Kontrollera kramper i urinblåsan på naturlig väg
Kramper i urinblåsan kan vanligtvis försvinna när du förbättrar vissa vanor. Om detta inte inträffar bör du dock söka specialisthjälp för att få en diagnos och få reda på om det föreligger något särskilt problem.
Din blåsas uppgift är att lagra urinen som filtrerats av dina njurar. När din blåsa börjar bli full upplever det som ett tryck. Detta är kroppens signal som säger till dig att det är dags att göra dig av med vätskan för att undvika kramper i blåsan.
Patienter som lider av kramper i blåsan upplever något liknande. Skillnaden är dock att musklerna dras samman ofta och plötsligt. Det ger dig nästan aldrig den här signalen för att kunna ta dig till toaletten i tid. Det här problemet orsakar ofrivilligt läckage. Generellt sett åtföljs det av en kraftig smärta som kommer från ditt bäcken till magområdet.
Faktum är att detta anses vara en av faserna hos hyperaktiv blåsa och inkontinens. Detta är två sjukdomar som vanligtvis drabbar äldre.
Lyckligtvis är detta ett symptom som du kan bekämpa på naturlig väg. Detta eftersom det finns vanor och huskurer som kan hjälpa dig att förstärka detta organs muskler. Dessa gör den lättare att kontrollera.
Är du intresserad av att lära dig mer?
Att förbättra dina matvanor
Dina matvanor påverkar din blåsa i stor utsträckning. Detta är speciellt sant när du riskerar att drabbas av kramper eller ofrivillig inkontinens. Även om vissa människor inte är medvetna om det, finns det substanser i vissa livsmedel som försvagar det här organets muskelväggar. Som ett resultat kan dessa fungera som möjliga utlösare av detta problem.
Så det är viktigt att undvika:
- Koffeinhaltiga drycker och livsmedel.
- Friterad mat och korvar
- Kryddor och kryddstarka maträtter
- Alkoholhaltiga drycker
- Juicer på citrusfrukter
- Läskedrycker
- Mjölk och mjölkprodukter
- Raffinerat socker och mjöl
Gå på regelbundna toalettbesök om du vill motverka kramper i urinblåsan
Att schemalägga toalettbesöken är en teknik som kan stärka din blåsa. Det minskar även antalet gånger som den talar om för dig att gå på toa.
- Det innebär att göra ett schema för när du går på toaletten. Generellt sätt bör detta göras varannan timme. Sakta men säkert kommer du att återfå kontrollen över känslan att behöva kissa.
- I början kan det vara svårt att omsätta i praktiken. Detta eftersom du kanske lider av ofrivilligt urinläckage. Genom att börja gradvis, till exempel var 40:e minut, kan du successivt öka tiden mellan din drift att gå på toaletten
Påbörja ett träningsprogram för ditt bäcken
Dessa är övningar som fokuserar på att stärka bäckenets muskulatur. Dessa inkluderar de populära knipövningarna. Dessa stärker din bäckenmuskulatur, vilket ökar din förmåga att hålla kvar urinen och förhindra läckage.
- Under dessa övningar kniper du ihop musklerna precis som du skulle göra för att sluta kissa. Det är det du gör om du inte har en toalett i närheten.
- Dessa är övningar som reducerar risken för inkontinens. Som om detta inte vore nog har de även en fördelaktig inverkan på ditt sexliv.
Öka ditt magnesiumintag
Magnesium är ett mineral som hjälper din kropp att hålla sina muskler i god form.
Även om det används inom ett hundratals funktioner i kroppen är det vanligt att du inte får tillräckligt av det här mineralet. Detta kan orsaka problem och inflammatoriska reaktioner.
På grund av detta behöver de som lider av kramper i urinblåsan att öka sitt magnesiumintag.. Detta kan hjälpa till att reducera sammandragningarna.
Detta mineral återfinns i livsmedel såsom:
- Vete eller havregryn
- Linfrön eller pumpafrön
- Torkade örter
- Kakaopulver
- Torkad frukt
- Fet fisk
- Brunt ris
Vi bör nämna att du också kan tillföra mineralet externt. Din hud absorberar det när du applicerar krämer eller salvor.
Rök inte cigaretter
Gifterna i cigaretter påverkar din blåsas hälsa. De skapar även obalanser och inflammation i din kropp. Dessa gifter kan vara en av huvudorsakerna till kramper och inkontinens. Dessa skadliga substanser kan till och med färdas i ditt blodomlopp och påverka integriteten i dina muskler och vävnader.
Detta inkluderar risken för infektioner och cancer.
Ät åkerfräken för att motverka kramper i urinblåsan
Åkerfräken är en naturlig medicin för kramper i urinblåsan. Detta tack vare att den innehåller en substans som heter kisel. Dess diuretiska egenskaper hjälper till att eliminera återhållen vätska i vävnaderna i din kropp. Som ett resultat kontrollerar den graden av eventuella inflammationer.
Vi bör också nämna att den hjälper till att sakta ned tillväxt av bakterier i din blåsa. Detta reducerar problem som cystit.
- Du kan dricka te på den här växten 2 till 3 gånger om dagen. Den finns dock även tillgänglig som tillskott i tablettform.
Ha alla dessa rekommendationer för att lindra kramper i urinblåsan i åtanke. Börja med att lösa problemet på ett säkert och naturligt sätt.
Om dina symptom inte försvinner eller blir sämre bör du tala med en läkare. Hen kan tala om för dig om det föreligger komplikationer eller ett allvarligare problem som bör behandlas.
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
- Botanical-Online. [Internet]. Propiedades medicinales del equiseto o cola de caballo. Disponible en: https://www.botanical-online.com/medicinalsequiseto.htm
- León Torres, K. Incontinencia urinaria. Revista Médica de Costa Rica y Centroamérica LXXIII, 2016; (619), pp. 247 – 253
- MedlinePlus. [Internet]. Incontinencia imperiosa. 2017. Disponible en: https://medlineplus.gov/spanish/ency/article/001270.htm
- National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases. [Internet]. Control de la vejiga en las mujeres. 2010. Disponible en: https://www.niddk.nih.gov/health-information/informacion-de-la-salud/enfermedades-urologicas/control-vejiga-mujeres
- The North American Menopause Society. [Internet]. Lo que usted debe saber sobre la vejiga hiperactiva en mujeres a la mediana edad. Disponible en: http://www.menopause.org/docs/default-document-library/bladder_spanish.pdf?sfvrsn=0
- Clínica Mayo. Vejiga Hiperactiva. (2018). Recuperado el 1 de julio de 2020. https://www.mayoclinic.org/es-es/diseases-conditions/overactive-bladder/symptoms-causes/syc-20355715
- Bieber, E. J., Sanfilippo, J. S., & Horowitz, I. R. (2006). Clinical Gynecology. In Clinical Gynecology. https://doi.org/10.1016/C2009-0-31632-3