Så kan du avgifta kroppen med ananas

Eftersom du kan få brist på energi under denna avgiftning kan du märka att du drabbas av ängslighet, generell sjukdomskänsla och humörsvängningar.
Så kan du avgifta kroppen med ananas

Senaste uppdateringen: 02 december, 2019

Ananas är en av de mest berömda frukterna som finns tack vare sina vätskedrivande och rensande egenskaper som både stödjer viktnedgång och är fördelaktiga för kroppen. Bland dess beståndsdelar hittar vi gott om vatten och antioxidanter, så det är inte överraskande att den kan bekämpa vätskeretention, rensa bort gifter och dessutom hjälpa dig tappa några kilo på kuppen. Det är därför vi idag vill berätta hur du kan avgifta kroppen med ananas, med sikte på att hjälpa dig tappa vikt och må bättre.

Varför avgifta kroppen med ananas?

Eftersom vi anammar så många dåliga vanor idag blir kroppen lätt överbelastad och det kan bli svårt att rensa bort gifter som byggs upp i blodomloppet. Tack vare ananasens höga innehåll av vitaminer, mineraler och vatten kan frukten stödja kroppens naturliga avgiftning och göra sig av med de skadliga avfallsprodukterna.

Utöver detta innehåller ananas höga mängder av ett matsmältningsenzym vid namn bromelin, som främjar god matsmältning och absorption av näringsämnen, vilket förbättrar tarmfunktionen.

Innan du börjar avgifta kroppen med ananas

Dags att avgifta kroppen med ananas

Att avgifta med ananas är ett utmärkt sätt att rensa bort överflödiga vätskor i kroppen. Det är även bra för att rena levern, njurarna och bukspottkörteln. Vi vill dock varna dig att inte göra det för ofta eller under långa perioder eftersom den har väldigt få kalorier och inte har de näringsämnen som krävs för att du ska hålla dig frisk.

Vi rekommenderar att du avgiftar kroppen med ananas enligt denna plan i fyra dagar. Det är tillräckligt länge för att tappa några kilon och rensa hela din kropp.

Så gör du för att avgifta kroppen med ananas

Ananasjuice

Din måltidsplan i fyra dagar inkluderar ananas i varje måltid, kompletterad med några andra lågkalorilivsmedel som ytterligare stärker dess effekter. Generellt är idén att kombinera max 400 g magert djurprotein med grönsaker och givetvis en god portion ananas.

Dag 1

  • Frukost: Börja din dag med att äta två skivor ekologisk ananas. Använd inte varianten på burk som ligger i sirap eller sockerlag. Kombinera med fullkornstoast och lättsylt.
  • Lunch: Njut av två skivor ananas med 200 g grillad tonfisk som kryddats med lite salt, peppar och olivolja.
  • Middag: Ät två skivor ananas och 200 g grillat kycklingbröst samt en sallad med olja och vinäger.

Det är en god idé att göra en juice med den kvarvarande frukten att njuta av mellan måltiderna när du känner dig hungrig.

Dag 2

  • Frukost: Två skivor ananas med bröd och lätt mjukost.
  • Lunch: Tillred en grillad stek, kryddad med en matsked olivolja. Till dessert äter du två skivor ananas.
  • Middag: Gör en lätt och krämig soppa med grönsaker såsom selleri, sparris och kronärtskocka. Avsluta med två skivor ananas.

Dag 3 & 4

  • De sista två dagarna upprepar du helt enkelt menyerna från dag 1 och 2.

Genom att följa denna enkla diet och motstå frestelser kan du tappa vikt på bara fyra dagar. Gör det dock inte igen på minst två månader.

Kontraindikationer

Hälsosam person stretchar

Eftersom kuren är så låg i kalorier kan du uppleva starka känslor av ångest, hunger, generell sjukdomskänsla och brist på energi medan du avgiftar dig. Personer som lider av högt blodtryck, diabetes eller njurproblem bör undvika den.

Vissa beståndsdelar i ananas kan ha negativa effekter i samband med vissa läkemedel. Om du regelbundet tar läkemedel är det bäst att tala med din läkare innan du avgiftar kroppen med ananas.

Eftersom kuren är så sik på syror och bromelin kan konsumtion av stora mängder ananas orsaka små sår på tungan och i munnen.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.