Högre ämnesomsättning - grönt te, grapefrukt & mynta

Du kan få högre ämnesomsättning med denna dryck på grönt te, grapefrukt och mynta.
Högre ämnesomsättning - grönt te, grapefrukt & mynta

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Din ämnesomsättning består av en serie kemiska processer som har hand om att omvandla energin i maten du äter till bränsle för alla celler och organ i kroppen. Den deltar i kontrollen av blodsockernivåerna och håller kroppen i balans. Vidare spelar den en viktig roll i ditt kardiovaskulära system och många aktiviteter som bibehåller god hälsa i kroppen. I den här artikeln ger vi dig recept på en dryck för högre ämnesomsättning.

Högre ämnesomsättning

Ämnesomsättningen fungerar annorlunda från person till person, beroende på kön, ålder, kroppsstorlek och många andra aspekter. Men vanor såsom att ha en stillasittande livsstil, dricka alkohol och äta dåligt saktar ned den. Detta gör det svårare att bränna kalorier. Det orsakar inte bara påtaglig viktuppgång. Det kan även till slut bidra till utvecklingen av vissa åkommor som verkligen kan påverka din livskvalitet.

Som tur är har det bevisats att om du anammar goda vanor och får i dig vissa näringsämnen kan du hjälpa till att stimulera din ämnesomsättning och undvika ovan nämnda problem. Här vill vi dela med oss av en uppfriskande dryck gjord på grönt te, grapefrukt och mynta som kan hjälpa dig att få högre ämnesomsättning. Den är perfekt för personer som har problem att gå ned i vikt på grund av långsam ämnesomsättning.

Uppfriskande dryck för högre ämnesomsättning 

Denna uppfriskande dryck är ett utmärkt alternativ för alla som vill tappa vikt på ett hälsosamt sätt. Den må inte vara något fettförbrännande mirakel, men att dricka den regelbundet kommer hjälpa till att avgifta kroppen samt stimulera ämnesomsättningen. Detta är delvis tack vare hur näringsrika och kalorisnåla ingredienserna är.

Fördelarna med grönt te

Grönt te i glas

Grönt te är en favorit över hela världen tack vare dess förmåga att skydda kroppen mot de negativa effekterna av fria radikaler och farorna med övervikt. Det är rikt på antioxidanter, vitaminer och mineraler, och hjälper till att kickstarta din ämnesomsättning så att den kan bränna kalorier mer effektivt.

Vidare har termogena och renande effekter tillskrivits grönt te, som båda hjälper dig att bränna fett. Att göra det till en regelbunden del av din kost kommer hjälpa dig att bränna upp till 19% mer fett. Det sänker även assimileringen av kolhydrater och lipider i blodet, och begränsar därmed upptaget av kalorier.

Fördelarna med grapefrukt

Grapefrukt är en av de mest rekommenderade citrusfrukterna för att tappa vikt. Med sitt låga kaloriinnehåll och höga vattenhalter har den tillskrivits egenskaper som främjar viktnedgång. Detta inkluderar förmågan att göra dig mätt samt ge dig högre ämnesomsättning.

Den är vätskedrivande, renande och innehåller antioxidanter som hjälper till att ta bort gifter samt kvarhållna vätskor. Därför hjälper grapefrukt dig att tappa vikt och förebygga sjukdom. Vidare innehåller den fler än 150 fytonäringsämnen, de flesta av dem flavonoider som stödjer god kardiovaskulär hälsa.

Fördelarna med mynta

Ett knippe mynta

Mynta är känd för sin uppfriskande kraft och är en perfekt växt för att stimulera viktnedgång och eliminering av gifter. Den har tillskrivits kraftfulla förmågor som hjälper dig med matsmältningen, och lindrar inte bara sura uppstötningar, utan ser även till att näringsämnen absorberas bättre samtidigt som den tar bort avfall som kroppen inte behöver.

Vidare är den antiinflammatorisk och innehåller antioxidanter. Detta gör kroppen avslappnad samtidigt som den skyddas mot de negativa effekterna från oxidativ skada.

Hur gör man denna friska dryck med grönt te, grapefrukt och mynta för högre ämnesomsättning?

Dryck med grapefrukt och mynta för högre ämnesomsättning

Denna kalorisnåla samt näringsrika dryck kan samarbeta med en hälsosam kost för högre ämnesomsättning och en mindre midja. Du kan njuta av den under dagen med start på morgonen på tom mage.

Ingredienser

 • 1 liter vatten
 • 5 gröna tepåsar
 • 1 grapefrukt
 • 8 myntablad
 • 1 matsked honung (valfritt)

Beredning

 • Koka först upp vattnet och tillsätt tepåsarna.
 • Ta därefter bort från värmen. Låt stå i 5-10 minuter innan du tillsätter grapefrukt skuren i skivor.
 • Tillsätt myntabladen och vänta minst två timmar innan du konsumerar.
 • Vi rekommenderar att du gör drycken kvällen innan så att den är klar när du stiger upp.
 • Om du vill kan du söta den med en matsked honung.
 • Du kan märka av resultaten efter två veckor.

Kom ihåg att du utöver att dricka den även måste förbättra vissa livsvanor om du vill få högre ämnesomsättning och bli av med vikt.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Carr AC, Maggini S. Vitamin C and Immune Function. Nutrients. 2017 Nov 3; 9 (11): 1211.
 • Fujioka K, Greenway F, et al. The effects of grapefruit on weight and insulin resistance: relationship to the metabolic syndrome. Journal of Medicinal Food. 2006. 9 (1): 49-54.
 • Hensrud D. Can I boost my metabolism to lose weight? Mayo Clinic. Marzo 2021.
 • Jamous R, Abu-Zaitoun S, et al. Antiobesity and antioxidant potentials of sleeted Palestinian medicinal plants. Evidenced Based Complementary and Alternative Medicine. Junio 2018. 8426752.
 • Koithan M. Using herbal remedies to maintain optimal weight. Journal of Nurse Practice. Febrero 2010. 6 (2): 153-154.
 • Rothenberg DO, Zhou C, Zhang L. A Review on the Weight-Loss Effects of Oxidized Tea Polyphenols. Molecules. 2018 May 14;23(5):1176
 • Valenzuela BA., El consumo de te y la salud: características y propiedades benéficas de esta bebida milenaria. Rev Chil Nutr, 2004.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.