Juicer och infusioner som behandlar halsont

Halsont kan orsakas av flera olika saker: temperaturförändringar, allergier, virus, bakterier… Att ha ont i halsen kan vara både smärtsamt och obehagligt, och det finns också en risk att det utvecklas till en infektion eller halsfluss. Här är några enkla juicer och infusioner som kan lindra symtomen.

Vissa är mer känsliga än andra. Luftkonditionering, till exempel, är en av de saker som ofta orsakar halsont, tillsammans med säsongens temperaturförändringar. Ofta börjar det med irritation i halsen som sedan leder till en brännande smärta som blir mer intensiv när man sväljer. Därför vill vi ge dig några av de bästa behandlingarna: juicer och infusioner som sakta läker din hals.

Läkande juicer och infusioner

Citron- och äppelcidervinägersinfusion

citronte

Ingredienser

 • En tesked ingefära

  Ingredienser

  • En tesked riven ingefära
  • 1 kanelstång
  • Skal från 2 citroner
  • 1/2 glas vatten

  Ingefära har utmärkta smärtstillande egenskaper som kan lindra halsont. Kombinerat med citronsaft lindrar den inflammationen och agerar antiseptiskt. För att förbereda denna infusion kokar du ett glas vatten tillsammans med alla ingredienser i 15 minuter. Detta gör att ingefäran frigör sina helande egenskaper. Dricka det långsamt, två gånger om dagen.

  Juice på morot och mynta

  ananasenzym

  Ingredienser

  • Två skivor ananas
  • Ett halvt äpple
  • En rå vitlöksklyfta
  • Ett halvt glas vatten

  Både äpple och ananas är medicinska frukter. De har förmågan att desinficera kroppen och stärka immunförsvaret. På samma sätt är vitlök en utmärkt naturlig antibiotika som hjälper en hel del om du lider av halsont. Det är en av de mest effektiva huskurerna. Det kan smaka lite konstigt med vitlök, men vi försäkrar dig att det är värt det.

  För att göra denna saft behöver du två skivor ananas. Skala och skär dem i halvor och mixa dem. Häll i ett halvt glas vatten och en rå vitlöksklyfta. Mixa alla ingredienser väl. Drick nygjort på morgonen. Vi är säkra på att du kommer må bättre.

  Välj den juice eller infusion du gillar bäst. Det är viktigt att du behåller vätskebalansen när du har ont i halsen. Fortsätt med denna behandling i minst tre eller fyra dagar, och drick dessa juicer eller infusioner två eller tre gånger om dagen. De är naturligt antiseptiska medel som verkligen kommer att hjälpa dig.