Hur man utövar anilingus – den "svarta kyssen"

För att undvika infektioner är det extremt viktigt att vara uppmärksam på hyginen både innan och efter man ägnat sig åt den "svarta kyssen", och definitivt innan man går vidare till andra områden.
Hur man utövar anilingus – den "svarta kyssen"

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Den “svarta kyssen”, känd som “rimming” på engelska eller mer formellt som anilingus, är stimulans av anus med tunga och mun.

Det är en sexualakt som varit tabu i åratal, men nuförtiden vågar folk prata om det lite mer öppet. Även om vissa anser att det är “vidrigt” eller “ohygieniskt” är det ett faktum att detta är en av de känsligaste erogena zonerna. Det betyder att vissa par verkligen gillar det.

Vad består det av? Hur kan man göra det säkert?

I den här artikeln ska vi dela med oss av detaljerad information för att svara på dessa frågor.

Vad är anilingus?

Termen refererar till all form av oralsex med anus. Det är en typ av anal stimulans med tunga och mun med hjälp av olika tekniker. När läpparna eller tungan passerar över anus kallar vissa det för en “svart kyss”.

Av religiösa och moraliska anledningar har utövandet ansetts vara ett stort tabu för heterosexuella. Under lång tid var det faktiskt något som exklusivt associerades med homosexuella.

Men i dessa tider är det något som kan utövas av alla, och det kan vara väldigt stimulerande för att nå orgasm, både för män och kvinnor.

Hur man utövar anilingus

Hur gör man?

69:an eller på alla fyra är favoritpositionerna för denna sextyp. Det går dock att modifiera som man vill.

För att det ska vara så bekvämt som möjligt är det viktigt att ni både gått med på att göra det; det ska inte dyka upp som en överraskning i akten. Om någon vid någon punkt inte vill längre ska man sluta.

Hur man gör

  • Se till att området är rent.
  • Börja med att smeka din partners rumpa. Massera området och lek med rumpan för att stimulera.
  • Rör dig sedan mot genitalierna och för handen gradvis över bäckenbotten. Väl där börjar du stimulera anus med långfingret eller tungan med hjälp av cirkelrörelser.
  • Använd tungan för att massera bäckenbotten och använd munnen för att suga. Prova olika hastigheter, tryck och rörelser för att lära dig vad som är mest stimulerande för din partner.
  • Om du vill att upplevelsen ska vara ännu mer njutbar kan du alternera mellan anilingus och onani eller stimulans av andra områden av kroppen.

OBS: undvik att gå från anilingus till andra sextyper utan att tvätta munnen först. Att ignorera det kan leda till urinvägsinfektioner.

Vilka är riskerna med anilingus?

Riskerna med anilingus

Som med alla andra sexuella utövanden kan den här typen av oralsex innebära vissa risker när det kommer till sexuellt överförbara sjukdomar. Det finns även en risk för bakteriella eller virala infektioner.

De vanligaste riskerna inkluderar:

Hur höga eller låga riskerna är beror givetvis på hur bra hygien ni har och hur försiktiga ni är. Det är rekommenderat att man endast gör det med en partner, och helst i ett stabilt förhållande.

På samma sätt är det bäst att använda skydd, oavsett om det rör sig om en kondom man modifierat eller speciella orala skydd som säljs i erotikbutiker.

Råd för att njuta av anilingus på ett säkert sätt

Duschande par

Utöver ovan nämnda åtgärder är det viktigt att ha andra steg i åtanke för att njuta av anilingus på ett säkert och bekvämt sätt.

  • Tvätta anus och andra intimområden med gott om vatten. Man kan till och med göra det med sin partner genom att ta ett bad eller en dusch tillsammans.
  • Undvik att använda parfymerade tvålar eftersom de kan irritera slemhinnan i analen.
  • Se till att du tvättat bort eventuella rester av avföring genom att tvätta med cirkelrörelser på in- och utsidan.
  • Håll området fritt från hår för att lättare hålla det rent.
  • Innan ni går vidare till genitalierna eller munnen bör ni tvätta munnen ordentligt.

Ohygieniskt och perverst för vissa, men ett säkert sätt att nå orgasm för andra. Anilingus blir dock alltmer populärt.

Även om det lär leda till delade åsikter är det viktigt att hålla sig informerad, tala med sin partner och framförallt göra det säkert.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.