Hur man tar bort vårtor på ett naturligt sätt

Vårtor är hudutväxter som orsakas av ett virus och kan variera i storlek och färg. De har en tendens att drabba händer, fötter och hals, men kan också uppstå på någon annan del av kroppen. Vårtor är inte cancerogena och orsakar inga hälsoproblem men de gör att personer som lider av detta problem känner sig obekväma och osäkra. Man kan dock behandla vårtor genom att använda olika topiska behandlingar som hjälper till att ta bort vårtor på huden.

Vitlök: en effektiv behandling

Vitlök är ett mycket hälsosamt alternativ att lägga till kosten och har ett mervärde som ser till att du blir av med vårtor. Detta kan du göra genom att applicera vitlök direkt på det drabbade området. Krossa en färsk vitlöksklyfta tills du får en tjock pasta och appliera den direkt på vårtan. Lämna den kvar över natten och täck den med ett rent bandage.

När du vaknar på morgonen, ta bort vitlökspastan och rengör området. Upprepa denna process varje kväll tills våran torkar ut och faller av. Vitlök ser dessutom till att förhindra nya vårtor från att växa på samma område.

skära vitlök

Vitlök fungerar för både små och stora vårtor, men för de sistnämnda kan detta ta en eller två månader att få dem att försvinna helt. Du behöver bara ha tålamod och uthållighet.

Tejpmetoden

Denna metod är perfekt för alla, även för barn. Sätt bara en liten bit tejp på vårtan i sex dagar, ta bort tejpen och fukta vårtan med vatten i några minuter. Skrubba sedan vårtan försiktigt med en nagelfil eller pimpsten för att bli av med död hud. Sätt på en ny tejpbit och upprepa processen tills vårtan försvinner helt, vilket kan ta upp till ett par månader.

Bananskal

 

banan

Bananskal innehåller salicylsyra som hjälper till att torka ut vårtor. Klipp en bit av bananskalet och lägg insidan av skalet på vårtan. Fäst den med en bit tejp innan du går och lägger dig. Byt ut bandaget en eller två gånger om dagen och upprepa behandlingen tills vårtan försvinner.

Citronsaft

Att applicera citronsaft på vårtan några gånger om dagen kan också hjälpa till att ta bort vårtor. Fukta en bomullstuss med citronsaft och lägg den på det drabbade området under några sekunder. Upprepa processen tre eller fyra gånger om dagen tills vårtan torkar ut, blir svart och faller av.

Bilder med tillstånd av Fortimbras och robin_24

 

Kategorier: Naturliga hälsopreparat Tags:
MER FÖR DIG