Kissorgasm: en skadlig form av sexuell njutning

Det finns många sätt att uppleva sexuell njutning, men kissorgasm, den senaste i raden av trender, är en av de märkligaste. Den är dessutom dålig för din hälsa.
Kissorgasm: en skadlig form av sexuell njutning
Diego Pereira

Granskad och godkänd av läkare Diego Pereira.

Skriven av Equipo Editorial

Senaste uppdateringen: 04 januari, 2023

Kissorgasm, eller “peegasm” på engelska, är en ny och potentiellt farlig form av kvinnlig orgasm.

Du har troligen aldrig hört talas om denna bisarra trend, som i princip går ut på att hålla sig så länge man kan för att uppleva vad som kan liknas vid en orgasm.

Trenden blev viral ganska nyligen på sociala medier och började när en användare på Reddit talade om den. Svaren dröjde inte länge och många kvinnor bekräftade fenomenet.

Andra gick längre än så och sade att de var lättade över att inte vara ensamma. Många beskrev det dock som en obehaglig och smärtsam upplevelse.

Även män svarade, men bara en minoritet rapporterade någon form av njutning.

Kissorgasm – en märklig och farlig form av njutning

Kissorgasm kan vara farligt

Vissa kvinnor kan bli sexuellt upphetsade och få orgasm av att hålla sig.

Kissorgasm är inte en abnormal reaktion från kroppen enligt Patricia Geraghty – specialist på kvinnohälsa.

När njurarna blir för fulla sätter de press på alla organ omkring dem, inklusive klitoris. När kvinnor urinerar eliminerar de trycket, vilket leder till en reaktion som liknar en sexuell orgasm.”

Andra teorier föreslår att alla muskler runt urinröret spänner sig för att undvika urinläckageNär man till slut lättar på trycket så kan lindringen upplevas mycket starkt eftersom urinröret är en erogen zon.

Vilka är farorna med kissorgasm?

Även om själva reaktionen inte är onaturlig så innebär det inte att det är säkert eller hälsosamt. Tvärtom så finns det många risker med att utöva det, vare sig det är med flit eller av misstag.

Låt oss ta en titt på några av dem.

Njurinfektioner

Infektioner av njurarna

Koncentrerad urin leder till högre risk för infektioner i urinvägarna.

När man håller inne urinen så avstannar den naturliga steriliseringsprocessen i njurarna. Därför kan bakterier som skadar njurarna bli kvar och orsaka njurinfektioner.

De kan även infektera urinvägarna.

Inkontinens, svullen prostata och skador på blåsa såväl som urinrör

Andra möjliga effekter av att försöka få kissorgasmer inkluderar inkontinens, prostatasvullnad samt skador på blåsa och urinrör.

Njurmusklerna sträcker sig mycket mer än normalt när organet fylls med vätska. När detta sker ofta så kan de förlora sin styrka och förbli uttänjda utan förmåga att dra ihop sig tillräckligt för att reglera strömmen av urin.

Trycket som utövas på nerverna längsmed urinröret och blåsan kan även ändra deras funktion och göra dem känsligare. När detta sker reagerar de på alla stimulus, oavsett hur små.

Det leder i sin tur till ett konstant behov att urinera, men det är bara en känsla, och urinen kommer inte alltid när man väl går på toaletten.

För män kan infektioner i njurar och urinvägar orsaka kronisk svullnad samt inflammation av prostatan.

Även om det är ovanligt så kan för högt tryck till och med få blåsa och urinrör att spricka, vilket i sin tur leder till urinläckage i buken och eventuellt infektioner.

Risken är ännu högre om personen som håller sig mottar ett slag eller gör en plötslig rörelse.

Säkrar sätt att njuta av sex

Sex ska vara njutbart

Personer som njuter av kissorgasmer gör det troligen eftersom trycket stimulerar de känsliga nerverna i könsorganen. Det finns dock många andra mer hälsosamma sätt att stimulera dessa nerver:

  • Prova att onanera genom att utforska de olika områdena av dina genitalier.
  • Du kan prova att använda extern stimuli, oavsett om den är fysisk, visuell eller ljudmässig. Ljud kan faktiskt väcka väldigt stor upphetsning och leda till högre känslighet i nerverna.

Om du har provat på olika metoder men ändå inte kan tillfredsställa dig så kanske du bör tala med en läkare eller sexolog. De kan hjälpa dig att hitta lösningar  på dina problem.

Om du kan få normala orgasmer på egen hand eller med en partner men är intresserad av att prova kissorgasmer så bör du tänka om. Riskera inte din hälsa. Hitta andra sätt att bli tillfredsställd.

Sex ska vara roligt, inte skadligt.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.