Fyra tecken på att du verkligen älskar din partner

juli 9, 2019
Ibland kan du känna dig osäker eller tvivla på dina känslor. Det är därför vi beslutat oss att dela med oss av några tecken som tyder på att du verkligen älskar din partner. Läs för att lära dig om dem!

Vissa saker i livet är oumbärliga för alla människor, såsom kärlek och att bli älskad. Även om du kanske genomgår finansiella eller personliga problem, kommer du må bättre om du har kärlek. Men ibland kanske du frågar dig huruvida du verkligen älskar din partner.

I denna artikel ska vi ta upp fyra tecken som visar om du verkligen älskar din partner eller om det bara är en förälskelse. Konfrontera dina rädslor och upptäcka sanningen bakom dina känslor.

Tänk om du inte känner på samma sätt som din partner?

Kvinna med blomma

Först och främst är det viktigt att acceptera dina känslor och inte lura dig själv. Det är det enda sättet att se inom dig och upptäcka vad du verkligen känner för din partner.

Därför är det första steget att acceptera möjligheten att det du känner kanske inte är kärlek. Att acceptera möjligheten att ditt förhållande kan ta slut är modigt. Ingen är skyldig till att inte känna kärlek. Även om din partner vill ha mer så kan du inte tvinga dig själv att känna saker som du inte känner.

Att tveka är inte dåligt. Vidare så ska du veta att det kommer finnas stunder när ni båda kan känna er på avståndDet innebär dock inte att relationen är slut.

Känn dig inte skyldig över att du analyserar saker och är mer introspektiv angående dina känslor. På gott och ont så är det viktigt att acceptera verkligheten hos vad du känner och inte lura dig själv. Ta all tid du behöver.

Med det sagt ska vi ta en titt på fyra tecken på att du verkligen älskar din partner, om du har tvivel.

Läs även: Komatösa relationer kommer att förstöra dig

Fyra tecken på att du verkligen älskar din partner

1. Du tänker på personen och dennes välmående

Du tänker på din partner

När den andra personens lycka och välmående kliver in i ditt sinne så känner du definitivt intensiva känslor för din partner. En tydlig indikation på att du verkligen älskar din partner är att du tänker på personen och dennes välmående. Tankar sammankopplar, attraherar, väcker och ger näring åt din önskan att vara med personen och försäkra att denne mår bra. Ett tydligt tecken på att du älskar din partner är att du vill spendera tid med personen.

Om du istället tänker på att träffa en annan person eller grubblar på gamla partners är det möjligt att du inte har samma känslor för din partner längre. Detta sker vanligtvis gradvis, vilket är anledningen till att det kan vara bra att hålla ett öga öppet på ditt beteende och dina tankar.

2. Din partner ger dig kraft

Din partner kommer alltid hjälpa dig att vara den bästa versionen av dig själv. När du älskar någon så visar du dig precis som du är, utan att gömma eller dölja delar av din personlighet. Det innebär att din partner bör älska dig för den du är.

Kärlek får folk att vilja bli bättre och utvecklas. Kärlek ger dig en energikick varje dag. Önskan att tackla nya projekt tillsammans, dekorera ert hem tillsammans, gå ut på middag på favoritrestaurangen eller att resa tillsammans är tecken på att du verkligen älskar din partner.

Du bör även läsa: Relationer som tar slut. Varför är de så många?

3. Det finns inga osäkerheter och ingen svartsjuka

Svartsjuk flickvän

Du ska inte tvivla på din partners känslor eller handlingar. Ur detta hänseende kan svartsjuka ha en förödande effekt på relationen. Svartsjuka uppstår i grund och botten på grund av brist på tillit och självsäkerhet. När du litar på din partner och det finns genuin respekt, känner du inte behovet av att spionera på denna eller kolla personens sociala medier, mobiltelefon, fickor eller kläder.

Att ifrågasätta detta kommer bara få dig att tro att din partner är otrogen mot dig. Det kommer bara leda till negativa tankar som kommer skada relationen. En person som beslutar sig för att älska bör göra det ovillkorligt, exponera sig för möjligheten att såras och inte tvinga den nuvarande partnern att betala för den smärta som andra åsamkat henne i det förflutna.

4. Du behöver inte fråga din partner om denne älskar dig

När du verkligen älskar din partner så behöver du inte fråga personen vad denne känner för dig. Du låter dig själv svepas iväg av alla bra saker och hjälper din partner i svåra tider eller när du känner att personen behöver det.

Även om tiden flyger när ni är tillsammans kan ni även spendera tid på tu man handEr relation baseras på tillit, tålamod, vänlighet och respekt. Alla meningsskiljaktigheter ni har gör bara relationen starkare.

Dessa är tecken på sann kärlek i ett förhållande.

  • Perles, F., San Martín, J., Canto, J., & Moreno, P. (2013). Inteligencia emocional, celos, tendencia al abuso y estrategias de resolución de conflicto en la pareja. Escritos de Psicología / Psychological Writings. https://doi.org/10.5231/psy.writ.2011.0605
  • Díaz Bolaños, C. D., González Sosa, Y., Rodríguez Rodríguez, R. I., Rodríguez Trueba, J. C., Luján Henríquez, I., & Rodríguez-Mateo, H. (2018). Satisfacción familiar, comunicación e inteligencia emocional. International Journal of Developmental and Educational Psychology. Revista INFAD de Psicología. https://doi.org/10.17060/ijodaep.2018.n1.v1.1171
  • Rohmann, E., Führer, A., & Bierhoff, H. W. (2016). Relationship Satisfaction Across European Cultures: The Role of Love Styles. Cross-Cultural Research. https://doi.org/10.1177/1069397116630950