Fyra naturliga ingredienser för att behandla sköra naglar

Det finns många olika alternativ för att behandla sköra naglar. I den här artikeln kan du läsa om fyra naturliga ingredienser som du antagligen redan har hemma som kan hjälpa dig att lösa problemet. Läs vidare!
Fyra naturliga ingredienser för att behandla sköra naglar

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

För att behandla sköra naglar måste du få i dig de näringsämnen som krävs för att stärka dem. Det finns nämligen två skäl till varför naglar kan skiva sig och lätt gå sönder.

Den första är om du arbetar med händerna nedsänkta i vatten under längre perioder. Detta försvagar naglarna och gör att de får ett ohälsosamt utseende. Det andra beror på en dålig kost. Låga järn- och kalciumnivåer kan försvaga naglarna, vilket får dem att brytas och gå av.

Vill du göra något åt det på ett naturligt sätt? Om så är fallet, fortsätt att läsa!

Läs vidare för att lära dig mer: Nio bra botemedel mot sköra naglar

Naturliga ingredienser för att behandla sköra naglar

Du bör i första hand gå till läkaren för att verifiera att du har bra järn- och kalciumnivåer. Men om dina naglar helt enkelt är en estetisk fråga, kommer här några ingredienser som kan hjälpa dig att behandla sköra naglar effektivt.

1. Olivolja

Olivolja är en ingrediens med flera användningsområden. Den hjälper inte bara till att behandla sköra naglar utan kan också motverka torr hud. Anledningen ligger i dess egenskaper, vars effektivitet har bekräftats i flera studier, såsom den här. En sammanfattningsvis om olivolja:

 • Den är jupt återfuktande.
 • Gör naglarna vackra.
 • Gör naglarna blanka.
 • Ger näring åt nagelbanden.
sköra naglar: olivolja
Olivolja innehåller fettsyror och antioxidanter som hjälper till att stärka sköra naglar.

Det bästa sättet att använda olivolja är att massera in den direkt i naglarna och nagelbanden. Det är bäst att göra detta på kvällen och gå och lägga dig utan att tvätta händerna så att oljan tränger igenom dina naglar helt.

2. Avokadoolja

Avokado är rik på omega-3-fettsyror. Denna frukt är fylld med nyttiga fetter och andra egenskaper som gör detta till ett bra val för att behandla sköra naglar. Denna olja återfuktar naglarna på djupet. Den ger dem näring och omstrukturerar dem.

Även om du kan köpa avokadoolja i butiken kan du också göra en avokadopasta hemma. För att göra detta behöver du bara skala en avokado, mosa den i en skål och applicera den på naglarna.

3. Vitlök

Du har kanske hört talas om vitlöksnagellack, som kan vara ett effektivt alternativ för att behandla sköra naglar. Men det finns ett mer naturligt val.

 • Skär bara några vitlöksklyftor, lägg dem i en skål med vatten och låt stå.
 • Blöt naglarna i vattnet i cirka 10 minuter.
 • Sedan kan du låta naglarna torka utomhus för att förbättra effekterna med denna ingrediens.
sköra naglar: behandling med naglar i skål
En av de bästa naturliga ingredienserna för att behandla svaga och sköra naglar är vitlök.

Vitlök har antibakteriella och svampdödande egenskaper som kan vara till hjälp om dina sköra naglar orsakas av onykomykos, eller nagelsvamp. Detta botemedel kan du också använda dagligen utan biverkningar.

4. Ricinolja

Detta är den sista ingrediensen som vi beslutade att ta med i den här artikeln. Denna olja är mycket effektiv mot sköra naglar. Den hjälper till att återfukta naglarna, tränger igenom nagelns alla lager och stärker dem. Oljan är också sammansatt av fettsyror, som du kan läsa mer om i artikeln “Allt du behöver veta om ricinolja”.

Precis som de två första alternativen, bör du massera in denna olja direkt i naglarna och nagelbanden. Du bör göra detta varje dag tills du ser en förbättring.

Några sista tips för att behandla sköra naglar

Även om du använder dessa ingredienser för att behandla sköra naglar är det viktigt att också ha några tips till i åtanke. Dessa kan hjälpa till att påskynda naglarnas återhämtning och förhindra att detta problem återkommer.

 • Använd handskar om du håller naglarna nedsänkta i vatten under långa perioder. Handskar hjälper till att skydda dem och förebygga detta problem.
 • Om dina naglar går sönder på grund av en dålig kost, är det viktigt att äta hälsosammare. För att göra detta kan du kontakta en nutritionist.
 • I båda fallen, eller som en del av din skönhetsrutin, kan du använda ingredienserna som vi tagit upp i den här artikeln för att återfukta och alltid hålla naglarna i gott skick, inte bara när de visar symptom på något slags problem, som de som vi nämner ovan.

Har du någonsin använt någon av de oljor som vi berättar om här, eller vitlök för att behandla sköra naglar? Fick du bra resultat?


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Cardona V, S. M., González C, R., Franco C, A., Cardeño L, F., & Ríos, L. A. (2010). Production of monoglycerides from castor oil using crude and refined glycerin. Study of the main variables of the process. Vitae17(2), 128–134.
 • Carrillo, P. Propiedades del aceite de oliva en el mantenimiento de la integridad cutánea
 • Chalar Vargas, Luis Rodrigo, Moya Mamani, Juan Carlos, Vargas Alvarez, Elmer, Sejas Rebollo, Magaly, & Romero, Betzabe. (2014). Función Antimicrobiana de la Alicina de Ajo en cultivos de Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa y Escherichia coli. Revista Científica Ciencia Médica17(1), 26-28.
 • Guzmán Vera, Carmen Karina, Baldeon Santos, Margaret Karen, Rodrigues Barata, Ana Rita, & Conde-Salazar Gómez, Luis. (2012). Afectación ungueal de origen ocupacional. Medicina y Seguridad del Trabajo58(229), 321-326.
 • Jiménez, Ma. Elena, Aguilar, Ma. del Rosario, Zambrano, Ma. de la Luz, & Kolar, Eva. (2001). Propiedades físicas y químicas del aceite de aguacate obtenido de puré deshidratado por microondas. Revista de la Sociedad Química de México45(2), 89-92.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.