Hur Man Kontrollerar Tröstätande

Det rekommenderas att man inte skippar de tre huvudmåltiderna, och att man lägger till 2 eller 3 extra måltider mellan dessa, och ser till att de är hälsosamma, exempelvis frukt eller flingor.

Då vi drabbas av någon form av ätstörningar är detta nästan alltid på grund av emotionella problem. I detta fall kommer vi att behandla ångesten, som ofta är den förekommande orsaken och som kan resultera i allvarliga problem, vilket även inkluderar beroende. I vilket fall som helst så är det något som kan drabba vem som helst, och även om det inte finns någon definitiv behandling så är det ändå något som kan styras.

Tröstätande kan kontrolleras på ett väldigt enkelt sätt. Det enda du behöver göra är att vara tillräckligt disciplinerad för att vilja ändra några saker i ditt liv, samt anamma i praktiken de råd som vi nu kommer att redogöra för.

Minska sockerintaget

Man måste göra allt man kan för att reducera, eller ännu bättre, eliminera det dagliga sockerintaget. Detta kommer att motverka lusten att hela tiden äta, eftersom en person som hela tiden äter godis får en ännu större lust att fortsätta äta mat med socker i.

Öka vattenintaget

vatten

Experterna rekommenderar alltid att man dricker, åtminstone, sex glas vatten per dag. Det är mycket viktigt att man följer detta kloka råd och anammar vanan att dricka vatten innan varje måltid för att motverka hungern.

Det rekommenderas att man äter flera gånger om dagen

Det rekommenderas att man inte hoppar över någon av de tre huvudmåltiderna, för ifall man hoppar någon av dessa måltider, kommer detta att innebära att man äter betydligt mer i de följande måltiderna, något som kommer resultera i att man går upp i vikt. Mellan dessa tre måltider bör man även ta någon mindre fika och se till att denna fika är hälsosam, som exempelvis frukt eller flingor.

Träna varje dag

Detta är ett väldigt bra sätt för att kontrollera ångesten så att man inte tröstäter. Fysisk träning är något som man inte bör undvika i livet. Det är det bästa sättet att leva ett hälsosamt liv på, både från ett fysiskt och ett emotionellt perspektiv, speciellt då man är inne i en period med emotionella problem och ångest.

Distrahera sinnet
läsa

Då man känner stark ångest och vill sluta med sitt tröstätande, så är det bäst att istället försöka distrahera hjärnan med något annat. Det bästa är då att avleda uppmärksamheten och fokusera den på något helt annat, vilket kan vara en föreläsning, ett telefonsamtal eller helt enkelt något annat som gör att man glömmer bort begäret så att du kan sluta med ditt tröstätande.

Man bör aldrig ta bort frukosten

Frukosten bör vara huvudmåltiden för varje person, och bör därför vidare vara en måltid som är så fullständig som möjligt, eftersom den påverkar metabolismens funktioner. Ifall man istället inte äter frukost eller äter något till frukost som inte är näringsrikt, kommer man att äta dubbelt under kvällen/natten eftersom kroppen då behöver mer mat. Man måste tänka på att man inte bör äta någon mat alls under natten, och man bör därför kompensera denna brist på mat ordentligt på morgonen.

Slappna av

Det finns vissa typer av örter som kan vara till stor hjälp för att motverka och lindra spänningar som kan vara ett resultat av många motgångar, som ofta uppkommer i varje persons liv. Dessa växter är följande: kamomill, grönt te och valeriana. Med dessa kan du tillreda avkok som man tar innan det är dags att gå och lägga sig, samt på morgonen. På detta sätt kommer du att reducera mycket av din ångest så att du inte fortsätter med ditt tröstätande.

Sov tillräckligt

sova

Då sömnen är av en god kvalitet, samt att man får tillräckligt av den, stimulerar detta leptin-hormonet, vilket har som funktion att berätta för hjärnan att kroppen är nöjd och därför inte behöver någon extra mat för att känna sig bra.

Konsumera mer protein

Om du under frukosten äter en stor mängd protein kommer kroppen att känna sig nöjd under resten av dagen, vilket reducerar behovet av tröstätande under onormala tider.

Studera den egna rutinen

Det är viktigt att man beaktar alla händelser under vardagen, och att man upptäcker de händelser som har en tendens att utlösa den ångest som bidrar till ens tröstätande. Ifall man hittar orsaken kommer det att bli betydligt lättare att hitta en lämplig lösning.

Eliminera alla spänningar

Utan tvekan så är det bästa sättet att undvika att känna sig spänd, att göra allt för att slappna av. Därför bör man, då man handlar, tänka på att endast köpa det man behöver och inte en massa annat, som godis och snacks som dom erbjuder i överflöd i affärerna. Det bästa är att köpa frukt.

Man bör försöka att vara glad

Serotonin är lyckans hormon som levereras då man känner sig lycklig. Detta hormon är relaterat till aptiten och det kan artificiellt produceras då man äter choklad.

Genom att följa dessa råd kan man reducera en stor del av ångesten som håller igång ens tröstätande, men det bästa sättet att uppnå mindre tröstätande är som sagt en stark vilja. Det hjälper inte ifall man bara undviker sitt tröstätande ibland, det är något man måste vara konsekvent med, och istället låta viljan att lösa problemet bli det som är beroendeframkallande.

MER FÖR DIG