Hur man kan behandla låg libido hos kvinnor

Kanel är ett naturligt afrodisiakum som kan tillsättas till desserter och drinkar för att bekämpa brist på sexuell lust.
Hur man kan behandla låg libido hos kvinnor
Bernardo Peña

Granskad och godkänd av psykolog Bernardo Peña.

Senaste uppdateringen: 23 januari, 2023

Kvinnor kan drabbas av låg libido, eller minskad sexlust, under vissa perioder av sina liv. Detta kan ha sin grund i faktorer som hormonella förändringar, stress, utmattning, känslomässiga förändringar, hälsoproblem, mm.

I den här artikeln visar vi dig några huskurer och knep som hjälper dig att öka din libido och samtidigt förbättra ditt välbefinnande och din hälsa.

Kanel, ingefära och honung

Kryddor sätter inte bara smak på våra maträtter, utan har också egenskaper som kan främja funktionen hos våra organ, förbättra matsmältningen, stimulera cirkulationen, ge oss energi samt öka vår libido.

Vi har valt ut två kryddor med några av de kraftfullaste effekterna, särskilt hos kvinnor. Kanel och ingefära är båda medicinska och har många positiva egenskaper, och att inkludera dem i din dagliga frukost är lätt.

Hur bereder jag dem?

Det enklaste sättet att få i sig dem är att göra en sirap med lika delar av varje krydda plus honung. Blanda alla ingredienser till en sirap och förvara i en burk. Varje morgon innan frukost tar du en matsked av den, antingen som den är eller med varmt vatten. Sedan väntar du 15 minuter innan du äter.

Sirap med ingefära, kanel och honung


Maca under klimakteriet

Att konsumera maca är ett av de bästa sätten att återställa brist på libido orsakad av hormonella förändringar i samband med klimakteriet. Det verkar på tre sätt:

 • Ökar den sexuella lusten.
 • Reglerar det hormonella systemet och lindrar symtomen vid klimakteriet.
 • Förbättrar hälsan hos huden, håret och skelettet.

Denna rot, hemmahörande i Peru, är rik på proteiner, essentiella aminosyror, kolhydrater, fibrer, vitaminer (B1, B2, B6) och mineraler som järn, kalcium, fosfor, kalium, natrium och zink. Håll dock i minnet att det kan öka spänningar något och en del kvinnor kan uppleva nervositet. Vi rekommenderar att du köper maca i pulverform och att du börjar med en mindre dos.

Maca

Röd passionssmoothie för din libido

Livsmedel som är röda till färgen har förmågan att öka sexuell lust, förutom att förbättra cirkulationen och förebygga cancer, bland många andra egenskaper. Vi föreslår att börja dagen med en annorlunda frukost. Denna röda smoothie är läcker och ger dig all den energi och vitalitet som du behöver.

Ingredienser

 • En näve röda frukter som du själv väljer
 • ½ granatäpple (endast fröhyllet)
 • 1 ekologiskt rött äpple med skal
 • 1 nypa cayennepeppar
 • 2 dl vatten

Gör så här

Blanda allt i en mixer i två minuter tills du får en slät smoothie. Om du tycker att den smakar för surt kan du söta med lite honung.

Röd passionssmoothie

Färgen på ditt sovrum

Som vi nämnde tidigare har rött terapeutiska effekter, varav en är främjande av sexuell aptit. Men vi rekommenderar inte att måla väggarna i ditt sovrum i denna färg eftersom alltför mycket kan orsaka en negativ effekt, vilket leder till aggressivitet och dåligt humör.

Det bästa sättet att införliva denna färg i ditt hem är att använda röda inredningsdetaljer, som tavlor, kuddar, gardiner, sängkläder eller möbler. På så sätt lägger du till en touch av färg som, tro det eller ej, på ett diskret sätt förbättrar ditt sexliv.

Läs mer om färgers inflytande i vår artikel om Färgpsykologi.

Afrodisiakum

Visste du att vissa eteriska oljor är afrodisiaka? Inte nog med att de hjälper oss att hålla våra kroppar och hem väldoftande, utan de ökar också vår libido.

Vi rekommenderar följande:

 • Ilang-ilang
 • Kanel
 • Vanilj
 • Ros
 • Jasmin
 • Lavendel
 • Bergamott
 • Muskot

För att vara säker på att du får alla de terapeutiska fördelarna bör du köpa eteriska oljor från en betrodd källa och se till att de är rena, och inte kemiska essenser eller en blandning av olika oljor. Du hittar dem i hälsokostbutiker.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.