Komatösa relationer kommer att förstöra dig

Komatösa relationer innebär att du känner dig fast. Antingen genom din egen anpassning eller din rädsla för att möta verkligheten. Var stark och hitta lycka.
Komatösa relationer kommer att förstöra dig

Senaste uppdateringen: 06 december, 2022

Har du hört talas om komatösa relationer? Har du någonsin förlorat dig själv i ett komatöst förhållande? Vi pratar om de förhållanden som fångar dig, som inte går bakåt men inte heller rör sig framåt.

De är förhållanden som förstör dig inifrån och ut.

Denna typ av band är slutet för dig eftersom det drar ned dig i ett tillstånd där du känner att du inte kan röra dig. Det är som att allt i ditt liv stannar upp medan du väntar på någonting som aldrig kommer att hända.

Du inser inte hur viktigt det är att vara bestämd i dessa ögonblick. Du måste vara medveten om vad du förtjänar. Du måste värdesätta dig själv och inte vara rädd för att släppa taget om den andra personen.

Men varför är vi ofta så rädda att göra det här?

Komatösa relationer

Att acceptera komatösa relationer

Ingen tvingar dig att förlora dig själv i ett sådant förhållande, men på något sätt slutar det med att du accepterar en situation som bara går nedåt tills det är omöjligt att komma tillbaka upp.

Vill du veta vilka slags komatösa relationer det finns?

Är vi ett par eller är vi vänner?

Rädsla och dåliga erfarenheter i det förflutna hindrar dig ibland från att prata öppet i relationer. Detta ger upphov till tvivel och en avsaknad av att veta hur man ska agera eller gå vidare.

Det handlar inte om etiketter utan att känna till vad som händer så att du kan agera i enlighet därmed.

Jag kan inte leva utan dig

Emotionellt beroende är ett av de allvarligaste problemen i dagens värld.

Om du ängsligt letar efter någon för att få känslan av att du inte är ensam, och om du behöver någon för att vara glad, då kan känslomässigt beroende vara ditt problem.

Jag vill inte vara med dig längre, men jag kan inte bryta vanan och lämna dig

Många relationer håller under en längre tid trots att personerna inte vill vara tillsammans längre. Detta händer när du vant dig vid att vara tillsammans med personen och är rädd för att göra dig fri. Denna situation avhåller dig från att gå framåt.

Kramande personer

Relationer som försätter dig i koma

De tre ovanstående situationerna är alla verkliga och vanligare än du tror. Men den första är den viktigaste att vara uppmärksam på. Det finns ingenting värre i ett förhållande, oavsett vilken typ, än att inte veta vad för slags förhållande det är.

Om du inte vet om ni är ett par eller bara vänner, vad gör du då? Kommunikation är mycket viktigt, men i den här typen av komatös relation så är en av er rädda. Kanske har personen blivit sårade tidigare, eller så har ni bara haft olika avsikter. Tyvärr så kommer en av er att bli sårade om det finns förväntningar som skapas i ett “falskt” förhållande som förmodligen inte kommer att uppnås.

I den andra situationen, en av de allra farligaste, slutar det med att din lycka blir den andras börda. Det kan vara en av de svåraste relationerna att ta sig ur. Problemet ligger inte i själva förhållandet, utan i det sätt du relaterar till din partner. Det är ett beroende som har uppstått från känslomässiga brister, rädsla och trauma.

Att vara beroende av en annan person är det värsta som kan hända. Du kommer inte att utvecklas och du kommer att förlora dig själv i ett destruktivt förhållande som försöker täcka dina behov. Ibland så blandar vi ihop kärlek med behov.

Frustrerad kvinna

Lär dig att släppa taget

Alla dessa relationer har något gemensamt: en rädsla för att släppa tagetDetta händer även i relationer där det finns tvivel om vad för slags förhållande det är. För att det finns ett ensidigt hopp om att det kommer att bli något.

Men den här situationen uppstår speciellt i långsiktiga relationer. Där vanan hindrar er från att fatta egna beslut och gå skilda vägar. Men den mest skadliga delen av komatösa relationer är att du inte tillåter dig själv att hitta någon som du faktiskt kan vara lycklig med.

Kvinna med brinnande bok

Att släppa taget är svårt. I takt med att du blir äldre kan det bli ännu svårare. Rädslan för att bli ensam och att aldrig hitta någon annan gör att du nöjer dig.

Har du någonsin vaknat upp och upptäckt att du befinner dig i ett komatöst förhållande?


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.