Kolesterolsänkande juicer som faktiskt fungerar

Kolesterolsänkande juicer som faktiskt fungerar

Senaste uppdateringen: 25 maj, 2022

Att ha högt kolesterol är mycket dåligt för din kropp eftersom det kan utlösa komplikationer såsom igentäppning av artärerna. Det är ett tillstånd som kräver ständig och regelbunden kontroll för att förhindra allvarliga hjärt- och kärlsjukdomar. För att minska triglycerider och kolesterol, tveka inte att prova följande kolesterolsänkande juicer.

Recept på kolesterolsänkande juicer

Äpple

Det finns många studier som visar att äpplen är mycket kolesterolsänkande, oavsett om de konsumeras i juiceform eller äts som de är. De är mycket fördelaktiga för din hälsa i allmänhet, särskilt eftersom de ökar det goda kolesterolet (HDL) och minskar den onda sorten (LDL).

Att dricka äppeljuice varje dag är en mycket naturlig metod för att rengöra blodet tack vare dess innehåll av pektin – en löslig fiber som ökar elimineringen av toxiner, vilket har en renande verkan på kroppen.

Citron och ingefära

Båda innehåller aktiva ingredienser, antioxidanter, vilka bidrar till att minska kolesterol och förhindra att dina artärer blir igentäppta. Citron bidrar till att minska högt blodtryck och bränna kalorier och fett. I fallet med ingefära har den förmågan att stoppa bildningen av blodproppar som kan förhindra en väl fungerande cirkulation samt höja kroppens temperatur för att bränna fett. Denna juice görs av en citron, 100 gram ingefära och lite vatten.

Röda juicer

Kiwi, jordgubbar och apelsin

Detta är en juice fullpackad med C-vitamin, vilket är bra för att sänka och förebygga högt kolesterol. De tre frukterna som ingår är mycket hälsosamma och läckra. Jordgubbarna ger den dess doft och söta smak, och de hjälper dig även att bli av med plack på tänderna.

Granatäpple

Denna röda frukt är känd för att vara en stor källa till antioxidanter, som är bra för att skydda ditt hjärtas hälsa. Den innehåller också tanniner, flavonoider och fiber, vilket gör granatäpple till ett bra sätt att säga adjö till kolesterol och hyperkolesterolemi. De förhindrar vätskeretention och bekämpar hypertoni.

Grapefrukt och ananas

En juice som är utmärkt för att eliminera toxiner och minska LDL-kolesterol. Ananas är en av de mest effektiva frukterna för ändamålet och en utmärkt beståndsdel i en kolesterolsänkande kost. Om du lägger till egenskaperna hos grapefrukt kommer du att kunna förebygga hjärtsjukdom och förbättra blodcirkulationen. Juicen är ett riktigt elixir som du kan dricka varje dag för att minska ditt kolesterol.

Rödbetsjuice

Selleri, äpple och gurka

Ingredienserna till denna läckra juice är tre äpplen, två selleristjälkar och tre fjärdedelar av en stor gurka. Skölj och skala äpplet väl och ta bort dess stjälk. Skär gurkan i skivor. Mixa allt väl och servera juicen i ett glas. Drick den på fastande mage varje morgon i en vecka.

Ananas, persilja, selleri och gurka

Ingredienserna är en persiljekvist, en selleristjälk, en gurka och två skivor ananas. Skölj, skär i bitar och mixa. Drick på morgonen.

Selleri, morot, persilja och spenat

Ingredienserna är en selleristjälk, en morot, en handfull spenat och en persiljekvist. Skölj, skala och skär allt i bitar. Mixa allt och drick ett glas varje morgon före frukost.

Banan, papaya och apelsin

Du behöver två bitar papaya, en apelsin och två bananer. Skala bananerna och skär dem i skivor. Pressa saften ur apelsinen och skär papayan i skivor. Kör allt i en mixer och drick det på morgonen.

Gurkjuice

Kål och vitlök

Du behöver två vitlöksklyftor och hälften av en medelstor kål. Krossa vitlöken och tvätta och tärna kålen. Lägg allt i mixern, tillsätt ett glas vatten och blanda. Drick det på morgonen men inte längre än en vecka eftersom det försvagar din sköldkörtel.

Citron, gurka, vitlök, aloe och grapefrukt

Du behöver en halv gurka, två vitlöksklyftor, saft från en citron, en matsked aloe-gel och ett glas grapefruktjuice. Skölj ingredienserna, pressa ut juicen från citronen samt gelen från aloen och skär gurkan i skivor. Krossa vitlöken. Mixa allt mycket väl och drick ett glas om dagen, tre gånger i veckan.

Äpple, mjölk, pistageglass och socker

Ingredienserna du behöver är två skalade äpplen, en kopp mjölk, två skopor av pistageglass och socker efter smak. Du kan också lägga till krossad is. Lägg de skalade äpplena utan dess kärnor i mixern, tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.

Apelsin, äpple, citron och rödbetor

Denna läckra juice innehåller ett äpple, en halv citron, två apelsiner och rödbetor. Lägg alla de tvättade, skalade och skivade (vid behov) ingredienserna i mixern, blanda väl och servera. Även om citron och äpple är de som “gör det mesta av arbetet” är de andra ingredienserna också bra för att minska kolesterol.

Äpple, broccoli, tomat, morot och tranbär

Juice 3

Detta recept består av ett skalat äpple utan dess kärna och skuret i fjärdedelar, en broccolistam skuren i skivor, en skalad och skivad morot, en halv tärnad tomat och en kopp delade eller hela tranbär. Lägg alla ingredienserna i mixern och blanda väl. Drick det varje morgon. Dess fiber är ett av de viktigaste näringsämnena för din kropp.

Vilken av dessa kolesterolsänkande juicer kommer du prova på först?


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.