Fyra matkombinationer för enkel viktminskning

Upptäck några utsökta och näringsrika matkombinationer som hjälper dig att snabbt gå ner i vikt. Du kommer älska dem!
Fyra matkombinationer för enkel viktminskning

Senaste uppdateringen: 23 mars, 2019

Det kan vara en utmaning att gå ner i vikt på grund av de förändringar som man måste göra i det dagliga livet. Den första utmaningen är alltid att organisera maten, för man behöver välja livsmedel som både är hälsosamma och som man tycker om. Som tur är kan man göra detta. I den här artikeln kommer vi visa dig några matkombinationer för enkel viktminskning.

Du kommer se att det är fullt möjligt att äta hälsosamt och gå ner i vikt. Alla dessa kombinationer snabbar dessutom på metabolismen och reducerar fett. Försök att inkludera dem i den dagliga kosten istället för att välja fet, kommersiell och mindre hälsosam mat.

Prova dessa matkombinationer för enkel viktminskning

Kyckling och chili

Den första av dessa matkombinationer för enkel viktminskning är en blandning av billigt protein och en kryddig touch.

Kycklingen kommer få dig att känna dig mätt och hjälpa dig att bygga muskler. Om du vill undvika att gå upp i vikt så bör du helst välja kycklingbröst.

Kyckling och citron.

Chili innehåller kapsaicin, ett element som hjälper dig att aktivera kroppens metabolism. Det accelererar fettförbränningen och ger kroppen antioxidanter. Om du inte tycker om kryddig mat så kan du lägga till en chili utan frön.

Detta kommer ge maten lite smak och du kommer kunna förbättra hälsan utan att det ska behöva vara alltför starkt. Ett bra alternativ är att strö på lite chili, salt och citron på kycklingen och sedan rosta den. Detta ger kycklingen en väldigt unik och utsökt smak.

Avokadopålägg på fullkornsvetebröd med cayennepeppar

Den andra av våra matkombinationer för enkel viktminskning är perfekt om du vill ha en snabb och lätt frukost. Avokadon har blivit alltmer populär nuförtiden eftersom den innehåller hälsosamma fetter som skyddar dina artärer.

Skivad avokado på bord.

Fullkornsvetebröd kommer hjälpa dig att gå ner i vikt tack vare att det innehåller mer fibrer. Du kommer dessutom att känna dig mätt under en längre tid.

Se bara till att det verkligen är fullkornsvete, för så är inte fallet när det kommer till många kommersiella märken. Kontrollera etiketten och undvik produkter som innehåller raffinerat mjöl och mycket socker.

Cayennepeppar innehåller dessutom kapsaicin, vilket medför samma hälsofördelar som när du äter chilin. Då den har en så stark smak rekommenderar vi att du inte strör på för mycket eftersom det då kan bli för starkt.

Äpple med jordnötssmör och kanel

Om du vill ha något gott tilltugg på eftermiddagen så kan du prova detta alternativ. Detta är den tredje av våra matkombinationer för enkel viktminskning och är en riktig klassiker.

Jordnötssmör innehåller enkelomättade fetter. Fördelen med detta är att de gör att du snabbt känner dig mätt. Det innehåller dessutom fleromättade fetter som reglerar insulinet i kroppen.

Äpplen innehåller fibrer som kommer hjälpa dig att ta bort det fett som ackumulerats runt din mage. De innehåller också vitaminer, mineraler och antioxidanter som stärker din kropp.

Gröna äppelskivor.

Kanel innehåller polyfenoler som stabiliserar blodsockret och motverkar glukostoppar. Det innehåller dessutom kanelaldehyd som hjälper dig att bränna fett. Detta är även den komponent som ger kanelen dess speciella smak.

Denna kombination är väldigt bra för hälsan, men du bör inte överdriva. Titta även på etiketten på jordnötssmöret för att se till att det inte innehåller extra natrium eller kemikalier.

Grönt te med mynta och några droppar citron

Dricker du oftast kaffe varje morgon? Om du gör det så föreslår vi att du byter ut detta mot det fjärde alternativet bland våra matkombinationer för enkel viktminskning.

Grönt te är en av de bästa dryckerna för dem som vill ha en hälsosam livsstil eftersom det är rikt på antioxidanter och även bra för hälsan generellt. Grönt te hjälper dig att bränna fett och förbättra kvaliteten på cellerna.

Grönt te i träsked.

När du tillsätter några droppar citron i ditt gröna te kommer du accelerera viktminskningseffekten. Myntan hjälper dig också att minska aptiten så du inte går och känner dig hungrig.

Vilken är din favoritkombination? Vilka andra rekommenderar du?

This might interest you...
Hur man gör citron- och auberginevatten för viktminskning
Steg för Hälsa
Läs det Steg för Hälsa
Hur man gör citron- och auberginevatten för viktminskning

Har du hört om fördelarna med att dricka citron- och auberginevatten som ett hjälpmedel för att gå ner i vikt? Detta recept kan boosta din viktnedg...  • Varguese S., Kubatka P., Rodrigo L., Gazdikova K., et al., Chili pepper as a body weight loss food. Int J Food Sci Nutr, 2017. 68 (4): 392-401.
  • Albracht Schulte K., Sudheera Kalupahana N., Ramalingam L., Wang S., et al., Omega 3 fatty acids in obesity and metabolic syndrome: a mechanistic update. J Nutr Biochem, 2018. 58: 1-16.