Enkla men effektiva tips för att inreda hallen

Tycker du att din hall ser naken och tråkig ut? Då kan du behöva några av våra inredningstips för att liva upp den!
Enkla men effektiva tips för att inreda hallen

Senaste uppdateringen: 10 februari, 2020

Hallen används för att ta sig mellan olika rum,och ofta glömmer vi att den också är en del av hemmet som också behöver se välkomnande ut. Men hur ska man inreda hallen?

Även om detta utrymme inte är en prioritet, skadar det inte att ge det lite uppmärksamhet.

När du är färdig kommer du upptäcka att din nyinredda hall faktiskt gör stor skillnad för huset eller lägenheten.

Det första och enda man kanske tänker på när man ska inreda hallen är att hänga upp tavlor på väggen.

Men har du en hall lång som en korridor, hur tråkigt är det inte att ha hängt upp tavlor som ingen tittar på?

Det andra du kanske tänker på är de typiska familjefotografierna. Dock kan dina Monet-replikor hänga på bättre ställen än i hallen!

När du ska inreda hallen på ett mer attraktivt och roligt sätt, håll dig till din personliga stil. Dekorera den med saker som du och dina gäster tycker om att titta på.

Så vad ska man hänga på väggarna?

Dekorativa element för att dekorera hallarna

Mönstrade väggar kan vara trevligt i hallen

Speglar

Ja, en spegel funkar vanligtvis bra när man inreder hallen. Det ger en känsla av rymlighet och ljus. Du kan hänga upp en spegel med eller utan ett bord nedanför.

Bord

Helst bör det vara smalt och utan lådor. Bord med lådor gör att du vill förvara saker i dem som du kommer att glömma bort.

Du behöver inte fylla bordsytan med foton eller prydnadssaker. Lägg helt enkelt bara en trevlig bordslöpare ovanpå, och någon enstaka dekorationer.

Medelstora eller stora dekorativa föremål.

Om du har en rymlig hall, dekorera med medelstora eller stora föremål. Till exempel kan du ställa dit antika lampor, en stor vas (med blommor eller kvistar), träkorgar, etc.

Lampor

Vissa gillar att inreda med färgglada och dekorativa lampor. Om du gillar denna stil, försök att minska mängden saker du placerar runtomkring lamporna. På så sätt kommer lampan mer i fokus.

Tänk också på att ställa den så att den syns väl i hallen! Om du väljer en enkel lampa, se till att den är tillräckligt ljus för att lysa upp de andra dekorationerna.

Matta

Detta är ett annat valfritt föremål. En fin matta i hallen eller korridoren kan göra ditt hem mysigt och varmt.

Denna detalj kan också hjälpa till att skapa en enhetlighet mellan hallen och resten av inredningen i hemmet.

Färg/tapet

Om du har en stor hall eller breda korridorer och du vill lägga till lite personlighet och färg, kan du inreda med tapeter eller en annorlunda målarfärg som sticker ut.

En annan bra idé är att använda båda två för att skapa visuell kontinuitet och göra så att det ser dynamiskt ut.

Fototapeter

Numera finns det fototapeter med bilder av stora landskap. De skapar illusionen att korridoren är större än den är och leder ut till naturen.

Det bästa med fototapeter är att du enkelt kan välja motiv och storlek.

Inred med fototapeter

Idéer för att inreda hallen

En bra idé att ha i huvudet när du ska inreda hallen eller korridoren hemma är att låta ett enda föremål stå i fokus.

Om du till exempel vill att uppmärksamheten ska vara på ljuskronan, kan du måla taket en ljus nyans. Hudtoner fungerar också bra.

En annan idé är att låta väggarna vara vita eller en neutral färg. Lägg sedan ut en färgstark matta med en design och textur som drar till sig uppmärksamhet.

Istället för att dekorera med många detaljer, ställ bara ut en fin korg med kuddar av olika färger och storlekar i en hörna eller i ändan av korridoren. Det kommer att se väldigt välkomnande ut.

Du kan också lägga till de saker som vi nämnde ovan: en lampa, spegel och ett bord. Leta efter något som är unikt och skiljer sig från det vanliga.

Istället för att till exempel hänga upp en fyrkantig, rund eller oval spegel, hitta en i en annan form eller med dekorerad ram.

På bordet ställer du bara ut några få prydnadssaker. Ett par ljus, en träfigur eller en växt är alla bra idéer.

Om du blivit inspirerad av dessa idéer men det inte är något som passar din hall eller korridor, kan du gärna experimentera och göra olika anpassningar.

En idé kan ta dig till en annan, och du kommer ha en vacker och inbjudande hall på nolltid!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.