Hur man gör hemmagjorda nagelstärkare

Hur man gör hemmagjorda nagelstärkare
Valeria Sabater

Skriven och verifierad av psykolog Valeria Sabater.

Senaste uppdateringen: 20 januari, 2023

Alla vet om det: det finns inget mer irriterande än att ha svaga och ömtåliga naglar. Det slutar med att de går sönder för minsta sak, och det är nästan omöjligt att få dem långa. Dina händer har en unik skönhet. Det finns produkter på apoteken som är toppen för detta, men de brukar vara väldigt dyra. Så skulle du vilja lära dig om enkla ekonomiska hemmagjorda recept för nagelstärkare? 

Hemmagjorda nagelstärkare

För att lösa problemet med svaga naglar, behöver du använda en nagelstärkare. Denna behandling som vi kommer att rekommendera är antagligen den mest effektiva. Den består av naturliga element som vitlök och citron, men nyckeln till dess fantastiska effektivitet ligger i vitamin E kapslarna som du kommer att behöva. Men oroa dig inte, du kan hitta dem enkelt på ett apotek och de är väldigt användbara. Faktum är att du bara behöver en kapsel för denna nagelstärkare. Låt oss ta en titt.

Kurer för ömtåliga naglar

vitamin E som olja

Denna enkla och effektiva formel för nagelstärkare kan användas för de värsta fallen, då dina naglar är speciellt svaga p.g.a. vitaminbrist och andra hälsoanledningar.

Vad du behöver

  • 3 skalade vitlöksklyftor
  • 20 droppar citronsaft
  • En kapsel med vitamin E
  • Nagellack med en naturlig lyster

Vad gör man?

  • Det är väldigt enkelt. Det första du behöver göra för att göra denna nagelstärkare är att lägga kapseln med vitamin E inuti behållaren med nagellack. Pricka bara kapseln med en nål och häll ut innehållet försiktigt i behållaren. Du kan köpa kapslar med vitamin E på apotek. I detta fall kommer du endast att behöva en. Då du lägger detta i ditt nagellack kommer du att ha de nödvändiga vitaminer som stärker dina naglar och gör dem mer hälsosamma.
  • Nästa steg har att göra med vitlöksklyftorna. Du kanske undrar varför man bör använda vitlök? Vitlök är en av de bästa naturliga ingredienserna för att stärka naglar och motverka att de blir ömtåliga, samt påverkade av bakterier och mykos. Lägg tre vitlöksklyftor i varmt vatten under 15 minuter. När de är varma börjar du mala dem tills du får en välblandad massa.
  • Då massan är redo häller du även denna inuti behållaren med ditt nagellack. Det hade varit bäst att använda en liten tratt, likt en sådan som används för exempelvis parfymer.

Det andra steget

  • Nästa steg är att skaffa citronsaften. Du kommer att behöva 20 droppar. Varför är citron bra för dina naglar? Eftersom den har vitaminer, dess antioxidativa syror motverkar svaghet i själva nagelstrukturen, och eftersom de återställer styrkan i den. När du har saften häller du 20 droppar i behållaren med ditt nagellack.
  • Toppen, nu är allt klart. Som du kan se så har du en nagelstärkare för ditt nagellack, som är fullt av fantastiska vitaminer. Skaka den alltid innan användning. Den är väldigt effektiv och användbar som nagelstärkare, för att hela dina naglar och ge dem en bra hälsa som behövs varje dag.
  • Använd detta nagellack under minst en månads tid. Ta bort det var tredje dag för att att dina naglar ska kunna vila lite. På de dagar du inte har på dig nagellacket, massera dina naglar med en blandning av olivolja och mandelolja. Du kommer att behöva en tesked av varje. Blötlägg en bomullsboll och gnugga varje nagel med denna fantastiska bandning som kommer att regenerera dina naglar. Kom ihåg, tre dagar med den förstärkta nagellacken och en vilodag med oljebaserad behandling.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.