Råd: Hur man läker sår från det förflutna

För att läka såren från det förflutna är det nödvändigt att sluta tycka synd om dig själv, inte ständigt tänka på vad som hände, distrahera dig med trevliga aktiviteter och fokusera ditt sinne på framtiden.
Råd: Hur man läker sår från det förflutna

Senaste uppdateringen: 30 april, 2019

Att tänka på vad som har hänt, om och om igen, låter oss inte njuta av nutiden, än mindre blicka mot framtiden. Därför är det viktigt att lära sig hur man läker sår från det förflutna. De djupare märkena är starka, men vi har förmågan att lägga dem åt sidan. Ta reda på hur i denna artikel.

Lär dig hur man läker sår från det förflutna

Vid något tillfälle i livet har vi alla upplevt en enorm och känslomässig smärta som är omöjlig att beskriva. Det gör väldigt ont och det verkar som om ingenting och ingen kan hjälpa oss.

Det är i våra händer att lägga undan vad som gör ont, att veta hur vi läker sår från det förflutna och gå vidare. Det är vanligt att skylla på andra för vad som händer med oss. Vi tar inte vår del av ansvaret i situationen och vi vill att den andra ber om ursäkt.

Självklart är dina känslor äkta och väldigt starka, men vad du gör med dem – ackumulerar hat, vrede och smärta – är inte nyttigt för dig (och inte för andra). Om du hänger kvar för mycket vid det förflutna kommer du att återuppleva den jobbiga situationen om och om igen. Och om ditt sinne är inriktat på dessa tankar kan du inte ha nya, tröstande eller helande erfarenheter.

Därför är det viktigt att lära sig att läka sår från det förflutna. Glöm att situationen har lämnat dig förödad, deprimerad eller ledsen. Gå igenom den sörjande fasen och ge inte situationen större betydelse än vad den verkligen förtjänar. Det är bäst att blicka mot framtiden!

Hur du kan läka sår från det förflutna

Smärtsamma händelser lämnar oss med mycket djupa spår. Alla behöver gå igenom olika steg för att övervinna dem, men det finns många människor som klamrar sig fast vid de negativa känslorna.

Det är dags att lämna allt som gör ont i dig. Du måste blicka mot framtiden för att kunna läka tidigare sår. Glöm inte att så länge som trauman fortfarande är närvarande kommer det att förhindra att du blir lycklig.

1. Förstå situationen

Läka sår från det förflutna

Du kan ha blivit sårad eller övergiven. Det har tagit dig till din nuvarande situation. Att förstå situationen betyder inte att tänka om och om igen på vad som hände; det betyder att analysera vad som hände och veta, till exempel, vad din upplevelse kring situationen är, varför du känner som du gör, och hur du kan komma framåt ändå. Titta på allt som om det inte hände dig: Vad skulle du säga till någon som går igenom samma sak?

2. Acceptera att det har varit nödvändigt

Vid något tillfälle har de beslut eller attityder du tagit hjälpt dig att överleva i en hemsk situation. Du har skyddat dig själv som vemsomhelst skulle ha gjort. Men tiden har kommit för att ändra tillvägagångssättet. Du behöver inte tycka synd om dig själv eller återuppleva smärtan. Det är dags att ändra perspektiv på problemet. Du är starkare än du tror.

3. Stå inte emot dina tankar

Blommor

En av de läror som erbjuds i meditation är att när en tanke framträder måste vi “blåsa” den för att upplösa den, precis som ett moln som rör sig med vinden. Om vi ​​kämpar emot den blir den starkare och mer ihållande. Försök att inte tänka på ett äpple… du kommer att spendera hela dagen med att tänka på den frukten! Sinnet kan spela spel med oss.

Därför, nästa gång dessa tankar eller känslor relaterade till ett tidigare sår kommer tillbaka, är det bästa du kan göra att fokusera på något annat. Byt lidande mot motivation. Stanna inte kvar hemma och tänk på igår. Lev idag och tänk på framtiden.

4. Gör något du tycker om, det läker sår från det förflutna

I stunder då vi är deprimerade eller oroliga har vi inte modet att göra någonting. Vi föredrar att spendera hela helgen i sängen och titta på romantiska filmer, lyssna på sorglig musik eller gråta medan vi rör upp minnen.

När du känner dig illa till mods är det viktigt att du gör något som tar bort den känslan. Börja med något litet, som att titta på roliga videor för att förnya energin och kliv upp från sängen. Ta tillfället i akt att ta en promenad med ditt husdjur, ta ett skönt bad eller laga en god lunch. Ibland kan det hjälpa att städa eller sortera i hemmet.

5. Lägg kalendern åt sidan

Kalender

Ibland känner vi oss mer ledsna än vanligt vid ett visst datum. Det kan vara den dag du avslutade ett förhållande, eller en familjemedlem dog på. På dessa smärtsamma årsdagar måste vi hitta den bästa möjliga motivationen. För de dagarna, anordna något trevligt, vilket gör att du mår bra.

Till exempel kan du åka på en resa till en plats som du aldrig har besökt, boka en tid på skönhetssalongen eller träffa de vänner som alltid får dig att skratta. Känn dig inte skyldig för att du fortsätter med ditt liv: du har rätt att vara lycklig.

6. Lär dig

Det sista steget för att läka sår från det förflutna är att tänka på de lärdomar som du lärde sig, vilket säkert har gjort dig smartare, starkare, kraftfullare eller djärvare. Nästa gång du går igenom något tungt eller deprimerande, kommer du att ha rätt verktyg för att hantera och övervinna det på bästa sätt.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.