5 väldigt originella nattduksbord för sovrummet

Du kan nästan använda vad som helst du har hemma för att göra originella nattduksbord. Ta en titt på våra rekommendationer och välj den idé som tilltalar dig mest.
5 väldigt originella nattduksbord för sovrummet

Senaste uppdateringen: 18 maj, 2019

Även om vi använder våra nattduksbord varje dag är det en möbel som de flesta inte tänker på. Säg farväl till ditt tråkiga sovrum med några originella nattduksbord!

Sängbord är inte bara någonstans att ha väckarklockan, mobiltelefonen och fotoramar. De är en viktig del av sovrummet och något som hittas i de flesta hem.

5 väldigt originella nattduksbord

1. Nattduksbord av återvunna lådor

Ett nattduksbord av lådor

Det bästa med den här idén är att den är väldigt lätt och billig. Du kan hitta oanvända grönsakslådor hos många livsmedelsbutiker och grönsakshandlare, och ofta är de bara glada att bli av med dem.

Väl hemma kan du måla dem som du vill och till och med göra unika mönster, såsom blommor eller kinesiska tecken. Om du föredrar något mer sofistikerat är ett annat alternativ att helt enkelt köpa lådor i den färg du vill ha, och sedan modifiera dem så att du får ett snyggt nattduksbord.

Vad du än väljer är det ett alternativ som kan skräddarsys för att komplettera din sovmiljö på bästa möjliga sätt. Se till att prova det!

2. Nattduksbord av trästammar

Det här är en utmärkt idé för personer som älskar naturen. Det är återigen ett billigt alternativ som endast kräver material du kan hitta i skogen. Det kanske låter lite väl rustikt eller smutsigt, men avfärda inte idén, för dessa nattduksbord är otroligt vackra.

Först måste du hitta eller köpa en cylindrisk bit av en trädstam med raka snitt (basen och “bordsskivan”) som inte lutar och som inte är för hög. Många väljer att fernissa träet helt och hållet medan andra föredrar att slipa sidorna lite för att få en slätare yta, och endast fernissa basen och bordsskivan.

Man kan givetvis även hoppa över att slipa bordet för att få en extremt rustik känsla, men var då försiktig med stickor.

Här kommer några andra förslag:

  • Du kan lägga till hjul för att göra bordet mer funktionellt och lättflyttat.
  • Måla det vitt för att matcha lakan och gardiner.
  • Du kan använda mer än en trädstam för att göra flera nattduksbord.

3. Nattduksbord av stolar och stegar

Använd en gammal stol

Den här idén har du säkert aldrig hört talas om. Om du har en stol som du inte använder längre eller kanske en gammal stege kan du ge dem en pånyttfödelse i sovrummet. Det visar sig att de är perfekta som originella nattduksbord.

När det kommer till stolarna är det bäst att de är gjorda av trä, så att de blir lättare att renovera. Fördelen är att de utöver att vara otroligt snygga även möjliggör att man kan hänga saker på dem. Tips: använda fernissa och försök att matcha nyanser med dina golv, din säng eller dina andra möbler.

Att göra ett nattduksbord av en stege är ganska enkelt. Som med stolarna måste du först renovera den lite. Det beror till stor del på hur du vill matcha den med ditt sovrums inredning.

Var försiktig! Att renovera dem är inte att beröva dem på deras gammaldagsa utseende – själva essensen i en möbel som denna.

Placera hyllor på trappstegen för att utöka kapaciteten. Du kan även lägga till klassiska dekorationer för att bygga på vintagestilen. Om du lägger till nya, moderna saker kommer det förmodligen att se konstigt ut.

4. Originella nattduksbord av lådor från möbler

Har din familj en äldre möbel som bara ligger och skräpar? Kanske en gammal byrå? Spara lådorna från den och använd för att skapa ett sofistikerat nattduksbord. Du kan ställa dem på högkant och lägga till mer trä för att skapa hyllor.

Om lådan är lite smalare kan du montera ihop två stycken för att få ett bredare nattduksbord. Ja, det är ett någorlunda simpelt alternativ, men det kommer se spektakulärt ut om du matchar det med andra saker i sovrummet.

Det är enkelhet när det är som bäst.

5. Nattduksbord av resväskor

Gamla resväskor

Om du aldrig sett ett sådant här nattduksbord har du verkligen gått miste om något. Det handlar återigen om att återanvända gamla föremål, i det här fallet resväskor.

Ditt nattduksbord kommer se ännu bättre ut om väskorna är färgade. Är det äldre väskor är de dock troligen svarta eller kanske bruna, i vilket fall du kan välja att måla dem för att liva upp designen. Om du inte har några resväskor hemma kan du besöka en loppmarknad eller second hand-butik.

För att göra dessa resväskor till originella nattduksbord ska du stapla dem och ställa en inramad spegel ovanpå. Utöver att ge dem ett nytt utseende kommer det förbättra rummets belysning. Processen är densamma om du väljer en gammal koffert istället för resväskor. För att få dem i höjd med sängen kan du använda träklossar.

Med dessa tips hoppas vi att du kan ta ett steg mot att få det sovrum du alltid drömt om. Dessa originella nattduksbord är väldigt fina och kommer att komplettera din inredning.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.