Hur motverkar man ålderstecken?

mars 7, 2019
För att fördröja dina ålderstecknen är det mycket viktigt att du håller sinnet aktivt och ofta lär dig nya saker, genom att läsa eller göra speciella hjärnövningar.

Det kanske kan verka lite knasigt eller ovanligt att ställa den frågan, för att åldras är ju en helt naturlig process och är ingenting vi egentligen ska bry oss om. Men vi är estetiska varelser och många av oss kommer alltid att vilja bevara den yngre skönheten; det är därför vi alltid letar efter nya sätt att dölja ålderstecken.

Dock är det inte bara utsidan som åldras. Det är precis lika viktigt att vi håller oss både mentalt och fysiskt friska under åren som går.

Vi inte bromsa tidens gång, men vi kan sakta ner dess påverkan på kroppen en aning med några av tipsen vi tar upp här.

Hur kan vi skydda huden mot ålderstecken?

De flesta av oss vill ha frisk och ungdomlig hy som är slät och fri från rynkor, men då går det inte att köpa vilken produkt som helst. Vi kommer nedan att ge några tips på hur du motverkar hudens ålderstecken.

Skydda händer och hals från solen

Ansiktet är inte den enda delen av kroppen som behöver vårdas specifikt mot ålderstecken; händer och hals kan också skadas av solens strålar. Dessa områden visar ålderstecken i form av mörka fläckar, torrhet och slapphet, och därför är det viktigt att använda mycket fuktgivande solkrämer.

Behandling mot vuxenakne

AkneObalanserade hormonnivåer är en av anledningarna till att många vuxna får akne. Den bästa vanan du kan ha är att rengöra hela ansiktet morgon och kväll samt applicera en fuktgivande kräm. Om det inte hjälper kan det vara bra att besöka en hudvårdsspecialist.

Ha inte bråttom med dina hudvårdsprodukter

Om du frustreras av alla nya fuktgivande krämer mot ålderstecken, varav ingen verkar ge resultat, är det bättre att ta god tid på dig innan du byter. Det kan ta ett tag innan du ser skillnad.

Använd inte för många produkter på samma gång

krämAtt använda för många hudprodukter samtidigt kan orsaka irritation i huden och ger bara dåliga resultat i din strävan efter att motverka rynkor och märken. Börja med bara en produkt och ha tålamod.

Sov ordentligt

Det är en av de viktigaste saker du kan göra. Man skulle till och med kunna säga att det är den allra viktigaste för att motverka ålderstecken. Om du inte får sova ordentligt sväller vissa områden av din hud och då ser du bara trött ut. Därför rekommenderar vi att du sover ordentligt för att huden ska kunna återhämta sig.

Livsmedel för en ungdomlig kropp

Morötter

morötter

Studier har visat att daglig förtäring av morötter kan minska ålderstecken, tack vare deras höga innehåll av betakaroten.

Avokado

Även om avokado inte innehåller speciellt mycket betakaroten är den ändå väldigt effektiv i kampen mot ålderstecken, då den istället innehåller mycket vitamin E som har många fördelar för huden.

Bär

tranbär

Bär innehåller massor av antioxidanter, speciellt blåbär och svarta vinbär.

Vatten

Till sist vill vi framföra att det är mycket viktigt att dricka mycket vatten. Det hjälper dig att rensa ut gifter ur kroppen och hålla huden mjuk. Det rekommenderas att du dricker åtta glas per dag; det går också att få i dig det via färska frukter och t.ex. kokosvatten.