturliga kurer för blodcirkulationen du kan dra nytta av.

Om du inte haft tillräckligt med tid under veckan för att skämma bort dina fötter, kan du använda tiden mellan måltider för att dricka följande infusion.

Det är dock nödvändigt att påpeka att om du använder den samtidigt som du följer ovan nämnda kur, kommer resultaten vara ännu bättre.

Du kan dricka infusionen när du vill, men det är bäst att göra det mellan måltider.

Ingredienser

Tillredning

  • Häll alla ingredienserna i en liten kastrull med vatten och ställ på spisen.
  • När det kokar låter du det dra.
  • Drick infusionen när det fortfarande är varmt.

3. Kurer för blodcirkulationen: ginkgo biloba

Kapslar med ginkgo biloba

När det kommer till att behandla dålig cirkulation är ginkgo biloba oersättlig. Anledningen är att denna medicinalväxt får blodkärlen att vidga sig, vilket låter blodet flöda friare genom venerna.

Det bästa sättet att använda denna naturliga kur är som kapslar. Du kan hitta dem i hälsokostbutiker eller apotek.

Innan du provar är det dock viktigt att tala med en läkare, speciellt om du är gravid, eftersom det finns kontraindikationer, såsom sömnlöshet.

Du kan ta kapslarna närsomhelst – därför är de perfekta att ha med sig och ta när du behöver.

4. Färska juicer är naturliga kurer för blodcirkulationen

Juicer är kurer för blodcirkulationen

Den sista av våra naturliga kurer är riktigt utsökt, speciellt när det är varmt ute. Du kan göra juicer av en rad olika frukter, vilket innebär att du kan dricka en ny varje dag.

Nedan är några av de mest effektiva kombinationerna:

  • Vattenmelon och citron
  • Morot och selleri
  • Apelsin och persilja
  • Rödbetor och apelsin

Du kan dricka dessa under dagen och till och med tillsammans med måltiderna. Du kan dricka dem till frukost för att göra den mer näringsrik.

Andra saker att ha i åtanke

Det är nödvändigt att ta vissa åtgärder utöver dessa kurer för blodcirkulationen. Först och främst bör du utföra övningar om du sitter ned länge eller skifta kroppsvikten om du spenderar mycket tid ståendes.

Vidare är det rekommenderat att tala med en specialist om du upplever problem. Då kan du få en specifik behandling just för dig.

Lider du av dålig cirkulation? Har du provat några av dessa kurer eller har du fått hjälp av andra?


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.