Hur du gör nyttiga och lätta pommes frites

Vem gillar inte pommes frites? Tack vare hur de tillagas så kan de dock vara väldigt skadliga för din hälsa. De tenderar dessvärre att tillagas med lågkvalitativ olja som har använts och återanvänts många gånger, och alltid vid höga temperaturer.

Oavsett detta så måste du inte sluta äta dem. I denna artikel ska vi förklara hur du kan göra dem hemma med tre enkla steg så att de blir nyttigare och lättare än vanligt, och med färre skadliga effekter än de vanligtvis har.

Pommes frites som säljs till oss

För att göra pommes frites nyttigare så är det första steget att göra dem hemma, eftersom det endast är då du kan garantera deras kvalitet. Detta kommer möjliggöra för dig att äta dem ofta med andra rätter. Försök dock att undvika dem så mycket som möjligt när du äter ute.

Pommes frites som säljs på restauranger och snabbmatsställen är skadliga på grund av följande anledningar:

  • De tillagas med lågkvalitativa oljor (de som kallas frityroljor och som baseras på transgen soja eller andra vegetabiliska oljor) som blir till transfett när de tillagas på hög temperatur och som i sin tur orsakar gifter i din kropp. De tenderar även att återanvändas många gånger.
  • De har väldigt högt fettinnehåll eftersom de friteras i mycket olja.
  • Potatisen är i verkligheten en blandning av potatispuré och andra ohälsosamma ingredienser.
  • Innehåller mycket raffinerat salt.

Alla dessa karaktärsdrag kan bidra till dålig hälsa:

  • Ökar kolesterol- och triglyceridnivåerna
  • Bidrar till fetma och celluliter
  • Gör att lever och njurar tvingas arbeta för hårt
  • Försämrar blodtrycket och vätskeretention
  • Orsakar surhet, vilket är grunden för många sjukdomar

Plommon

2. Ugnsbakade pommes frites

Skär potatisen i strimlor, precis som när du friterar dem, och lägg dem på en plåt. Innan du ugnsbakar dem ska du se till att Pommes

Känner du till friterade äpplen?

Avslutningsvis så vill vi ge dig ett ännu nyttigare förslag som kommer överraska hela din familj. Skär ett äpple i strimlor, som om det vore en potatis, och fritera dem på samma sätt. Du kan även lägga till salt. Dess söta smak och uppfriskande textur kommer göra detta recept till ett väldigt originellt mellanmål.

Bilder från avlxyz, stevebott, mismisimos och Leszek.keszcysnki