Hur man attraherar positiv energi till sitt liv

Hur man attraherar positiv energi till sitt liv

Skriven av Okairy Zuñiga

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Man attraherar positiv energi genom att lära sig att släppa det förflutna och fokusera på nuet och framtiden; det är det enda vi faktiskt kan förändra. Vi går alla igenom bra och dåliga tider, men de dåliga har en tendens att påverka oss mer.

Det är därför ditt ansvar att hitta det som fungerar bäst för dig för att attrahera positiv energi till ditt liv. Det kommer inte helt göra så att du undviker dåliga saker, men du kommer vara bättre förberedd nästa gång något går fel.

Acceptera att du inte är där du vill vara, men att det är möjligt att komma dit

Något som får oss att slösa energi är att bekämpa den vi är och var vi är i livet. Att acceptera att du inte är där du skulle vilja vara och att du inte har nått dina mål är svårt, speciellt om du jobbat med att försöka uppnå det.

Faktum är att vi alla ibland beklagar oss över vår situation, men leder det till en positiv förändring? För att attrahera positiv energi måste du lära dig att acceptera när du inte är lycklig och att du är ansvarig för det.

Skratta

Kvinna på parkbänk

Att skratta är ett värdefullt sätt att bli en mer positiv person – en bättre person. Det är viktigt att du lär dig att skratta åt dig själv och dåliga saker som händer dig.

  • När du gör det förbättras dina relationer. Lär dig att dela ditt skratt med andra.
  • Tänk bara på att inte göra narr av dig själv för att få dig att känna dig överlägsen eller för att få andra att må dåligt.

Ta reda på vad du vill ha och vad du behöver

Nästa steg för att attrahera positiv energi är ganska svårt, för vi är varelser som ständigt förändras. De flesta av oss har problem med att förstå våra förväntningar i livet, och att reda ut vad vi behöver. En sak du kan göra är att tänka på de saker du inte vill ha eller som gör dig olycklig. Det ger dig en bättre uppfattning om vilka dina värderingar är och vad du bör fokusera din energi på.

Släpp ditt förflutna

Kvinna som tittar mot kameran.

Negativ energi kommer från det förflutna, medan positiv energi handlar om att leva i nuet och framtiden. Många av oss bär på tragedier från det förflutna och kan inte gå vidare. Men om du accepterar dem och ger dig själv chansen att leva idag kommer du att få en bättre morgondag.

Att attrahera positiv energi innebär inte att du glömmer bort ditt förflutna eller begraver det, utan att du accepterar det och tackar det för de erfarenheter du har fått. Därefter går du vidare – den här gången med mer kunskap och mognad.

Ändra ditt fokus

Om du verkligen vill attrahera positiv energi kommer du att behöva se över sättet du ser på saker. Det handlar dock inte om att förneka det dåliga och förblinda dig själv så att du bara ser det goda. Om du gör det kommer det bara skapa mer problem i livet. Vad du måste göra är att lära dig att se saker från ett perspektiv och se det goda i varje jobbig situation.

Något gick fel på jobbet och du fick sparken? Istället för att tänka att du hade otur, kom ihåg att du nu har chansen att leta efter något bättre.

Man attraherar positiv energi genom att meditera och försöka uppnå ett lugn

Kvinna som meditar.

Att finna inre och yttre frid fyller dig med salighet. Inre frid hjälper dig att acceptera dig själv som du är, och din inre dialog har kraften att göra dig glad. Extern frid förbättrar dina relationer med de du omger dig med.

Det innebär inte att du måste börja med meditation och buddhism. Det behöver du inte alls. Det handlar bara om att förstå att allt du har kommer att medföra konsekvenser för livetHa dock i åtanke att forskning visar att meditation har mycket positiv påverkan på hjärnan.

Om du är en god person som alltid gör gott kommer du att attrahera gott.

Man attraherar positiv energi genom att låta känslorna flöda

Lär dig att visa dina känslor när du känner dem. Ingen är perfekt, och det är normalt att du har viss dålig energi, som sorg eller ilska, inom dig.

Det viktiga är att man lär sig att släppa ut det. Man attraherar positiv energi genom att släppa ut det negativa. Försök med olika alternativ tills du hittar det som fungerar bäst för dig:

Tänk dig att känslor är ren energi. Dra nytta av dem för att göra något positivt, som att förbättra din hälsa eller nå ett nytt mål. Om du klänger dig fast vid varje känsla du upplever kommer det till slut att bli en stor börda.

Överraska dig själv då och då

Man som mediterar på berg.

Använd då och då, kanske en gång i veckan eller en gång i månaden, en del av din inkomst och din tid för att göra något helt nytt som gör att du attraherar positiv energi i livet:

  • Bestig ett berg
  • Gå till stranden
  • Besök en djurpark
  • Träffa en vän som du inte har kontaktat på länge

Det viktiga är att du inte planerar det; det måste vara oväntat och spontant och något som du njuter av. Du kommer se att det hjälper dig att attrahera positiv energi utan någon större ansträngning alls.

Gör det till en prioritet att göra saker utomhus. Det får ditt sinne att slappna av och fyller dina lungor med frisk luft. Du kommer märka att du på nolltid glömmer bort alla dina problem.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Boff, L. E. O. N. A. R. D. O. (2013). La importancia de la espiritualidad para la salud. Koinonia, 601, 1-3.
  • King, V. (2018). Good Vibes, Good Life: How Self-love is the Key to Unlocking Your Greatness. Hay House UK Limited.
  • Kelling, C., Pitaro, D., & Rantala, J. (2016, October). Good vibes: the impact of haptic patterns on stress levels. In Proceedings of the 20th International Academic Mindtrek Conference (pp. 130-136).

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.