Krämig cheesecake med Philadelphiaost

Detta recept kräver inga decilitermått eller någon våg! Ta en titt på detta enkla recept på krämig cheesecake och lär dig hur du gör!
Krämig cheesecake med Philadelphiaost

Skriven av Equipo Editorial

Senaste uppdateringen: 04 januari, 2023

Idag ska vi ge dig ett ett enkelt recept att göra och en läcker och krämig cheesecake med Philadelphiaost, vilket ger den en unik gräddig konsistens med lite syrlig sötma!

Häromdagen ville jag göra en cheesecake, men det tog stopp när jag insåg att min våg gått sönder. Så jag var tvungen att improvisera. Jag hade tur eftersom jag slutade med det här fantastiska inlägget om ett helt nytt recept på krämig cheesecake med Philadelphiaost.

Detta recept innehåller inga exakta viktmått. Istället ska jag visa dig ett annat sätt att mäta för dig som tycker det är för krångligt att ta fram vågen.

Krämig cheesecake med blåbärtoppning

Krämig cheesecake med Philadelphiaost

Ingredienser (4 personer)

Ingredienser för botten

 • 1 paket Digestivekex
 • 1½ liten kaffekopp mjölk

Så här gör du

Vi börjar med att tillaga botten så att vi kan fokusera på ostdelen medan den är i ugnen.

 1. Ta först fram kakformen, gärna en springform. Smörj den och strö sedan lätt över lite mjöl för att förhindra att botten fastnar.
 2. Värm mjölken och häll den i en stor skål. Smula kexen i mjölken och låt det stå i några minuter så att mjölken absorberas.
 3. När blandningen blivit helt homogen, tryck in den i formen så jämnt som möjligt.
 4. Baka i 8 minuter vid 150 °C.

Därefter förbereder ostdelen.

 1. Vispa ägget i en stor skål. Se till att smöret smälter helt (du kan använda mikrovågsugnen eller spisen) och tillsätt det och sockret i blandningen. Vispa blandningen med en visp till en jämn smet.
 2. Tillsätt Philadelphiaost, mjöl och mjölk. När blandningen har tjocknat tar du en elvisp eller mixerstav för att säkerställa att inga klumpar finns kvar i blandningen.
 3. Häll blandningen i ugnsformen med den nu tillagade botten och baka i cirka 30 minuter vid 165 °C.
 4. Kontrollera om kakan är färdig genom att sticka in en knivsudd eller gaffel, den ska inte bli kladdig. Blir den kladdig, ställ tillbaka kakan i ugnen i ytterligare 10 minuter vid låg temperatur eller med ugnen avstängd.
 5. Ta sedan din cheesecake ur ugnen och låt den svalna. När den väl har svalnat täcker du toppen med ett tunt lager blåbär eller med hallonsylt.

Detta är en krämig cheesecake som inte är traditionell direkt, men den är lätt och rolig att göra! Den kommer säkert att tillfredsställa ditt cheesecakebegär samtidigt som du lär dig ett nytt sätt att tillaga denna dessert. Du behöver som du ser inte använda någon våg eller mått för denna krämiga cheesecake, så bara njut av din snabblagade efterrätt!

Bild med tillstånd av Rafel Miro


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Casarrubios, M., y Armendariz J.L. Elaboraciones de pastelería y repostería en cocina. Ediciones Paraninfo, SA, 2013.
 • Gisslen, W., y Antillón, H. Panadería y repostería para profesionales. No. 664.752 G57 2013.. 2001.
 • Marín, C., and Y. Cárdenas. “Procesos básicos de pastelería y repostería.” Editorial Brief, Valencia-España 39 (2013): 43-44.
 • Fundación Española de Nutrición. Huevo. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/huevos.pdf
 • Fundación Española de Nutrición. Leche entera. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/lecheentera.pdf

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.